Scudo Sports

disk fren (mekanik) vs v tip fren

mustall165

Aktif Üye
Tepki
7
slm.arkadaşlar yeni bir bisiklet almak istiyorum.frenler arasında kararsız kaldm.makaniklere sadece gösteriş diyorular.hidrolik sistemede gücüm yetmiyo sizce hangisi doğru karar??200 ytl civarı bi sistem gerek..

Scudo
Avid BB7 kullanıyorum çok memnunum.Hidrolik frenin kollardaki o his olmasada tutma konusunda sıkıntı yaşamadım.Fiyatıda 2x46€ civarında olması lazım.

disk frenlerin ön maşayı fazla zorladıgnda kırılmalara kadar hasarayol actıgını duydum dogruluk derecesı nedır bilen varmı ??? bol pedallı gunler :9

bence biraz sallamasyon olmuş ama belki fabrika hatası olan bi üründe olmuş olabilir ama bu şatrlarda bile çok zor diye düşünüyorum aklım almıyor düşünsenize freni sıkıyorsun maşa kırılıyor

Maşaların kullanım kitapçıığından büyük ebatta rotor kullanırsanız kırılma riski var maşanızın... O sebeple ona dikkat etmek gerekli...

@victory

Disk fren kullana bir bisiklette frene her basıldığında sağ bacak ileri doğru hareket etmeye çalışırken kaliperin olduğu sol bacak yavaşlama hareketi yapar bu yüzden yüksek kalite olmayan bir maşada kuvvetli durdurma gücüne sahip bir fren sistemi kullanılırsa kırılma kaçınılmazdır.Bu konuda disk rotoru çapı en önemli kriterdir.

Geri