Scudo Sports

Dizi üzerinden reklam serbest mi ?

Serbay Akar

Forum Demirbaşı
Tepki
207
Bisiklet
KTM
Şimdiye kadar dizilerde gösterilen ürünlen sansürleniyordu. Şimdi sanki ürün insanların gözüne sokuluyor.İnanın izleseniz anlarsınız. Bunu gördüğüm sadece bir kanal (hangisi olduğunu belki biliyorsunuzdur söylemek istemiyorum). Belki denk gelmişsinizdir. Bu serbest mi ?

Scudo
bi dizide her yapılan işin üstüne alttan reklam geçiyordu(ezel) mesela adam fırını yakıyor (profilo)
şeker iyor (topitop)
kenan imirzalıoğlu cansu dereyi götürüyor alttaki reklam şeker piliç
:):):) ciddiyim:)

Ondan bahsetmiyorum. Mesela diziyle alakasız hiç beklenmeyen bir sahne geliyor bir an da.

Evet ya bende merak ediyorum ve izlerken çok itici geliyor dizi içinde reklamı insanın gözüne sokuyorlar...

Küçük kanal olduklarını pek sanmıyorum :D

adını feriha koydum dizisinde 10 dakika nerdeyse Goqakola dolabını önünde geçti

evet, eskiden o tür reklamları devlete çaktırmadan firmalardan alıyor vergi falan
ödemiyorlardı.Devlet uyandı,bundan kelli ya sansürleyecek ya da kazancından vergisini ödeyecek.

Ben de rastladım ve ilk tepkim: Bu ne ki şimdi? oldu..

Ben anında kapatıyorum o diziyi... Birşeylerin empoze edilmesinden bıktık artık...

Yeni rtük yasası devreye girdi ve ürün tanıtımından önce altta uyarı çıkıyor ve ürün yerleştirme adı altında reklamlar gösterilmeye başlıyor yasal yani...

Daha önce hiç farketmemiştim.. Bir daha dikkatli seyredeyim bakalım.

Evet. Dün ben de gördüm. Önce benim en nefret ettiğim markalardan birini ismini vererek istedi. Sadece kola da diyebilirdi. Sanırım anlamışsınızdır. Sonra da açıkça bardak üzerindeki logoyu gösterdi. Sinir oldum.

ya kanal ismi vermekte zarar yok herhalde.. Atv'de bi dizide bunun bayağı bi saçmalanmış halini gördüm. olan biten bütün senaryo bir dakikalığına durdu ve ürünü tanıtmak için uğraşıldı:mad:

Geri