Herkese merhabalar.
Sağ bacaktaki dizimin sol alt yanında üç gün önce bir ağrı başladı. Bacağımı dümdüz duruma getirmekte ve tam katlamakta zorlanıyorum. Yürürken aksıyorum. Diz çevrem iki gün önce hafiften şişmişti ancak şu an şişik inmiş durumda.
Dünden beri ağrılarım azalmaya başladı. Daha az aksıyorum. Ancak ne olur ne olmaz diye bugün ortopedi hekimine gittim.
Hekimin yaklaşımı hiç hoşuma gitmedi. Pantolunumu dizime kadar sıyırmamı istedi. Pantolonun paçası yeteri kadar geniş olmadığından dizime kadar sıyıramayacağımı belirttim. O da, adam gibi şikayetlerimi dinlemeden, pantolon üzerinden muayene etmeye başladı. Ben daha 'Bacağımı dümdüz hale getiremiyorum' cümlesini kuramadan ayağımı düz durumuna getirdi. Ağrıyan bölge zorlandı. Biraz canım yandı. Sinirlendim ama bir şey demedim. O yerine oturdu.
Film çektirmemi istedi. Fakat hastanede her şey durmuş durumda çünkü hastanede elektrikler kesilmiş. İnsanlar koridorlarda telefon ışığıyla yolunu arıyorlardı. Çalışanlar kayıt ve muayene dışında hiçbir işlem yapamıyorlar. Üstüne bir de buna sinirlerek 'böyle hastane mi olur lan' diyip eve döndüm.
Yaklaşık 2 aydır her hafta bisiklet sürüyorum. Bacaklarımın üst kısımlarında yeterli fizik gücüm olmadığından bazen geçici ağrılar oluyor. Fakat ilk zamanlar 2 km sürmeden ağrılar başlarken zamanla gelişip sıkıntı yaşamadan çok daha uzun yollar yapabildim. Son sürüşümden önce bu ağrı hafiften vardı ancak ağrıyı diğer ağrılar gibi düşünüp geçer dedim ve 13 km kadar bisiklet sürdüm. Sürerken herhangi bir ağrı duymadım lakin akşamına ağrılar artmaya başladı ve yukarıdaki yazdıklarımı yaşadım.
Sonuç olarak aramızda daha önce böyle bir sakatlık yaşayan, hekime giden, sakatlığı tekrarlayan, benzerini tecrübe edinen var mı ve ağrılarım artarsa ya da tekrarlarsa İstanbul/Avrupa'da önerebileceğiniz iyi bir ortopedist?
Ağrıyan yeri kabaca gösteren resim ektedir.