İyi niyetli ve geliştirmeye açık bir çalışma yalnız illaki kullanacağım derseniz sakın bunlarla 10 km üstüne çıkmayın hız olarak.Tamammen kar kaplı(hatta buz) zeminde cok düşük hızlarda ve düz yolda iş görür gibi.Rampa ve yokuşlarda riskleri çok.
Güzel bir çalışma olmuş. Zincirin kayması önlenmeli. Karda düşe kalka kullanmak keyif verecektir. Zaten kar yağınca ulaşım amaçlı tercih edilmemeli. Risk çok fazla ...
@mywashere Teşekkür ederim Zinciri test ettiğim kadarıyla memnun kaldım. Fakat zinciri güzelce gerdirmek gerekiyor. Aksi halde sağa veya sola kaymasıyla kadroya sürtebiliyor
@mywashere En son 1 yıl önce kullanmıştım Henüz kar düşmedi Giresun'a bu yıl. Hatırladığım kadarıyla bisikleti yana yatırdığında düşüşe engel olmuyor. Fakat kalkışta ve frenlemede bariz faydasını gördüğümü hatırlıyorum. 15km'lik sürüş deneyimim bunlar
@Fatih Toraman yanlamasına kaymasını engellemek için lastiğe paralel olarak ta zincir eklenebilir ama yüksek hızda kullanılmayacağı için gerekmeyecektir
@maboc her jant teli aralığından sarmak gerekiyor. Yani senin sardığından 2 kat daha fazla sarmak gerekiyor. Arka teker yola tutununca ön teker eskisinden daha fazla kaymaya başlar. Senin de söylediğin gibi ön lastiğe de uygulamak şart.. Tek sorun titreşim olabilir. O da ipin kalınlığına ve sarım sıklığına bağlı olarak değişir..