Scudo Sports

Diz ağrısı

Enes bey sizde sağ diz kapağında Ağrı oluyor mu? Sadece sol diz kapak ön taraf mı?

Scudo
Bende her 2 diz de var. Ilk sag dizimde sonrasinda sol dizimde cikti. Mr cekildim grade I denerasyon cikti menuskus arka boynuzda. Bu her bisiklet kullanan insanda oluyor. Derecesi degisir ama. gecmek bilmeyen bir rahatsizlik. Olumu gosterip sitma olmaya razi birakior insani.En iyi haliniz bu dusunun. Cok ilerisi ameliyat. Kikirdaklar temizleme operasyonu. Sivi artisi yapabilorsiniz bu rahatlatir. Glukomazin eklem sivisi arttirici ilaclar var eczanede pahalidirbiraz ve devlet karsilamaz. Kullanmak sart bunu. Rahatlatici fonksiyonu var. Zaten doktor dizdeki sivi nekadar coksa okadar iyi demisti. Sonuc olarak ya bu sartlarda devam ya da bu sporu birakmak gerekiyor.

arkadaşlar belki size faydası olur diye düşündüm

daha önce kines bandı kullanmıştım.linkteki uygulama videosu var.pro tec markası iyi ama pahalı.hepsi burada.comda ares diye marka var ebay daki fiyatla aynı bu bantları diz için kullanabilirsiniz.bu diz olayı canımı sıktı tam geçti derken 5 km bisiklet sürdüm tekrar nüksetti.
buna bir bakın.daha sonra size diz ve adeleleri güçlendirecek program paylaşıcam

@ihsan onur şener Diger yorumları okumadım.Belki veren omus olabilir.Sizin diz agrı sebebiniz %70 Menisküs sporcu hastalıgı olarak bilinir.Tedavisi mümkün fakat tedavi öncesi dizinizi yormayın yordukca ilerleyen bir illettir.Bir doktora görünüp kesin netice alın.Allah ail sifalar versin.

Merhaba,

Bir bir bucuk ay bisiklet kullandım. Herhangi bri ağrı yoktu. SDP-SL kilitli pedala geçtikten sonra hemen hemen aynı mesafe ve yerde bisiklet kullanmama rağmen sağ dizimde ağrılar başladı(baskın bacağım olduğundan daha fazla yükleniyorum). Kaler ayarı spd-sl'de nasıl olmalı? (Bir de spd-sl'den sonra seleyi 3-4 santim kadar yükseltmiştim. )

@taner07 Merhaba Taner ;
Son yorumu "bugun olarak " görünce telden o yüzden oldu sanırım :) Neticeyi merak ettim bende sanırım ısınmadan dolayıdır.İlk zamanlar aynı seyi yasamıstım.Isınmadan bacaklara yüklenince aynı olğu gerceklesiyor.
İyi Forumlar Dilerim.

@Lenora Nora evet ısınmadan bisiklete binmek fena şekilde diz,boyun ve bel ağrısı yapıyor. Bisiklet öncesi ve sonrası ısınma soğuma hareketleri yapmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Lenora Nora
@Kadir.Celik acili spd kal kullanmaya ozen gosterin hocam, mesela kirmizi olanlar ayagi 6-7 derece kadar sag sola oynatmaya izin veriyor.
Surusten dolayi agri oluyor ise yuksek kadans cevirmek gerekir.

@Antecurs seleyi bir anda 3-4 santim yükseltmek ciddi bir değişikliklik. Çoğu yerde yavaş yavaş yükseltmek gerektiğinden bahsedilir.
Diz ağrısına sele ayarı da sebep olmuş olabilir, kal ayarı da.

@tege, Sele olması gerekenden yüksek olabilir. Sele yüksekse pedala her basışta yan bağlar aşırı esniyordur bu da bahsettiğin acıyı duymana sebep olur. Ayrıca ayağın pedala basış şekli de zamanla bura da sıkıntı yaratabilir. Spd pedalın bir faydası burada ortaya çıkıyor. Dizinde problem olduğunu düşündüğün bacağını dizden hafif kırarak ağırlığını buraya verip tek ayak üzerinde durduğunda aynı acıyı hissediyorsan bir süre bisiklete ara vermen iyi olur.

@Antecurs

sele yükseklik ayarını doğru yapmazsanız; sele yüksek ise bacak arkasındaki kasları, sele alçak ise ön taraftaki kaslar ağrır.

@MuratHan selem biraz yüksek ama ayaklarımda uzun seleyi düşürdüğümde ayaklarım pedal en aşşada kırılıyor

Bende spdsiz bindimmiydi sakatlanıyorum :D sonra spd resmen tedavi ediyor..

@delann Shimano'mu Look'mu belirtmek gerekli yalnız. Shimano'nun kırmızı renkli hiç oynamıyor, sarısı 6 derece oynuyor. Look'ta ise kırmızı olan 9 derece oynuyor.

Şehir bisikletinde spd kullanma şansımızda yokki bir Sürü atraksiyonla sürüyorum ayrıca ayakkabısı pedalı oda bir maliyet neyse bacağım yavaş yavaş kendine geliyor sanırım kas ağrısı fazla zorladım

sele yüksekliği ve açı düzgün olsa da kilitli pedal sisteminin nimetlerinden daha fazla faydalanmak için pedalı kendinize çekme olayını çok sık, sert hareketlerle ya da uzun süreli yapıyorsanız bu da eklemde yorgunluğa ve ağrıya neden olabilir. ergonomik ayarlar düzgünse torku azaltıp kadansı arttırmayı deneyebilirsiniz.

@Eren D. Haklisin hocam. Ben de delta tipi var, kirmizi olanlar dereceli, ona gore yonlenmisim. Tesekkurler.

Konu hazır hörtlamışken birşey sormak istiyorum. Antremana çıkmadan önce açma germe hareketi yapmadan 4-5 km duşuk kadansla zorlamadan yavaş tempo pedal çevirmek kaslara ve on onemlisi diz kapaklarına zararı olur mu?

Geri