Scudo Sports

Dış lastik dolgusu :)

@makaram İç katman kesildiği için işe yaramayabilir. Ama düşük hızlarda denemeye de değer bence.

Benim başıma gelse, sizin de dediğiniz gibi önce içten yama yapar sonra dışarıdan doldururdum. Aksi halde içeri doğru akabilecek olan dolgu malzemesi iç lastiğe zarar verebilir.

Denedikten sonra sonucu buraya yazarsanız konuyu ileride okuyacak olanlar da bilgi sahibi olur.

Scudo
Başlığı takip edenler için not:
Dün itibariyle, dolgulu halinde 2.750Km geride kaldı. İlk dolguyu 600Km'de yenilemiştim. Şu anda ikinci dolgu ile devam ediyorum. Artık dolgu malzemesi ile lastiğin kendi hamuru birbirine kaynadı neredeyse. Dolgu yerini anlayabilsem bile, istesem de yenileyebilecek bir açıklık oluşmuyor. Sanırım uzun bir süre dolguyu yenilemeden devam edeceğim.
Lastikler toplam olarak da 3.450Km'yi devirmiş oldu. Bakalım ne kadar devam edecek.

Bugün itibariyle durum aşağıdaki gibi, farkedilebilmesi için kırmızı ile işaretledim.

İlk dolguyu 600Km'de yeniledikten sonra bugün toplam 3600Km oldu. 700Km de yarıktan önce kullanmıştım. Yani lastik toplam 4300Km'de, daha da gidecek yolu var gibi duruyor :)

3600.jpg

Bugün itibariyle durum aşağıdaki gibi, farkedilebilmesi için kırmızı ile işaretledim.

İlk dolguyu 600Km'de yeniledikten sonra bugün toplam 3600Km oldu. 700Km de yarıktan önce kullanmıştım. Yani lastik toplam 4300Km'de, daha da gidecek yolu var gibi duruyor :)

232546 dosyayı görüntüle
Lastik imalatçıları bunu beğenmedi. :)

Diğer bir başlıkta benzer dış lastik sorunumu yazmıştım ama çözüm sanki burada saklıymış. Bugün bir yerden temin edeyim şu pattex kauçuk yapıştırıcısını .

Teşekkürler @Kaan.Özçelik 👍🏻

Gerek takip edenler, gerekse de ileride arama butonunu kullanarak burayı bulacak olanlar için olabildiğince detaylı aktarmaya çalıştığım macerada sona yaklaşıyoruz.

Dolgu 5.000Km oldu. Lastik toplam 5.700Km'de. Durumu aşağıdaki gibi. Fotoğrafta çok belli olmasa da (sağdaki küçücük gölgeye dikkat) dolgu civarından hafifçe balon yapmaya başladı. Daha doğrusu hafif bir kabarıklık oluştu, kesik alanın yanında.

Daha fazla zorlamayıp, yakında set olarak değiştireceğim lastikleri. Merak edenler için bir not olarak da söylemeliyim ki ne öncesinde ne de dolgulu haliyle HİÇ patlamadılar. Yani 700Km'de bu yarıkla karşılaştığım için Conti 4000 S2'lere kızmalı mıyım, yoksa 5.700Km boyunca hiç patlamadığı için başarılı mı bulmalıyım bilmiyorum :)

Yeni lastiklerim epey zaman önce tedbiren alıp depoya koyduğum Schwalbe Durano Raceguard olacak. Doğrusunu isterseniz sürecin henüz başlarında Conti'ye kızgın olduğum için Schwalbe almıştım. Bugün yeni alıyor olsam tercihim yine Conti olurdu sanırım. Umarım Durano'larım beni üzmez.

IMG_20210204_155823.jpg

Dolgu 5.000Km oldu. Lastik toplam 5.700Km'de. Durumu aşağıdaki gibi. Fotoğrafta çok belli olmasa da (sağdaki küçücük gölgeye dikkat) dolgu civarından hafifçe balon yapmaya başladı. Daha doğrusu hafif bir kabarıklık oluştu, kesik alanın yanında.

Selamlar.

1 tüp yapıştırıcı yetti mi bu işlemler için ?

Bende biraz stokçuluk huyu var . Olmayan şeyler için bile , başıma gelmiş gibi malzeme alırım. 1 mi 2 tüp mü alacağıma karar veremedim.

Selamlar.

1 tüp yapıştırıcı yetti mi bu işlemler için ?

Bende biraz stokçuluk huyu var . Olmayan şeyler için bile , başıma gelmiş gibi malzeme alırım. 1 mi 2 tüp mü alacağıma karar veremedim.
3 alın. 2 lastiğiniz var. :)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
3 alın. 2 lastiğiniz var. :)

Teşekkürler. Baya az gidiyormuş.

Hep esprili şeyler yazınca arkadaş emin olamamış özelden cevap yazmıştı. Daha 1 tüpün 5 te 1 ini bile bitirememiş.

1 tüp yeterli geliyormuş.

Geri