Scudo Sports

Dikkat kadın çıkabilir..!

İki bisikletimde odamda şu an yanımda duruyorlar gayette dolap açılmasına filan engel :D 10 bisiklet daha getirsem annem tek kelime etmez :D

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Scudo
Benim bulduğum çözümleri kısaca aktarayım :

- Bisikleti koyacak yer sıkıntısına karşı hanımın bisikleti katlanır tipte aldım. Bu sayede katlayıp evin ücra bir köşesinde saklamak mümkün. Kendi bisikletim için ise eve bir adet Trainer ilavesi yaptım. Arka odada trainere takılı vaziyette duran bisiklet mesaisine zayıflama ekipmanı olarak devam ediyor.

Herhangi bir aracın isminin içinde zayıflama kelimesi geçiyorsa evde sınırsız yer kaplama özgürlüğü vardır. Test edilip onaylanmıştır. Gün içinde dönüşümlü olarak birer saat pedal çeviriyoruz. Hanıma da kilitli pedala uygun ayakkabı ve en iyisinden pedli tayt almak şart ama.

- Bisikletin temizlik ve bakımını iş yerime yakın bir benzinlikte hallediyorum. Yere gazete sererek damlayan yağın yerde iz yapmamasını sağlıyorum. Sonrasında bol köpüklü temizlik için mevcut yıkama alanını kullanıyorum. Yıkama makinesini ve basınçlı havayı kullanınca iş çok kolay ve pratik oluyor.

- Annemiz, eşimiz varsa kız arkadaşımız canımızdan birer parçadır. Ne bisiklet, ne de başka bir şey için üzmemek gerek. Siz önceliği onlara verip boşta kalan vakitlerde sürün bisikletinizi. Varsın yıllık toplam yaptığınız yol 2000 km az olsun. Huzur daha kıymetli şu dünyada.

• Beğen
Ben bisikleti eşime sevdirdim şimdi hem birlikte dağ tepe geziyoruz hemde üst baş siparisi verip bisikletlerimizi ve ekipmanlarimizi apartmanda olduğumuz için odada bulunduruyoruz detaylı temizlik işini ise bahçesi olan bisikletci arkadaşlar sağolsun :) :) :) ben çözüm yolunu buldum darısı herkesin başına :)

• Beğen
@Tolga Uşaklı
@Emre Nakipoğlu

1- daha önce bisiklet çaldırdığım için bisikleti odamdan başka bir yere koymayı hayal edemiyorum. hatta bir süre evin salonundaydı. Şimdi bir duvara askı aparatı ile daha az rahatsız etmesini sağlayacağım. daha önce 4 bisiklet çaldırdığım için eve bisikleti sokarken çok fazla direnç ile karşılaşmadım. evdekiler sağolsunlar :)
@Murat Cömez murat bey bu sebeple ne kadar pis olursa olsun eve alıyorum bisikleti. istanbulun nezih sayılan bir semtinde 4 bisikletim çalındı ve sayısız kere arkadaşlarımın bisikletlerinin çalındığı oldu.

2- kız arkadaşım da en az benim kadar bisiklete binmeyi seviyor. o yüzden yine rahatım. yalnız ailem daha fazla zaman istiyor benden. ki ben yeterince zaman ayırdığımı düşünüyorum. insanlar yaşlandıkça gereksiz istekleri artıyor galiba.

parantez içinde bisiklet ucuz bir hobidir. zevk için pahallılaştırılabilir. çöpten bisiklet çıkarıp dünyaları dolaşan arkadaşlarımız var. her kesin bütçesine göre bir çözüm vardır illaki. ama benim burada bahsettiğim: örneğin ayda 1-2 kere toplam maliyeti 30-40 veya en fazla 50 tlyi geçmeyen bakım ürünleri veya aksesuar siparişi geçiyorum. maliyeti çok olmasa da düzenli harcama göze batıyor. :D

@Sadettin Z. cümlenin içinde zayıflama varsa akan sular duruyor :) aslında ben de sizinle aynı taktiği uygulamayı düşünüyorum, hatta almamak için kendimi zor tutuyorum çünkü daha önce spin bike alıp doğru düzgün kullanmadan sattım. 2. el alıp sattığım için maddi zarar etmedim ama yine de satarken kendimi başarısız hissettim. aynısı olsun istemiyorum :D

3- ben de benzinlikte temizletiyorum (tabancayı kullandırtmıyorlar) ama basınçlı su ile ne zaman temizletsem vites ayarları tazyikli sudan aşırı bozuluyor, düzeltemiyorum. artık bisikletçiye vites ayarı için gitmekten utanıyorum :) evde yavaş yavaş, şöyle zinciri, arka tekeri söküp rubeleyi zerre pislik kalmayana kadar temizlemek istiyorum yaw..

ben balkona koydum. koymadan önce altına koymak için bir strafor buldum. strofunun üstüne bisikleti koyuyorum yer kirlenmiyor. bisiklete de branda almıştım. balkona kolay kolay yagmur gelmesede gene de işi garantiye aldım. bakımı da dış kapımım önünde yapıyorum. almanyadan bir sprey getirtim. onu sıkıp bekleyip bez ile siliyorum.

Kadınlarla kapışma durumu hasıl olduğunda tek çare BİSİKLETİ BIRAKMAK OLMALI. Huzur için tek çare;)

En iyisi eşimize bir bisiklet alıp onu da bu işe alıştırarak durumları eşitlemek :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri