Scudo Sports

Disk fren olursa daha mı iyi olur?

gladier

Üye
Tepki
3
arkadaşlar sizlerinde yardımlarıyla kron almaya karar werdim ama xc 2000'in "disc fren" özelliği olduğunu (shimano alivio) öğrendim.. biraz kasarsam xc 2000 de alabilecek durumdayım.. ama genellikle şehirde kullanacak ve yolun başında biri için "disc fren"in farkını ve gereklilik derecesini söyler misiniz?

Scudo
genellikle sehirde kullanacaksan disk fren gereksiz bence.

Genellikle şehir içinde kullanacaksanız gereksiz bişey. Tepe inişi yapıyosanız, bol çamurlu ortamlarda biniyosanız, tek parmakla frenleme yapmak istiyosanız süper bişey. Ben hazirandan bu yana disc fren kullanıyorum, günün birinde süper hafif bi bisiklet kurasım gelirse V fren takarım onun dışında bi daha v fren kullanacagımı sanmıyorum :)

eğer sadece yolda kullanacaksan v fren kullan yani xc1000 al .,,ama ben arasıra araziye çemura girerim ayrıca yağmurlu havalarda yolda kullanırım diyiyorsan xc2000 al

Nuriaktürk ve DragF5.user'ın söylediklerine tamamen katılıyorum.
Ancak dragF5.user'ın tüm söyledikleri, hidrolik disk frenler için geçerli, bahsettiğiniz bisikletteki diskler mekanik disktir. Bu nedenle hiç gerek yok bütçenizi zorlayacaksa... Zaten bu konuyu daha önce de uzun uzun tartıştık forumda, eğer arama yaparsanız detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Sizin koşullarınız için tamamiyle gereksiz benim görüşümce de...

Bahsi geçen bisikletin üstündeki hidrolik fren olsaydı tartışılabilirdi V Fren mi ya da hidrolik fren mi diye. Mekanik fren işine hiç girmeyin. Keyifli sürüşler...

merhabalar bende aynı görüşteyim şehir içinde kullanacaksan Disc fren gereksiz saygılar

bende sedona 711 almayı düşünüyorum bunu diskli olanından mı alsam yoksa v breakmi alsan sizce?

@samser

v-fren modelini al arkadaşımın.Her zaman aynı sorular.Bıktık yahu birazda forumdaki Buraya tıklarsan arama tuşunu kullanın.Hep yan gelip yatıp aynı soru 10larca hatta 100lerce kez soruluyor.Mekanik disk fren v-frene göre hiçbir zaman galip gelemez.Hatta bazen hidrolik bile gelemez.Ama bazen:)

Alicagin Dİsk Eger Hidrolik Degilse Bence V Break Daha Avanyajli Hemde Daha Ii Tutuo Hemde Diskte Cantin Cekme Olusuo Bi Saman Sonra Balatada Papuca Gore Daha Pahali Dedigim Gibi Hidrolik Degolse Disk Fren Alma Ama Hidrolik Alabiilirsin Gayet Kullanisli Tavsiye Ederim

Disk fren iyidir fakat çok ağır olduğundan seni biraz zorlaya bilir fakat frenlemesi iyidir ve takılma yapmaz ayrıca pahalıdır. V-fren öneririm hafif ucuz

Geri