Scudo Sports

Dinlenik nabzın çok düşük olması sorun mudur?

Dinlenik (uyandıktan hemen sonraki) nabzınız kaç?

• Toplam katılım
    201
Scudo
@furkanbrHihehe

@furkanbr galiba dudağını bayağı bir kapatmak gerek:D

@furkanbr

Denedim oluyormuş :) Sakinleşip yavaş yavaş, dişlerin arasından 30 saniyeyi de geçti hatta.. da sürüşte imkanı yok yapamam. Nefes kontrolüm hele ki efor sarf ederken berbattır, bayılır kalırım :hihi:

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
-Benim,
° Dinlenme Nabız 60 - 65 bpm
° Normal Nabız 70 - 80 bpm
° Tempo Yürüyüş 110 - 120 bpm
° 200 metre Koşu 135 - 150 bpm
Aşağıdaki tablo 24 Saatlik Mi band 3 ile yapılan ölçümler..

20181027_124457.jpg

Not :
Bende MPV Var yani Mitral kapak Çökmesi var. Halk arasinda kalp kapağı çökme..

@Ahmet TOPAL
Merhabalar,
Maalesef maximum kalp ritminizi 220- yaş formülü ile bulmanın tam doğru sonuç vermediği birçok makalede belirtiliyor. Girdiğim yarışlar aşırı zorlandığım, sürekli atak çekildiği zamanlarda bile 180 bandını pek geçemiyorum. Kondisyon seviyem de gayet iyi düzeyde olduğunu belirtmek isterim (sezon başı kalp doktoruna göründüm ve kalbimiz gayet büyüdüğünü öğrendim, sporcu kalpleri bu tarz olur demişti doktor).

Özetlemek gerekirse maximum kalbinizi bulmak için 220- yaş formülü yerine antreman ve yarışlarda genelde gördüğünüz en yüksek değeri baz alıp ona göre antreman yapmanızı öneririm (tabi powermetre kullanmıyorsanız, power varsa nabza bakmasanız da olur :) )

@Aziz Unsal İllaki karvonen formülü herkes için kesin sonuç vermiyordur. Fakat sapmada çok fazla değildir...
Şimdi sizin dediğiniz gibi olsa yani bugüne kadar gördüğüme en yüksek nabzım max hr olsa (174bpm) vücudun laktik asit üretmeye başladığı nabız aralığı %80-%90 yani 151-162bpm olurdu. Fakat ben bu nabız aralığında uzun süreler sürdüğümde bile bacaklarda laktik asit birikmesi hissetmiyorum.
Ayrıca anaerobik bölge olan bu aralık kaslardaki glikojenide tuketmesi gerektiği halde bu süre içinde herhangibir beslenme ihtiyacı duymuyorum. Yani olması gerektiği gibi aerobik bölgede( 146-158bpm)yağ yakıyorum...

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
6F1E93E4-3E00-45A7-9D2B-10FEB7B11007.png 22 Yaşındayım dinlenik nabzım 45-55 arası genelde 50 altı. Minimum 40 maksimum 208 nabız gördüm. Geçen hafta kardiyoloji muayenesi oldum bir sıkıntım yok.
Edit: Konuyu hortlatmışım görünce paylaşmak istedim.

TLDW özeti: doğal olarak düşükse sorun değil, ama işin içine doping de giriyorsa ölüme neden olabilir.

1998 TDF nin Irlanda ayagini konu alan The Racer filminde bu durum anlatılmış. EPO kullanımı , gece yatarken nabız monitörü kullanma, gece uyanıp bisiklete binme vb..

(link)
the racer.jpg

Bisiklet turlarında arkadaşlarıma nazaran benim nabzım daha yüksek çıkıyor örneğin sürüş aralarında mola veriyoruz dinlenmiş halim bile 100 ün altına inmiyor eve geliyorum duş alıyorum uzanıyorum bir süre takip ediyorum dinlenmiş nabız 100 civarında

benimde 45-55 bandında bir dinlendik nabzım mevcut kötü birşey mi bilmiyorum

@Tuzlu_Fıstık Normal değil.. Kondisyonunu bilmiyorum ama normalde dinlenik nabzın kondisyonu olmayan biri 60-70 arası atmalı. Ağır yağlı yemek, alkol vs tüketiyorsan azalt yani çokalkol alıyorsan. Meşrubatları azalt karbondioksit içeriğinden dolayı. Damar sertliği, tıkanıklık veya akciger kapasiten düşük olabilir. Kardiyoloji birimine ve gerekirse gogus hastalıkları birimine danış. SFT ölçümü, eko çekimi, kan testi yapıldıgında ortaya çıkar. Bir süre takip et, düzelmezse geçmiş olsun
benimde 45-55 bandında bir dinlendik nabzım mevcut kötü birşey mi bilmiyorum

Doğal yontemle, kalbin ve cigerlerin güçlendiyse normal durum :) Arada tansiyonunu kontrol et. Benimde dinlenik nabzım 40-45 arası atar, tansiyonum (yüksek) 10-12, (düşük) 7 ile6 arası çıkıyor. Düzenli antreman ve 3 yıl bisiklet sürünce normal..

@Tuzlu_Fıstık Normal değil.. Kondisyonunu bilmiyorum ama normalde dinlenik nabzın kondisyonu olmayan biri 60-70 arası atmalı. Ağır yağlı yemek, alkol vs tüketiyorsan azalt yani çokalkol alıyorsan. Meşrubatları azalt karbondioksit içeriğinden dolayı. Damar sertliği, tıkanıklık veya akciger kapasiten düşük olabilir. Kardiyoloji birimine ve gerekirse gogus hastalıkları birimine danış. SFT ölçümü, eko çekimi, kan testi yapıldıgında ortaya çıkar. Bir süre takip et, düzelmezse geçmiş olsun

Doğal yontemle, kalbin ve cigerlerin güçlendiyse normal durum :) Arada tansiyonunu kontrol et. Benimde dinlenik nabzım 40-45 arası atar, tansiyonum (yüksek) 10-12, (düşük) 7 ile6 arası çıkıyor. Düzenli antreman ve 3 yıl bisiklet sürünce normal..
Yetişkin ve sağlıklı bir insanın kalp atış hızı 60-100 arası normal kabul edilir. Spor yapan kişilerde 45-60 arasına kadar düşer. Arkadaşın kondisyonunu bilmememize rağmen bisiklet sürüşleri yaptığı için aktif birisi olarak kabul edersek dinlenik nabız 100 olması yüksek bir rakam. Senin belirttiğin gibi bir uzmana görünmesi kendisi için iyi olacaktır.

Kendim ile kıyaslayacak olursam rahatsızlığım nedeniyle hazirandan beri işe gidip gelme harici bisiklet kullanmama rağmen dinlenik nabzım 45-55 arası seyrediyor.

Arkadaşın takma adında anlaşılacağı gibi tuzu biraz azaltması gerekebilir. Amazfit Stratos ölçüm bilgisayar başında anlık 71 (Ne kadar güvenilir tartışılır) Benim de nabız değerlerim arkadaşlarımın değerlerinden ortalama olarak 5-10 birim arası fazla çıkıyor. Göğüs bandı ile ölçüm yapıyorum bisiklet turlarında.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
@Serkan Mıstınoğlu Serkan Bey dinlenik nabız konusunda haklısınız lakin ben şuanda nabzımı ölçüyorum 70-80 aralığında değerler çıkıyor. Turdan gelip uzun süre nabzı 100 ün altına düşmüyorsa bir sıkıntı olabilir. Tedbir amaçlı doktora gitmesi iyi olur demiş arkadaşlar tamamen iyi niyetle.

Geri