Scudo Sports

Diz ağrısı

Merhaba. Geçtiğimiz Aralık ayında benim de benzer bir şikayetim oldu. Soğukta (Aşırı soğuk) uzun mesafe sürüşleri gerçekleştirdiğimiz sıralarda başladı bu ağrı. İlk başlarda o kadar önemsemedim. Çünkü bir önceki sene de aşağı yukarı benzer tarihlerde aynı sorunu yaşamıştım. Fakat bu durum biraz farklıydı. Çünkü üzerinde koca 60 gün geçmesine rağmen ağrılarım azalmadı. Aksine arttı. Yere çömeldiğimde zaman ayağa kalkmakta zorlanacak duruma geldim. Fizik tedavi doktoruna gittim ve bana kas yorgunluğu dedi. Elbette bu tatmin edici bir cevap olmadı. Ne yapalım yani kaslar dinlensin diye yataktan hiç çıkmayalım mı? Ben de son çareyi MR çektirmekte buldum. Çekilen MR sonucunda sağ bacağımın diz kapağımın hemen üzerinde bulunan ana kas gruplarının diz kapağının altına doğru giderken Tendom' a dönüştüğü noktada yüksek miktarda Ödem' e raslandı. Doktor birtakım ilaç ve krem verdi. 2 - 3 hafa sonra iyileşmeye başladı. Çözüm olmasaydı doğrudan ödemin üzerine iğne yapacaktı. Havaların ısınması ile birlikte ağrılarım son buldu. Yani kısacası Doktora gidin bir an önce..

• Beğen
Tepkiler: Aydogan
Scudo
@SerkanH
Doktor şart. Eğer siz mr çektirmeseydiniz. Kas yorgunluğu biraz dizinizi dinlendirin geçer olacaktı.

• Beğen
Tepkiler: Aydogan ve SerkanH
Dün çok yüksek bi eğimi çıkarken bacaklarım yanmaya başladı ardından sol dizimin üst kısmındaki bağlar ağrımaya başladı sizce geçici bi ağrı mı? Sürmeye devam etmelimiyim?

• Beğen
Tepkiler: Tuguj
ani zorlamalardan her zaman kaçının. motoru açılmamış bir araba ya bır anda 200 km yaptırmaya çalışırsanız sonuçları iyi olmaz.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@gmfaruk Bir kaç gün dinlendirin, kas gevşetici alın, sonra yavaş yavaş dizinizi çalıştırıp gözlemleyin. Bariz ve ciddi bir şikayetiniz yoksa muhtemelen doktor da ağrı kesici + kas gevşetici verip bir hafta sonra kontrole çağırır, o zaman da sıkıntı devam ediyorsa detaylı tetkiklere başlar.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Aynı durumu ben de yaşadım. Ağrı geçene kadar bisiklet sürmedim. Benim ağrı 3 gün kadar sürmüştü. Şimdi çok dik yokuş çıkmamaya çalışıyorum. Mecbur kalırsam bisikleti yanıma alıp beraber çıkıyoruz yokuşu :)

Kadans 80'in altina düşünce oyle oluyor.

Biraz dinlendirin ve diz güçlendirme egzersizleri yapin...

Ayrıca susamadan bol bol su içmeyi ihmal etmeyin diz altı sıvı eksikliği ile de karşı karşıya kalmayın

@gmfaruk
Bir ara bende de olmuştu 2 hafta dizimi bükemedim...sonra geçti kendi kendine...:rolleyes::rolleyes:

spd pedal kullanıyorsanız ayakkabıdaki kallerin ayarı kaçmış olabilir o yüzden ben çok ağrı çekmiştim ya da arkadaşın dediği gibi düşük viteste yüksek kadans sürmeye çalışın böylece pedala daha az kuvvet uygulayarak ayaklarınızın aşırı zorlanmasını engelleyebilirsiniz

Yokuşu çıkarken kullandığınız ana kas gruplarınız yeterince kuvvetli olmadıklarından dolayı yük bağ ve ekleme binmiş olabilir, zamanla kaslarınız güçlendikçe daha az ağrıyla çıkarsınız ama ağrı hissettiğinizde zorlamamanızı tavsiye ederim

@gmfaruk dinlendikten sonra ağrılar geçerse, selenizi 1-2cm aşağı alın

ben ilk yokuş çıktığımda müthiş bir diz ağrısı oldu sağ diz kapağımda, dizlerimi bükemiyordum noluyo dedim,
sonra 1 hafta bisiklete binmedim, ardından bir zaman geçtikten sonra tekrar başka yokuş çıktım gene ağrıdı ,
sonra aradan bir zaman geçti bi kaç ay tekrar yokuşa tırmandım ağrım azalmıştı,
şimdi aradan 5 ay geçti ve aynı yokuşu çıktığımda diz ağrısı olmuyor,
geçti yani :D

alışması gerekiyormuş sanırım ,
yada bir sorun var dizimde dizim güçlenince ağrı geçti

sele yüksekliğinizi kontrol edin . Diz ağrısından çok çektim ağrı geçmezse kesinlikle doktora gidin küçümsemeyin.
Sele ayarı için şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim .

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@vebag bu egzersizleri hatirliyor musunuz hocam?

@muraterdem42 benim oluyor. Hatta hicbir sey yapmadigim zamanlarda diz agrim oluyor benim.

fazla yüklenince sol dizimde dayanılmaz bir ağrı oluşuyor benimde bir dönem 15 gün kadar bisiklet süremedim

Dizi sıcak tutmak önemli diye düşünüyorum, soğuk havada evde şort giyince ara ara ağrı oluyor bende.

@Zekeriya Çab

Dizim ağrıdığında bana da bunu bir arkadaşım tavsiye etti-yüksek kadansta ve zorlamadan pedallama. Dizimin ağrımaya başladığı gün denemiştim, olumlu netice verdi. Ağrım hafifledi ve kayboldu.

Geri