furkanbr
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 393
- Bisiklet
- b'Twin
Merhabalar bu forumdaki ve bikac motosuklet forumundaki konulari bulabildigimce okudum yapabildigim kadariyla yapmaya calistim. Olay soyle gerceklesti yagmurlu bir surusten sonra zincir ve rublede eser miktarda paslanma olmustu ben de ne kadar dogru bisey yaptim artik emin degilim ama internette gordukten sonra wd40 ile fircalayip pasi soktum ve tekrar yagladim. Wd40 ile fren diski arasindaki iliskiyi bildigim icin fazlasiyla dikkat ettigimi dusunuyordum ki deneme turumda arka frenim neredeyse yok gibiydi. Daha sonra biraz arastirdim balata spreyini tavsiye edenleri falan gordukten sonra balata spreyi ile arka diski temizledim hazir baslamisken onu de temizliyim dedim ve bekledim biraz kurumasini. Yaklasik bunlarin ustunden 1 ay gecti 300 400 km yaptim gayet dik yokuslardan sonuna kadar frenleyerek indim ama hala frenlerim cok cok az tutuyor. Soyle soyliyim frenlerin ikisini de sonuna kadar siktigimda sanki 2. Viteste %5 lik bir yokusu cikar gibi neredeyse hic zorlanmadan pedal cevirebiliyorum. Bu durumda benim ne yapmam gerekir daha once yasayan var mi?