Scudo Sports

Diz ağrısı

Bende bazen soğuktan ya da rüzgarda kalınca benzer bir ağrı oluşuyor. 1 gün sonra geçiyor. Dizlerinizi yada ağrı olan bölgeyi izole edip denemenizi tavsiye ederim. Acil şifalar geçmiş olsun.

Scudo
Benim de fikrim o yönde çünkü daha ilk km lerde başlıyor. Ama diz kapağımın yan kısmından bir bölge sanki derimi zorlayıp dışarı çıkmak istersecine zorluyor pedallarken. Dururken sıkıntı yok...

Benimde uzun turlarda, tur esnasında sağ dizimde ağrı oluyor ve tur esnasında da bazen çok ağrıyor. Bu ara çok dikkat ediyorum. Bir arkadaşın @Kenan Garibov tavsiyesi üzerine Hiç zorlamamaya, bol bol su içmeye ve susuz kalmamaya çalışıyorum. Hafif viteslerde daha hızlı pedal çevirerek bisiklet turlarında dizim ağrımadan tamamlamaya başladım. Bu şekilde bol bol su içerek ve zorlamadan, hafif viteslere daha hızlı vites çevirerek ağrımadan geçiriyorum.

+ Susuz kalmamak
+ Ağır viteslerde çok zorlamamak
+ Soğuğa ya da rüzgara maruz bırakmamak olarak sıralayabiliriz o zaman :)

Eyvallah peki ağrı kesici kullanarak yola devam etme hakkında ne düşünüyorsunuz?

@idrisarici
Ben hiç denemedim ama. Ağrı tutarsa öyle ağrı kesici ile geçecek gibi değil. Geçeceğinide düşünmüyorum ama hiç denemedim. Denemek lazım. O esnada bilsemki ağrı kesici zarar verecek yine içerim çünkü ağrı bir tutunca pir tutuyor. Ama dediğim gibi bol su içerek, ağır viteslerde dikkat ederek, hızlı kadans ile pedal çevirerek bu ara rahatladım. Son turlarımda hiç ağrımadı çok şükür. Değişik bir ağrı. Başladı mı hemen turu bırakıp geri dönmek lazım ama onuda yapmıyoruz. :(

Majezik duo süper kesiyor tavsiye ederim. Eklem kas ağrılarına ve ödeme iyi geliyor...

@idrisarici
Majezik var evde. İnşallah bir daha yaşamam böyle birşey yaşarsamda denemek için turda yanıma alırım. Ben turdan geldiğimde eğer ağrı varsa Thermo Rheumon Krem sürüp, bandaj ile sarıyorum sabaha kadar rahatlıyor ama çözüm değil tabi. Ağrı kesici, krem vs. geçici, önemli olan kaynağını tam anlamak. En çok korktuğum şey inşallah başımıza gelsem. Bir gün doktor bisiklete binemezsin diyecek diye ödüm patlıyor. Bir daha çocuğun olmayacak dese üzülmem iki kızım var Allah bağışlarsa ama bir daha bisiklete binemezsin derse çok üzülürüm, yıkılırım en severek yaptığım ve doyamadığım benim için çok önemli alan bisiklet. (Tamamen hobi) yarış falan yok.

Aynı hissiyatta ve şartlardayız. 38 yaşındayım ve 60 yaş üstü abilerimiz var grupta kıskanıyorum resmen...

@idrisarici ben 22 yaşındayım bana da oluyor bu tip şeyler. Yediğimize içtiğimize bile dikkat etmiyoruz...

Şikayet ayağın pedala kuvvet uygularken ki pozisyonunun yanlış olduğunu gösteriyor. Günlük hayatta kullandığınız ayakkabılarınıza dikkatlice bakarsanız sağ dıştan ya da sol dıştan aşındığını görürsünüz. Bu ayağın yere sağlıklı basmadığını gösterir ki genellikle ileriye doğru dizde problem çıkartır. Zamanla diz ya içe doğru, ya da dışa doğru eğim alır, neticesinde bu kesimde yürüme süresine göre ağrılar artar. Bu gibi durumda kişiye özel tabanlık şart oluyor. Bu tabanlık bisiklet üzerinde de kullanılmalı, özellikle spd pedal kullanıyorsanız bunun için kal arasına konulan hizalayıcılar var.

(link)

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
Bu işten para kazanmıyorsanız, bu işi yaparken kasmayın.

Strava'da derece yapacam diye kendinizi yırtmayın.

@idrisarici
kilitli pedal kullanıyorsanız kal ayarının hatasından benzer agrı yapabılıyor.eğer spd kullanıyorsanız anlamanın yolu ağrı başlar başlamaz agrı olan bacagınızı kılıtten kurtarın kılıtsız sekılde pedal basmaya baslayın.ayak serbest kalsın. eğer agrı kesılırse kesinlikle kal ayarından kaynaklı demektır.

Herkese merhabalar.

Sağ bacaktaki dizimin sol alt yanında üç gün önce bir ağrı başladı. Bacağımı dümdüz duruma getirmekte ve tam katlamakta zorlanıyorum. Yürürken aksıyorum. Diz çevrem iki gün önce hafiften şişmişti ancak şu an şişik inmiş durumda.

Dünden beri ağrılarım azalmaya başladı. Daha az aksıyorum. Ancak ne olur ne olmaz diye bugün ortopedi hekimine gittim.

Hekimin yaklaşımı hiç hoşuma gitmedi. Pantolunumu dizime kadar sıyırmamı istedi. Pantolonun paçası yeteri kadar geniş olmadığından dizime kadar sıyıramayacağımı belirttim. O da, adam gibi şikayetlerimi dinlemeden, pantolon üzerinden muayene etmeye başladı. Ben daha 'Bacağımı dümdüz hale getiremiyorum' cümlesini kuramadan ayağımı düz durumuna getirdi. Ağrıyan bölge zorlandı. Biraz canım yandı. Sinirlendim ama bir şey demedim. O yerine oturdu.

Film çektirmemi istedi. Fakat hastanede her şey durmuş durumda çünkü hastanede elektrikler kesilmiş. İnsanlar koridorlarda telefon ışığıyla yolunu arıyorlardı. Çalışanlar kayıt ve muayene dışında hiçbir işlem yapamıyorlar. Üstüne bir de buna sinirlerek 'böyle hastane mi olur lan' diyip eve döndüm.

Yaklaşık 2 aydır her hafta bisiklet sürüyorum. Bacaklarımın üst kısımlarında yeterli fizik gücüm olmadığından bazen geçici ağrılar oluyor. Fakat ilk zamanlar 2 km sürmeden ağrılar başlarken zamanla gelişip sıkıntı yaşamadan çok daha uzun yollar yapabildim. Son sürüşümden önce bu ağrı hafiften vardı ancak ağrıyı diğer ağrılar gibi düşünüp geçer dedim ve 13 km kadar bisiklet sürdüm. Sürerken herhangi bir ağrı duymadım lakin akşamına ağrılar artmaya başladı ve yukarıdaki yazdıklarımı yaşadım.

Sonuç olarak aramızda daha önce böyle bir sakatlık yaşayan, hekime giden, sakatlığı tekrarlayan, benzerini tecrübe edinen var mı ve ağrılarım artarsa ya da tekrarlarsa İstanbul/Avrupa'da önerebileceğiniz iyi bir ortopedist?

Ağrıyan yeri kabaca gösteren resim ektedir.

DizAgrilari_clip_image019.gif

Zorlanma olabilir iyi bir muayene şart buradaki yönlendirmelerle yetinme durma doktora

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Ortopediden anladığım şey, yalnızca başıma gelenlerden edindiğim deneyim ki, bunlar da bilgi niteliği taşımıyor. Kalecilik yapıyorum veyâ basket oynuyorum top parmağıma diklemesine gelince doktora gidersem ağrı birkaç haftada geçiyorken, gitmezsem aylarca sonra bile ağrının geçmediğini biliyorum.
Diyeceğim, doktora paçası bol bir giysi ile tekrar gidin, bezmeyin hemen. Doktor 'cool' davranıyorsa siz de öyle davranın, şikâyetinizi belirtin, kalan işlemleri tamamlayıp hastâneden bir an evvel çıkın.
Geçmiş olsun. Tez zamanda geçer dilerim.

bisiklet selesi çok yüksek olursa genelde gösterdiğiniz bölgede ağrıya yol açabilir. bu tabi ihtimallerden sadece biri ve benim kısıtlı bilgiye dayalı tahminim. doktora gitmeyi ihmal etmeyin.

Zorlanmadan dolayı bende de olmuştu. Yüksek kadans çevirmiştim. Ama doktor hanım patella kayması diye teşhis koyup birde egzersiz verdi. Şuan sıkıntı yok bende

Geri