Scudo Sports

Diyarbakır

Diyarbakırda bisiklet kiralanan bir yer var mı bildiğiniz?

Scudo
Tüm BF okuyucularına merhabalar, iyi akşamlar. Evet arkadaşlar geçenlerde önümüzdeki ay boş zamanlarımda nereleri turlayabileceğimi düşünürken biraz tıkandım. Bugüne kadar bisikleti biryerlere varmak için kullandığım için manzarası ve trafiği uygun kısa-orta uzunlukta keyif sürüşlerine uygun pek güzergâh bilmiyorum. Sizlerden ricam varsa bildiğiniz keyif sürüşlerine müsait rotalarınızı paylaşmanız, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sevince ölesiye sevilir, kalınırdı
Gidince kırılmış bir dal gibi gidilirdi
Sonra şehirler uyur, kalbim örselenirdi
Ne diyarbakır anladı beni, ne de sen
Oysa ne çok sevdim ikinizi de bilsen
Gidince upuzun, kırılmış dallar gibi
Üşürdü ömrümüz, saçakta kuşlar gibi
Kederden geberten hasret ezberlenirdi
Ne anılar anladı beni yar ne de sen
Oysa ne çok sevdim ikinizi de bilsen
Geliyorum köpekler gibi acı çekerek
Geliyorum hasretinin gözlerinde öperek…
Ne diyarbakır anladı beni, ne de sen
Oysa ne çok sevdim ikinizi de bilsen...

Dün akşam diyarbakır 75'de bisiklet yolundan giden 15 kişilik bir grup gördüm. Çok hoşuma gitti, keşke bende olsam

@ordic
Wilier'den memnun musunuz, nasıl güzel mi makina?

• Beğen
@Mehmet Nejat Karahan
Evet hocam memnunum. Şimdilik işe gidip geliyorum, yakında akşam turlarına başlayacağım. Siz de d.bakırdamı sınız?

@ordic
Hayır İstanbul. Bisikletin nerede yapıldığı yazıyor mu kadroda? İtalya'da mı yoksa başka bir yerlerde mi üretti wilier şehir bisikleti serisini?

• Beğen
@ordic
Ben de ara ara kalabalıkça gruplara denk geliyorum, selam veriyorlar, selam alıyorlar, güzelce yolun bir tarafına çekilerek karşılıklı olarak rahatça geçiş sağlandığına emin oluyorlar yani kısacası dışardan gördüğüm kadarıyla gereken her şeyi yapıyorlar. Dilerseniz bir ara karşılaştığınızda katılmak istediğinizi söyleyin ve biraz takip edin, ısınırsanız iletişim bilgilerini alır müsait oldukça takılırsınız. İyi akşamlar.

Ti@ordic

Tigris Bisiklet onlar, haftaiçi belirli günlerde çıkıyorlar. İnstagram hesaplarından takip edebilirsiniz. Ramazan ayı için özel program yapmışlar, sadece bisiklet değil birçok kültürel faaliyet yapıyorlar.
(link)

Bi de DİBİDÖSK var, onlar daha çok şehir dışı turlar ve kamp yapıyorlar.
(link)

Tüm BF okurlarına selamlar, gençler ve genç hissedenler memlekette bisiklet yollarının durumu belli, zırt pırt araba yollarınca kesiliyor ve 75 teki yolda hep in çık yapıyoruz, 50 likteki yol ise sürekli mazgala denk geliyor ve daracık. Halkın bilinci de az daha bu akşam bisiklet yolunda arkadaşımla sürerken bir kafile yolumuzu işgal ederek yürüyordu ve içlerinden biri arkamızdan yanındakilere "bi bisikletliler eksikti" dedi... Evet bisiklet yolunda. Her neyse bisiklet yollarımızın durumundan yeterince yakındım özellikle akşam saatlerinde yaya istilası altındalar. Hafif bir eğimin destek sunacağı, boş, uzun ve düzgün kısacası kendi çapımda hız denemesi yapabileceğim bir de iyi aydınlatılmış yol önerileriniz çok makbule geçer, teşekkür ederim.

@Aruera

A.selam. Maalesef ülke genelinde bisiklete olan saygı ve bilgi çok vasat durumlarda, hangi şehire gidersek gidelim durum aynı. 75 yolundaki bisiklet yolu genelde tın tın sürenler için. Onun dışında havalimanı taraflarındaki bisiklet yolları gayet iyi ve kaldırımdan bağımsız, hem araba giremiyor hem de insanlar girmiyor. Doğma büyüme D.bakır'lı olduğumdan çekinmeden istediğim her yolda sürebiliyorum. Fakat trafiği göz önüne alırsak dediğiniz gibi boş yol yok. Olanlarda şehir merkezinin dışında kalıyor. Stravadan beni takip edebilirsiniz, gitmiş olduğum yollar hız yapmak için gayet iyi. (link)

Stravayı indirdim de indirmekle kaldım :) Yıllardır havaalanı tarafına gitmedim, işim düşmedi bisiklet yolu olduğunu bile bilmiyordum. Artık müsait olduğum bir ara bakmaya çalışacağım, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: sallehpaul
Stravayı indirdim de indirmekle kaldım :) Yıllardır havaalanı tarafına gitmedim, işim düşmedi bisiklet yolu olduğunu bile bilmiyordum. Artık müsait olduğum bir ara bakmaya çalışacağım, teşekkürler.
cezaevinin üzerinde bulunduğu, elazığdan gelen ve urfaya giden yol çok güzel. gidiş-dönüşlü olarak toplamda 30 km civarı mesafe kat edebilirsiniz. Bu aralar havanın güneşli olduğu günlerde her tarafı kaplamış olan yeşil renk ile muazzam manzarası var.

cezaevinin üzerinde bulunduğu, elazığdan gelen ve urfaya giden yol çok güzel. gidiş-dönüşlü olarak toplamda 30 km civarı mesafe kat edebilirsiniz. Bu aralar havanın güneşli olduğu günlerde her tarafı kaplamış olan yeşil renk ile muazzam manzarası var.
Bugün çıkıp Elazığ yoluna taraf gidecektim de virüs dolayısıyla bisiklet evden çıkarsa dönüş izni yok :) Ben de evde tutuyorum, artık ancak şöyle 2-3 aya rahatlamaya başlarsak ve temmuzda da sınav iyi geçerse yolla düşebilirim. Kendimi eşeksiz Don Kişot gibi hissediyorum :D

Hazır yaz, birlikte bisiklet sürebileceğim bi grup filan biliyor musunuz? Yada kafa dengi insan var mıdır?

Hoşgeldiniz aranızdan aktif süren var mı? 😊🙏

• Beğen
Tepkiler: Yperzeli
Kendimize sürüyoruz 😊

Geri