Şimdiye kadar dizilerde gösterilen ürünlen sansürleniyordu. Şimdi sanki ürün insanların gözüne sokuluyor.İnanın izleseniz anlarsınız. Bunu gördüğüm sadece bir kanal (hangisi olduğunu belki biliyorsunuzdur söylemek istemiyorum). Belki denk gelmişsinizdir. Bu serbest mi ?
bi dizide her yapılan işin üstüne alttan reklam geçiyordu(ezel) mesela adam fırını yakıyor (profilo)
şeker iyor (topitop)
kenan imirzalıoğlu cansu dereyi götürüyor alttaki reklam şeker piliç ciddiyim
evet, eskiden o tür reklamları devlete çaktırmadan firmalardan alıyor vergi falan
ödemiyorlardı.Devlet uyandı,bundan kelli ya sansürleyecek ya da kazancından vergisini ödeyecek.
Yeni rtük yasası devreye girdi ve ürün tanıtımından önce altta uyarı çıkıyor ve ürün yerleştirme adı altında reklamlar gösterilmeye başlıyor yasal yani...
Evet. Dün ben de gördüm. Önce benim en nefret ettiğim markalardan birini ismini vererek istedi. Sadece kola da diyebilirdi. Sanırım anlamışsınızdır. Sonra da açıkça bardak üzerindeki logoyu gösterdi. Sinir oldum.
ya kanal ismi vermekte zarar yok herhalde.. Atv'de bi dizide bunun bayağı bi saçmalanmış halini gördüm. olan biten bütün senaryo bir dakikalığına durdu ve ürünü tanıtmak için uğraşıldı