cok eskiden oldukca fazla mtb kullaniyordum, eskiden aksehir - antalya yoruk parkurunda 15 gun tur, toroslarda tirmanis yapmistim, ve bir suru farkli parkur, su anda her iki dizimde de citirdama ( bir sefer , otururken ) var. Uzun arastirmalar ve doktor kontrolunden sonra ( MR Cekimleri ) eskiden yapmis oldugum hatalari anladim,
Genc arkadaslarin ayni sorunlari ileride yasamamalari icin.
1- kesinlikle isinmadan yuklenmemek lazim,
2- tirmanislarda pedala agirliginizi verekek yapilan tirmanislarla dizilerinize cok buyuk zarar verebilrisiniz.
( simdiki aklim olsa kesinlikle agirlik vererek tirmanmazdim, )
ozellikle vucudun enerjisinin bittigi ama sizin kazamaniz gereken ve her seyinizi ortaya koydugunuz anlarda,
hali hazirda boyle sikintisi olan arkadaslar oncelikle bir doktora gorunmeli. goruyorumki tum bisikletcilerde bu hastalik yada asinma var. bende de yok diyen bir uye gormedim.
Su anda agrilarimin azalmasi icin her gun balik yagi iciyorum ve yogurt suyu ( metal kasikla yogurdun bir parcasini aldiginiz da yaninda biriken su. )
ilaveten beyaz peynir ve sut. yas 35 ne kadar guzel dimi. !!
tum bunlar beni bisikletten sogutamadi. sadece bilincli olmami sagladi.
bu arada hafta sonu abant yada yakin bir yerlere kacmak isitiyen kimse varmi.karadeniz kiyisi falan da olabilir, kis gelmeden biraz oksijen solumam lazim.
cadir falan kurabilirmiyiz bilmiyorum, malzeme var, araba var 1-2 saatlik uzaklikta mesafeler icin.
keyifli surusler.