Scudo Sports

Diy: kar zinciri (snow chain)

@enqinHLC Çamaşır ipi kullandım ama bu sıradan naylon çamaşır ipi değil çelik kablo üstü pvc kaplı, ilmek düğüm vs çelik kablo yüzünden zor

Scudo
Elinize sağlık, ev işi profesyonel bir çalışma olmuş :)

Uygulamada en büyük problemin cırt kelepçelerin çelik tel üzerinde kayarak zincirin bir araya toplanması olabileceğini düşünüyorum.

Buna çözüm olarak doğrudan çelik halatı zincirden geçirip klamens yataklarından iki adedini her bir zincirin iki tarafına sabitlemek düşünülebilir.

KLAMENS - ZINCIR - KLAMENS içinden ise çelik tel şeklinde.

Bu şekilde çok sayıda klamens kullanılacağı için maliyet ve ağırlık artacaktır. Ancak zincirin kaymasının önüne geçilebilir.

İyi niyetli ve geliştirmeye açık bir çalışma yalnız illaki kullanacağım derseniz sakın bunlarla 10 km üstüne çıkmayın hız olarak.Tamammen kar kaplı(hatta buz) zeminde cok düşük hızlarda ve düz yolda iş görür gibi.Rampa ve yokuşlarda riskleri çok.

Bencede bu hareket eder gibi buna ne gibi çözüm bulabiliriz açık şekilde bulan açıklayabilir mi ?

Güzel bir çalışma olmuş. Zincirin kayması önlenmeli. Karda düşe kalka kullanmak keyif verecektir. Zaten kar yağınca ulaşım amaçlı tercih edilmemeli. Risk çok fazla ...

Güzel bir şey çıkmış ortaya :) Aklın yolu bir. Geçen yıl şu
gezim ve devamındaki kış gezilerim için aynı sisteme sahip zincir yapmıştım. Lastiğe ip bağlamaktan çok daha pratik oluyor. Tebrikler:)

@mywashere Evet sizin yaptığınız daha seksi durmuş. :harika:Geçen gün gördüğüm(yine bu site de) çok kötüydü:booo:

@mywashere Teşekkür ederim :) Zinciri test ettiğim kadarıyla memnun kaldım. Fakat zinciri güzelce gerdirmek gerekiyor. Aksi halde sağa veya sola kaymasıyla kadroya sürtebiliyor:)

@mywashere En son 1 yıl önce kullanmıştım :) Henüz kar düşmedi Giresun'a bu yıl. Hatırladığım kadarıyla bisikleti yana yatırdığında düşüşe engel olmuyor. Fakat kalkışta ve frenlemede bariz faydasını gördüğümü hatırlıyorum. 15km'lik sürüş deneyimim bunlar :)

@Fatih Toraman yanlamasına kaymasını engellemek için lastiğe paralel olarak ta zincir eklenebilir ama yüksek hızda kullanılmayacağı için gerekmeyecektir

2.25 son derece iri dişli bir kar lastiği kullanmak daha mantıklı olmazmı?

@A.Samed.Y Elimde sadece şehir bisikleti lastiği olduğundan onun üzerinde gösterebildim dediğin gibi dişli lastikten daha iyi performans alınır

bende kalın ip bulursam lastige dolayacam ipde karda güzel tutuyormuş

@maboc disk frende çok kalın olmamak kaydıyla dediğinizde belki etkili olabilir.

@maboc her jant teli aralığından sarmak gerekiyor. Yani senin sardığından 2 kat daha fazla sarmak gerekiyor. Arka teker yola tutununca ön teker eskisinden daha fazla kaymaya başlar. Senin de söylediğin gibi ön lastiğe de uygulamak şart.. Tek sorun titreşim olabilir. O da ipin kalınlığına ve sarım sıklığına bağlı olarak değişir..

Geri