Scudo Sports

Didi reklamında Naciye teyze bizi nasıl kandırıyor?

Kendisiyle şahsen tanışan biri olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki adamdır. O kadar tehdit yıldırmaya rağmen geri adım atmamıştır. Bize de destek olmak düşüyor.

Scudo
En iyisi su. Bazen de maden suyu. Bir de arada bir çay kahve falan en iyisi. Kola, Soğuk çay gibi şeylerin sevdalısı olanların sonu apaçık ortada.

• Beğen
Tepkiler: monder33
su ve soda dışında bir içecek içmeyen biri olarak bizim ihtiyacımız olan gıda içeriklerini okumak ve okumayı çevremize öğretmek bunu ancak bizler düzeltebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Burası sahte gıda cenneti zaten. Market rafları tost peynirleri ile, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürünler ile, bitkisel yağlı sütlü buzlar ile, çikolatalı sütlü aromalı içecekler ile dolu. Etiket okuryazarlığı olmayan halkımız da bunları kaşar peyniri, sucuk, dondurma, çikolatalı süt sanarak alıyor. Ürünün gerçek adının ambalajında ufak puntolarla da olsa yazıldığı bu tip ürünler bir yana ambalajı ve reklamı düpedüz yalan söyleyen çok sayıda ürün var. Plastik kaplarda satılan dandik ötesi yoğurtların üstündeki "doğal yoğurt" yazısı hiç inandırıcı gelmiyor. "Kaymaklı yoğurt" olarak satılan adi ürünlerin üzerindeki tabaka aslında peçetedir. Kahve üretiminden ortaya çıkan artıkların suda çözünmeyi sağlayan kimyasallar ile karıştırılması ile elde edilen ürünler reklamlarında "kahve" denilerek satılırlar. Bu paketli adi market ürünlerinden kaçmak isteyenler de çoğunlukla yüce Anadolu esnafına tutuluyor. Kusmuk tadında market yoğurdu yemek istemeyen soluğu en yakın sütçüde alıyor o süt ile yoğurt yapıyor ama o saf, doğal, katkısız organik süt ile mayalanmış yoğurdun dandik hazır yoğurtlar kadar besin değeri olmuyor çünkü yüce Anadolu sütçüsü soğuk zincirli araca yatırım yapmadan işin kolayına kaçıp süt yolda bozulmasın diye süte antibiyotiği basıyor bu da yoğurdun sağlıklı olmasını sağlayan ne kadar bakteri varsa hepsine nalları diktiriyor.

Burası sahte gıda cenneti zaten. Market rafları tost peynirleri ile, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürünler ile, bitkisel yağlı sütlü buzlar ile, çikolatalı sütlü aromalı içecekler ile dolu. Etiket okuryazarlığı olmayan halkımız da bunları kaşar peyniri, sucuk, dondurma, çikolatalı süt sanarak alıyor. Ürünün gerçek adının ambalajında ufak puntolarla da olsa yazıldığı bu tip ürünler bir yana ambalajı ve reklamı düpedüz yalan söyleyen çok sayıda ürün var. Plastik kaplarda satılan dandik ötesi yoğurtların üstündeki "doğal yoğurt" yazısı hiç inandırıcı gelmiyor. "Kaymaklı yoğurt" olarak satılan adi ürünlerin üzerindeki tabaka aslında peçetedir. Kahve üretiminden ortaya çıkan artıkların suda çözünmeyi sağlayan kimyasallar ile karıştırılması ile elde edilen ürünler reklamlarında "kahve" denilerek satılırlar. Bu paketli adi market ürünlerinden kaçmak isteyenler de çoğunlukla yüce Anadolu esnafına tutuluyor. Kusmuk tadında market yoğurdu yemek istemeyen soluğu en yakın sütçüde alıyor o süt ile yoğurt yapıyor ama o saf, doğal, katkısız organik süt ile mayalanmış yoğurdun dandik hazır yoğurtlar kadar besin değeri olmuyor çünkü yüce Anadolu sütçüsü soğuk zincirli araca yatırım yapmadan işin kolayına kaçıp süt yolda bozulmasın diye süte antibiyotiği basıyor bu da yoğurdun sağlıklı olmasını sağlayan ne kadar bakteri varsa hepsine nalları diktiriyor.
Gıda mühendisi misiniz? Söylediklerinizin herhangi birisini kanıtlayan bir bilimsel çalışma gösterebilir misiniz?

Birincisi, kaymaklı yoğurt üretiminde çok bulundum ve nasıl yapıldığını biliyorum. Lütfen peçete iddianızı tekrar gözden geçiriniz.
İkincisi ise açık satılan süte antibiyotik katıyorlar demişsiniz. Bu da yanlış. Çünkü antibiyotik katılan süt maya tutmaz. Açık süt alıp satan bir arkadaşım var, ne sistemle çalıştığını biliyorum. Soğutuculu tankerden aldığı ürünü sabah birkaç saat içerisinde dağıtıyor ve hiçbir katkı maddesi kullanmadan sevk ediyor.
İşini doğru yapan da var, yamuk yapan da. Lütfen genele yaymayalım.

Ben de takip ediyorum, sahteliklerin, kandirmacalarin gizli kalmisliklarini gün gün yüzüne çıkartıyor.

Ayrıca foyasini ortaya çıkardığı kapitalist markaların kendisine açtığı davalara karşı dimdik ayakta duran bir şahsiyet.

Kendisini tebrik ediyorum, bu kadar üzerine gelinmesine, baskı kurulmasına rağmen yılmadı.
Acaba ambalajda yazana mı bakıyor,laboratuvar da tahlil ettirip karşılaştırıyor mu??? :kötü:

Çünkü ambalajda yazana inanıyorsa bir faydası yok bence :suspus:
58efe28585086824008b4e39

glikoz şurupsuz sarı kapak koşer cocacola.
Adamlar bizden daha iyi dikkat ediyor yiyip içtiğine :harika:

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Hadi diğer içecekleri anlarim evde yapması zor. Yahu arkadaş soğuk çayı yap evde en sagliklisini iç.
Öncelikle Arda'nın mutfagı şef abimize bu güzel tarifi için teşekkürler. Önlügü dikkatimi çekti. Ayrıca 0:58'de ise kestigi limonu ruble dişlilerine benzettim. Arda bey bize mesaj vermeye çalışıyor olabilir , önlük ve limon kesimiyle sağlıklı beslenin diye. :komik:o_O

@Atasoy böyle Arda Türkmen gibi sporsever girişimcilerimizin önü açık ve yıldızı herdaim parlasın. :harika:

İşlenmiş ve hava almyan ambalaja giren ürün tüketmeyin. O zaman süper marketlerde alınacak şeylerin ne kadar az olduğunu göreceksiniz.

@Atasoy
Evet dediginiz gibi sağlam bisikletçilerdenmiş kendisi. Ne güzel sabah çıkar sürüşüne öglen gelir en sağlıklı besinleri yer. Zaten 10 elin parmagında marifet :) Arda beyin bisikletçi olduguna göre kanalınıdada keşfedilmeyi bekleyen tarifler vardır. :harika:

Endüstriyel gıda, endüstriyel futbol , endüstriyel sinema,............
Neyse hemen arkasından digital müzik , digital haber, digital bankacılık, ..........
Sonrasında biyoteknik gıda , biyoteknik insan,.......
??????????

Soğuk çay dediğiniz şey çay aromalı şekerli sudur arkadaşlar. İçerisinde su, şeker ve aroma dışında gıda boyası, çeşitli emülgatörler, stabilizatörler vs. bulunur. Aslında çokta şaşırılacak birşey yok. Örneğin meyve sularında maksimum %1-2 mevye özütü vardır, sıkma portakal suyu gibi aldığımız ürünlerde pulplar portakal aromalı şekerli suya sonra ilave edilir. Soğuk kahvelerin içerisinde gerçek kahve yok denecek kadar azdır. Enerji içecekleri taurine içeren aromalı şekerli sulardır.

Söylemem o ki su, m.suyu, süt, ayran gibi (doğal süt ürünleri), organik içecekler dışında paketli içecek tüketmek pek mantıklı değil.

Yollarda her zaman benzinim su, süper benzinim maden suyudur.

Sadece bir keresinde uzun yol dönüşü bağırsaklar fazla hızlı çalıştığı için maden suyu yerine kola tercih etmiştim.

Özel durumlar dışında benzin çeşitlerimi değiştirmem.

Bile bile lades, ben çayın şekerini teke düşürüp hazır limonata, icetea yi esirgemeyenlerdenim..Kola fanta içmem ama bunları -tatlandırıcılı şekerli su- olduklarını bile bile içiyorum maalesef..Ama başlığa yeni baktım, çok çarpıcı bir konu, tebrik ederim..

Şunuda not düşeyim;

Özellikle Ucuz otel, misafirhane gibi yerlerde kahvaltılık olarak verilen ürünler hep sahte..Eğer tereyağ, bal, reçel vs tüketmemiş olsak tamamda, tüketiyor ve biliyoruz tatlarını..İçinde sarı boya olan bal yedim hayatımda ilk kez..😁..Tereyağlar muhtemelen margarin türevi..Bu yiyecekler marketlerde satılanlardan dahada dipteler..Yani artık ucuz olsun diye ne konuyorsa içlerine en kalitesizi..Bakın yumurtalar bile belkide süresi dolmuş, dolmaya yakın olanlardan tedarik edilmiş çünkü kaç otelde vs kaldım şu turda hepsşnde de verilen yumurtaların sarıları kıyıya yapışıktı, taze yumurtada asla böyle birşey olmaz..Marketten alınanlarda da zor..Bir şekilde ömrü dolmaya yakın yumurtalar demekki buralarda değerlendiriliyor..😐..
Yani adam deniz kıyısında tek çadırlık yere 65 alıyorsa, 55 tl alarak size oda, yatak, elektrik, klima, kahvaltı, tv vs veren işletmede bir şekilde maliyeti kurtarma yöntemlerine gidiyor..

Geri