Scudo Sports

"Diriliş" 1969 Le Taureau klasiği

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Tepki
20.517
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Merhaba arkadaslar,

yine yeni bir proje ile karsinizdayim. Bu sefer el yapimi Almanya Stuttgart Üretimi 1969 model Le Taureau Klasigini insallah ayaklandiracagiz. Le Taureau - Almancada Stier demek yani Boğa oluyor ve Stier de 1951 senesinde esi Gertrud Stier ile firmayi kuran adamin soyadi. (Eugen Stier)
Eugen Stier komple firmayi 1977 senesinde 24 yasindaki ogluna devrediyor. (Richard Stier) Ogluda malesef yasindan dolayi emekli olunca cocuklarida baska islerle ugrastigi icin frimayi 2010 senesinde kapatiyor. Siernen kadrolarini 1959 senesine kadar Rickert firmasi üretmis sonra 70li yillara kadar Mercier üretmis.

Benim kadro ise 1969 da Nervex luglardan olusan son seriye ait. Stier firmasinin zamnindaki en kaliteli üst seviye bisikleti yol kadrosuymus. Bu kadro Nervex Luglardan, Campagnolo dropoutlardan ve reynolsd 531 borulardan olusan el yapimi kadro.

Ben bu bisikleti komple olarak ilk sahibinden aldim, malesef bazi parcalari degismis ve boyasida orjinal degildi. Boyayi atan kisi cok kalin ve bastan savma atmis ve shimano decallari yapistirmislar onuda düz yapamamislar, arti krom olan yerleride solmus ve hangi yöntemi denedigsem parlalaklik geri dönmedi. Bende kara verdim ve bisikleti komple söktüm ve Kromaja verdim.
Yeni hali ise orjinal acik mavi boyasi vurulacak arti arka catallar, ön arka luglar ve masa krom olacak. Donanim komple Shimano Dura Ace 7100 first generation (Ilk serisi 7100) hazir bekliyor.

Ilerleyen zamanlarda detayli fotolar atarim, simdilik ilk aldigim ve sökülmüs hali.

$_59 (1).jpg
$_59 (2).jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Scudo
Öküz uyanıyor mu desek?😅

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
maşa simetrik gelmedi gözüme. zincir tarafı olması gereken kıvrımındayken öbür taraf o kadar kıvrımlı (rake li) değil gibi. düzeltilmeyecek şey değil.

@Murat Cömez kadronun ilk sahibinden olması çok büyük şans, nasıl denk getiriyorsun abi böyle hayret ediyorum, kolay gelsin merakla bekliyorum 👍

Öküz uyanıyor mu desek?😅
Tesüf ederim sana cemal, Öküz degil Boga. 😂 😂 😂 😂 (Yada dgrusu öküzmü acaba, sen fransadasin daha iyi bilirsin)

maşa simetrik gelmedi gözüme. zincir tarafı olması gereken kıvrımındayken öbür taraf o kadar kıvrımlı (rake li) değil gibi. düzeltilmeyecek şey değil.
Aslinda böyle restorasyonlara baslamadan önce kadronun ve masanin ölcümünü yaparim ama acaba gözümdenmi kacti yoksa fotografmi yaniltiyor. Masayi 1-2 hafta sonra alinca ilk isim yeniden ölcmek olacak. Tesekkürler.

@Murat Cömez kadronun ilk sahibinden olması çok büyük şans, nasıl denk getiriyorsun abi böyle hayret ediyorum, kolay gelsin merakla bekliyorum 👍
Ömer ilk sahibnden olmasi cogu zaman tesadüf oluyor, ama biraz zaman ve iyi arastirmalar sonucu güzel seyler buluna biliyor.
Bak bu kadroyu tam 3-4 sene aradim ve sonunda buldum, simdide komponentlerini 1 senedir ariyorum ve sele borusunu daha gecen hafta buldum.
20190615_220300.jpg
20190615_220452.jpg

@Murat Cömez vallahi helal olsun be abi , diyecek laf yok, bisiklet işinde pek mahirsin Maşallah :harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez hakikaten zaman en önemli mesele burada sanırım. Hem iyi takip etmek hem de sabır gerekiyor, illa bir yerlerde karşına çıkıyor galiba. Biz de bir İtalyan çıksın diye bekliyoruz bakalım, şansımıza kalmış artık.
Arabesque zaten efsane bir kadro, ara ara görüyorum senin de takip ettiğin bazı sayfalarda ama daha önce de dedim ya Colnago için var daha zaman lazım bana. Elim geçtiğinde hakkını verebilmeliyim. Tekrar kolay gelsin sana, umarım yine çok kıskanacağımız bir iş çıkartmazsın 😂😂 Hiç olmazsa absürt renkte bir gidon bandı veya sele tak emaneten de beğenmeliyim proje bittiğinde 😃

Maşallah Üstat gene bir canavar yaratıyorsun şurası kesin klasik çelik kadrolu bisikletler bana karbon bisikletlerden bile daha çekici geliyor onlardaki sadelik yenilerde yok maalesef

• Beğen
hocam maşallah elinizden geçen bisikletleri canavar yapıyorsunuz

• Beğen
@Murat Cömez hakikaten zaman en önemli mesele burada sanırım. Hem iyi takip etmek hem de sabır gerekiyor, illa bir yerlerde karşına çıkıyor galiba. Biz de bir İtalyan çıksın diye bekliyoruz bakalım, şansımıza kalmış artık.
Arabesque zaten efsane bir kadro, ara ara görüyorum senin de takip ettiğin bazı sayfalarda ama daha önce de dedim ya Colnago için var daha zaman lazım bana. Elim geçtiğinde hakkını verebilmeliyim. Tekrar kolay gelsin sana, umarım yine çok kıskanacağımız bir iş çıkartmazsın 😂😂 Hiç olmazsa absürt renkte bir gidon bandı veya sele tak emaneten de beğenmeliyim proje bittiğinde 😃
Sen sprey boya atar , "kolnagho" yazan yanlis yazılı bir sticker yapistirirsin. Bu isler seni asar , hadi bakalim koş smdi ; zuccaciyeciden taksitle, kendine rengarenk bir salkano ng 650 al!!!!
Hadi canim ufak ufak ^#*@*@♡~¥}×[ :D
24173718_1655668747817242_4049896634181237872_o.jpg

@Murat Cömez
Abi yine fena hikayesi olan bir makina dusurmussun smdiden basarilar... Takıldığın bi konu olursa seve seve yardimci oluruz. Boya olsun, shimano torniy set olsun , Alivyo yeni nesil mekanizma olsun :D

Sen sprey boya atar , "kolnagho" yazan yanlis yazılı bir sticker yapistirirsin. Bu isler seni asar , hadi bakalim koş smdi ; zuccaciyeciden taksitle, kendine rengarenk bir salkano ng 650 al!!!!
Hadi canim ufak ufak ^#*@*@♡~¥}×[ :D
Öyle ya da böyle en azından el emeği olur yine, boyasını oto boyacısına attırıp Esat ustaya da bisikleti toplattırıp ben ”Reştorasyon” yaptım diye gezinmem ortalıkta, düşman başına!
Güzelim konuyu trolleme ne olur, @Murat Cömez i küstürme.

Bugün Krom firmasinda boyasi söküldü ve sonrada Krom olan yerlerden kromlar silindi. (Boya sökücü vs kromu cikartmiyor, kromun özel kimyasal ilaci var) Arti kumlama ve camtozu vs malesef krom yapilacagi icin olmuyor.
Bu islemlerden sonra polisaj firmasina teslim edildi ve sonra tekrar Krom firmasina gelecek ve Krom yapilacak.

1 (2).jpg
2.jpg
3.jpg
4 (1).jpg
4 (2).jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg

Maşallah Üstat gene bir canavar yaratıyorsun şurası kesin klasik çelik kadrolu bisikletler bana karbon bisikletlerden bile daha çekici geliyor onlardaki sadelik yenilerde yok maalesef
Evet bu konuda haklisin, klasik bisiketlerin zarifligi ve güzelligi bir baska. Ayni yesilcamin filmleri ile bugünpn filmleri gibi, yesilcami kesinlikle simdikler tutamaz, daha dogrusu efsaneler ölmez.

hocam maşallah elinizden geçen bisikletleri canavar yapıyorsunuz
Tesekkürler, elimizden geldigi kadar birseyler yapmaya calisiyoruz. :)

İlk sahibi bisiklete bunları yapmış, ya son sahibi olsaydı ?
Nedemek istediginizi anlamadim ama son sahibi ben olduguma göre ne yapildigi bence net bir sekilde görülüyor.

Çağdaş Lale demiş ki:
İlk sahibi bisiklete bunları yapmış, ya son sahibi olsaydı ?
@Murat Cömez Nedemek istediginizi anlamadim ama son sahibi ben olduguma göre ne yapildigi bence net bir sekilde görülüyor.

İlk sahibi keşke o boyayı atmasaydı, etiketleri yapıştırmasaydı, demek istedim. Gerçi bu sizin şimdi yapacağınız işi ne kadar etkilerdi, emin değilim. Son sahibi olarak sizi kastetmedim. (İlk sahibinin son sahibi olması) derken bisikletin birçok kişinin elinden geçmesi durumunu anlattım. Biraz karışık oldu ama :kötü: :)

Son düzenleme:
@Murat Cömez Nedemek istediginizi anlamadim ama son sahibi ben olduguma göre ne yapildigi bence net bir sekilde görülüyor.

İlk sahibi keşke o boyayı atmasaydı, etiketleri yapıştırmasaydı, demek istedim. Gerçi bu sizin şimdi yapacağınız işi ne kadar etkilerdi, emin değilim. Son sahibi olarak sizi kastetmedim. (İlk sahibinin son sahibi olması) derken bisikletin birçok kişinin elinden geçmesi durumunu anlattım. Biraz karışık oldu ama :kötü: :)
Simdi anladim gibi, belkide benim yazdigim cümle yanlis anlasiliyor, ilk sahibi derken 1. elden aldim demek istedim. Ben alana kadar tek bir sahibi vardi yani ben ikinci ve insallah son sahibi olacam.
Yanlis anlasma icin özür dilerim.

Bir Arabesque kadar olmasa da bu bisikletin lugları da çok güzel, bayılıyorum böyle estetize edilmiş işlere. @Murat Cömez

Bir Arabesque kadar olmasa da bu bisikletin lugları da çok güzel, bayılıyorum böyle estetize edilmiş işlere. @Murat Cömez
Sayın yönetici bu kelimeyi duymayalı , okumayalı epey bir zaman geçmişti Raşit başkan sarmış hemen , valla bende sarmadan edemeyeceğim :) , cümle içine yakışmış . @Murat Cömez abinin bu güzel işlerini kurmuş olduğun cümle harikulade tamamlıyor. Artık senin konu başlıklarını okumaya sıra geldi.:harika:

Kalsın bu mesaj ayar oldum , yada konu başlığı ile ne alakası var diye silme.🤲

Geri