Scudo Sports

Dilay Gül

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.162
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar @Dilay Gül isimli arkadaşımız hayvanca bir cinayete kurban gitmiştir. Biz de forumdan haberi olan arkadaşlarımız sayesinde öğrendik, kendilerine hassasiyetleri için teşekkür ederiz.

Merhumun ailesine Allah'tan sabır diyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.

İlgili haber;
Bolu’nun Gerede ilçesinde bulunan Gerede Meslek Yüksek Okulu Kimya bölümü birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Dilay Gül, sınıf arkadaşı 21 yaşındaki Uğur Aydemir tarafından kıskançlık nedeniyle boğazı kesilerek öldürüldü. Dilay Gül’ün sevgilisi ile telefonda konuşurken yanına gelen sınıf arkadaşı tarafından öldürüldüğü ifade edildi. Genç kızın erkek arkadaşı telefon kayıtlarını polise ulaştırdıktan sonra katil zanlısı gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, olay Salı akşam saat 22:30’da Gerede’ye bağlı Osmanlı Caddesi’nde meydana geldi. İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksek Okulu kimya bölümü ikinci öğretim birinci sınıf öğrencisi Dilay Gül, gece saat 22:25’de dersten çıktıktan sonra okulun 200 metre ilerisindeki kaldığı özel yurda doğru yürümeye başladı. Karanlık olan bölgede erkek arkadaşı ile telefonda konuşmaya başlayan Dilay Gül’ün yanına sınıf arkadaşı Uğur Aydemir geldi. Aydemir, Dilay Gül’e, “Merhaba nasılsın, kiminle konuşuyorsun” dedi. Gül, “Erkek arkadaşımla konuşuyorum” diyerek cevap verdi. Uğur Aydemir, “Kusura bakma rahatsız ettim” sözlerinin ardından, genç kız, “Kusura baktım” yanıtını verdi. Bir anda cinnet geçiren Uğur Aydemir, cebinden çıkarttığı bıçakla, üniversiteli genç kızın vücuduna ve bileklerine 3 bıçak darbesi vurdu. Aydemir, kanlar içinde yerde kalan genç kızın boğazını keserek olay yerinde uzaklaştı. Dilay Gül’ün erkek arkadaşının telefonu yaşanan bu diyalogları ve kızın çığlıklarını kaydetti.

Ses kayıtları yakalattı
Olaydan sonra üniversitenin hemen karşısında bulunan evine giden Uğur Aydemir, üstüne değiştirerek dışarıya çıktı. Genç kızın sevgilisi cinayet anında yanan konuşmaları telefon kayıtlarını polise gönderdi. Polis, şahsı telefonla arayarak evinin önünde beklediğini söyledi. Polislerin yanına gelen Uğur Aydemir suçlamaları kabul etmeyerek cinayeti kendisinin işlemediği söyledi. Gözaltına alındıktan sonra Gerede İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Aydemir, ilk ifadesinin ardından cinayeti işlediği bıçağı attığını söylediği evinin önünde boş araziye götürüldü. Polis ekipleri arazide inceleme yaparak suç aletini bulmaya çalıştı. Ancak şahsın şüpheli ifadeleri polislere farklı bölgelerde inceleme yapmaya yönetti. Karanlıkta yapılan aramalardan sonuç alınamadı.

Uyuşturucudan sabıkası var
Katil zanlısı Uğur Aydemir’in uyuşturucudan sabıkası olduğu ve 3 kez alkollü araba kullanmaktan yakalandığı ifade edildi. Aydemir’in sürekli olarak alkol aldığı ifade edildi. Uğur Aydemir’in cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini ve Dilay Gül’den hoşlandığını söylediği ifade edildi.

Sınıf arkadaşı büyük üzüntü yaşadı
Cinayetin yaşandığı yere gelen Dilay Gül’ün sınıftaki sıra arkadaşı Remzi Aydın, “Dilay benim sıra arkadaşımdı. Derslerinde çok başarılıydı. Öldüren çocukta bizim sınıfımızdaydı. Alkolik bir çocuktu. Beni evine içki içmeye çağırmıştı ama ben alkol kullanmağım için gitmemiştim. Gerçekten çok üzgünüm. Dilay’la arasında bir samimiyette yoktu. Gece geç saatlerde okuldan çıktığı için rahatsız oluyordu. Hocamızda erken çıkmak istediğini söylemişti. Çok neşeli bir kızdı” dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

(link)

Scudo
Allah rahmet eylesin. sevenlerinse sabır versin

Edebilecek küfür yok şu olaya.

Ailesinin, sevenlerinin başı sağ olsun. Çok üzücü bir haber.

Boyle birşer varmı ya hiçmi akıllanmıyor bu insanlar :mad: Allah rahmet eylesin.

Kadin olmak zor bu cahili bol ulkede. Ailesine ve sevenlerine sabir diliyorum. Cok uzucu.

Bu coğrafya gittikçe katilleşiyor, ahlaksızlaşıyor, egoistleşiyor, durum çok vahim.
Zamanımızda bir çok erkek "delikanlı" değil. Adam değil. Biz de sevdik, biz de aşık olduk reddedildik, bunları mı yapmalıydık?
Ülkede ahlak seviyesi düştükçe insanlar vahşileşiyor. Vahşileştikçe katlediyor, çalıyor, gasp ediyor, sömürüyor.

Insan olmak bu değil. Şu güzel gezegene, şu kusursuz evrene layık olmak için önce, bizi hayvan olmaktan ayırıp insan olmamızı sağlayan "medeniyet" denilen kavramı öğrenip, ona göre yaşamamız lazım.
Dün de milli maçtaki saygı duruşunda, Ankara'da ölen insanlar ıslıklandı, protesto edildi, birakın diriye, ölüye bile saygı kalmadı bu coğrafyada.
Bir insanı Öldürmek nasıl bir vahşiliğin, zalimliğin sonucudur, ben hala çözemedim. Çözmek de istemiyorum.

Bu kız bir yol bisikleti almayı düşünüyordu ya, bir kaç kez tavsiyeler vermiştim, konuşmuştuk.
Allah'tan rahmet diliyorum da, çözüm bu değil. Insanların eğitilmesi gerekiyor acilen. Şimdi başlasak en az 30 yılda ancak eğitiriz.
Bir insan, başka birinin hayatına kastetmeyi kendinde nasıl hak görüyor?

Haberi az evvel okudum. Forumda görünce de şok oldum. Üstelik erkek arkadaşı ile telefondaymış. Çocuk her şeyi duymuş telefonda... :agla:

Ne olduk, nereye gidiyoruz, yüzyıllardır İslam'ın beşiği olan ülke biz değil miydik...

Alllah geride kalanlara sabır versin gerçekten çok üzücü evladını bu sebebten kaybetmek

Allah rahmet eylesin ülkenin iyice çivisi çıktı insanlar artık yolda rahatça yürüyemiyor bile

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Yaşayabileceğimiz en kötü şeyleri her gün yaşar olduk. En derin acıları, en fena ölümleri..
Mekanı cennet olsun. Allah ıslah etsin canileri. Sallandırmadığımız için oluyor her zaman söylemişimdir.

Cengizhan kanunları lazım bu memlekete... Hırsıza ölüm, tecavüzcüye, katile ölüm, ona yardım edene ölüm, fakirim deyip mallar alana ölüm, kaçağa yardım edene ölüm, ispiyoncuya ölüm, suyu kirletene ölüm, inananların yöntemi dışında hayvan öldürene aynı şekilde ölüm...

Acımayacaksın, eğer suçlu olduğu kesinse mahkemesini bile yapıp,uzatmayacaksın..

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun kardeşimizin, arkadaşımızın.. Ailesine sabırlar versin...

@Navigare

Bir anlık nefret ile inan hepimiz böyle düşünüyoruz sevgili dostum ama çözüm eğitim sistemini düzelterek hukuk sistemini yeniden düzenlemekten geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Keşke dediğin gibi olsa.. Fakat bir anlık nefretten çıktı artık bazı şeyler. Haberlerde hergün benzer şeyler var. Ailesinin yerine kendimi koyuyorum da. Telefon geliyor ve kızının vefat haberi geliyor. Nasıl diye sorduğunda anlatılanlar insanı daha da isyan ettiriyor.

Millet marsta su buluyor, bu haberleri paylaşıyor bütün ülkeler. Bizim gündem yoğunluğundan buluşlar ancak haberlerin sonuna yetişiyor.. Nobel ödülü alan bilimadamımız bile haberlerin sonuna doğru verildi. Cezaların çok ağırlaşması lazımki çürükleri atalım içimizden. Eğitilmesi kolay insanlar kalsın geriye.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
Yaşanan şeyin insanlıkla uzaktan yakından ilgisi yok, lakin hayvanlıkla da olacak gibi değil.

Bir hayvan ancak aç karnını doyurmak veya tehdit edildiğinde kendini korumak için bir başka canlıya zarar verir. Bu gibi yaratıklara hayvan yakıştırması yapıp, hayvanlara hakaret etmeyelim.

@Kuzey Ege
Eğitim, sistem, düzen, uygulama şart evet. Ama bir de aleme ibret için bu gibi mahlukatı yeryüzünden hakettikleri biçimde silmek icap eder.
Evladını canavarca bir eylemde yitiren gözü yaşlı anneye sormak gerek, bu yaratığın içeride yatıp ıslah olmasını beklemeye razı mısın diye.

Tabii ki bunun cezası idam olmalı. Ama demek istediğim şu, insanları öyle bir eğitmeli ki kimselerin canını yakmasın. Analar ağlamasın, kimse hayatından olmasın. Insanlar doğru eğitilirse birilerinin hayatına kastedecek insan da olmaz memlekette.

Nasıl psikopat insanlarımız var bizim. Allah rahmet eylesin.

Yaradan rahmet eyleye.
İkinci öğretimden çocuklar 22.30' da dersten çıkmışlar ve kullandıkları yolun karanlık olduğunu, daha evvel de kızların bâzı olaylarla karşılaştıklarını, gece o bölgede polis ekibinin bulunması gerektiğini yetkililere bildirmişler. Eğer bir toplumu topyekün 'ehlileştiremiyorsanız', eğitim çâre olamıyorsa kimilerine, hiç olmazsa suç işlemelerini elden geldiğince önlemek için adımlar atılmalı. Yukarıda arkadaşlarımızın dedikleri doğru, eğitim de eğitim. "Şimdi eğitime başlasak semeresini 30 yılda alırız." demek de pek güç aslında. Hiçbir zaman böyle 'ideal' bir eğitim, hiçbir insanın bir başkasının haklarına tecâvüz etmeyeceği bir gelecek, olmayacak. (Düzdüğümün) Yetkili kişiler(i) öğrencilerden gelen talepleri dikkate almış olsalar, çocukların kullandıkları o yolu yeterince aydınlatırlar, bir polis ekibi koyarlar, ya da en başından "ikinci öğretim" olayına bir çâre düşünürler, böylece hiç olmazsa suç işlenme olasılığını olabildiğince düşürürlerdi...
Çok şey söylenir söylenir de, giden gitti yine, ateş düştü de yakıyor. Tedbir almak için can' lar yitirmeyi bekliyoruz. Bunun yüzlerce örneği var memleketimde.

Farkında Olmalı İnsan…
Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.
Farkı Fark Etmeli, Fark Ettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen…
Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını
Fark Etmeli.
Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını
Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını
Fark Etmeli.
Şu Çok Geniş Görünen Dünyanın, Ahirete Nispetle Anne Karnı Gibi Olduğunu
Fark Etmeli.
Henüz Bebekken ‘Dünya Benim!’ Dercesine Avuçlarının Sımsıkı Kapalı
Olduğunu, Ölürken De Aynı Avuçların ‘Her Şeyi Bırakıp Gidiyorum
İşte!’ Dercesine Apaçık Kaldığını
Fark Etmeli.
Ve Kefenin Cebinin Bulunmadığını Fark Etmeli.
Baskın Yeteneğini
Fark Etmeli Sonra.
Azraillin Her An Sürpriz Yapabileceğini,
Nasıl Yaşarsa Öyle Öleceğini
Fark Etmeli İnsan
Ve Ölmeden E vvel Ölebilmeli.
Hayvanların Yolda Kaldırımda Çöplükte
Ama Kendisinin Güzel Hazırlanmış Mükellef Bir Sofrada Yemek Yediğini
Fark Etmeli.
Eşref-İ Mahlukat (Yaratılmışların En Güzeli) Olduğunu
Fark Etmeli.
Ve Ona Göre Yaşamalı.
Gülün Hemen Dibindeki Dikeni, Dikenin Hemen Yanı Başındaki Gülü
Fark Etmeli.
Evinde 4 Kedi 2 Köpek Beslediği Halde
Çocuk Sahibi Olmaktan Korkmanın Mantıksızlığını
Fark Etmeli.
Eşine ‘Seni Çok Seviyorum!’ Demenin Mutluluk Yolundaki Müthiş Gücünü
Fark Etmeli.
Dolabında Asılı 25 Gömleğinin Sadece Üçünü Giydiğini, Ama Arka
Sokaktaki Komşusunun O Beğenilmeyen Gömleklere Muhtaç Olduğunu
Fark Etmeli.
Zenginliğin Ve Bereketin, Sofradayken Önünde Biriken Ekmek
Kırıntılarını Yemekte Gizlendiğini
Fark Etmeli.
FARK ETMELİ.
Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,
O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,O Da Bugündür.

CAN YÜCEL.....

Geri