Samet M.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.121
- İsim
- Samet
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Gıda mühendisi misiniz? Söylediklerinizin herhangi birisini kanıtlayan bir bilimsel çalışma gösterebilir misiniz?Burası sahte gıda cenneti zaten. Market rafları tost peynirleri ile, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürünler ile, bitkisel yağlı sütlü buzlar ile, çikolatalı sütlü aromalı içecekler ile dolu. Etiket okuryazarlığı olmayan halkımız da bunları kaşar peyniri, sucuk, dondurma, çikolatalı süt sanarak alıyor. Ürünün gerçek adının ambalajında ufak puntolarla da olsa yazıldığı bu tip ürünler bir yana ambalajı ve reklamı düpedüz yalan söyleyen çok sayıda ürün var. Plastik kaplarda satılan dandik ötesi yoğurtların üstündeki "doğal yoğurt" yazısı hiç inandırıcı gelmiyor. "Kaymaklı yoğurt" olarak satılan adi ürünlerin üzerindeki tabaka aslında peçetedir. Kahve üretiminden ortaya çıkan artıkların suda çözünmeyi sağlayan kimyasallar ile karıştırılması ile elde edilen ürünler reklamlarında "kahve" denilerek satılırlar. Bu paketli adi market ürünlerinden kaçmak isteyenler de çoğunlukla yüce Anadolu esnafına tutuluyor. Kusmuk tadında market yoğurdu yemek istemeyen soluğu en yakın sütçüde alıyor o süt ile yoğurt yapıyor ama o saf, doğal, katkısız organik süt ile mayalanmış yoğurdun dandik hazır yoğurtlar kadar besin değeri olmuyor çünkü yüce Anadolu sütçüsü soğuk zincirli araca yatırım yapmadan işin kolayına kaçıp süt yolda bozulmasın diye süte antibiyotiği basıyor bu da yoğurdun sağlıklı olmasını sağlayan ne kadar bakteri varsa hepsine nalları diktiriyor.
Birincisi, kaymaklı yoğurt üretiminde çok bulundum ve nasıl yapıldığını biliyorum. Lütfen peçete iddianızı tekrar gözden geçiriniz.Burası sahte gıda cenneti zaten. Market rafları tost peynirleri ile, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürünler ile, bitkisel yağlı sütlü buzlar ile, çikolatalı sütlü aromalı içecekler ile dolu. Etiket okuryazarlığı olmayan halkımız da bunları kaşar peyniri, sucuk, dondurma, çikolatalı süt sanarak alıyor. Ürünün gerçek adının ambalajında ufak puntolarla da olsa yazıldığı bu tip ürünler bir yana ambalajı ve reklamı düpedüz yalan söyleyen çok sayıda ürün var. Plastik kaplarda satılan dandik ötesi yoğurtların üstündeki "doğal yoğurt" yazısı hiç inandırıcı gelmiyor. "Kaymaklı yoğurt" olarak satılan adi ürünlerin üzerindeki tabaka aslında peçetedir. Kahve üretiminden ortaya çıkan artıkların suda çözünmeyi sağlayan kimyasallar ile karıştırılması ile elde edilen ürünler reklamlarında "kahve" denilerek satılırlar. Bu paketli adi market ürünlerinden kaçmak isteyenler de çoğunlukla yüce Anadolu esnafına tutuluyor. Kusmuk tadında market yoğurdu yemek istemeyen soluğu en yakın sütçüde alıyor o süt ile yoğurt yapıyor ama o saf, doğal, katkısız organik süt ile mayalanmış yoğurdun dandik hazır yoğurtlar kadar besin değeri olmuyor çünkü yüce Anadolu sütçüsü soğuk zincirli araca yatırım yapmadan işin kolayına kaçıp süt yolda bozulmasın diye süte antibiyotiği basıyor bu da yoğurdun sağlıklı olmasını sağlayan ne kadar bakteri varsa hepsine nalları diktiriyor.
Acaba ambalajda yazana mı bakıyor,laboratuvar da tahlil ettirip karşılaştırıyor mu???Ben de takip ediyorum, sahteliklerin, kandirmacalarin gizli kalmisliklarini gün gün yüzüne çıkartıyor.
Ayrıca foyasini ortaya çıkardığı kapitalist markaların kendisine açtığı davalara karşı dimdik ayakta duran bir şahsiyet.
Kendisini tebrik ediyorum, bu kadar üzerine gelinmesine, baskı kurulmasına rağmen yılmadı.
Adamlar bizden daha iyi dikkat ediyor yiyip içtiğine![]()
glikoz şurupsuz sarı kapak koşer cocacola.
Öncelikle Arda'nın mutfagı şef abimize bu güzel tarifi için teşekkürler. Önlügü dikkatimi çekti. Ayrıca 0:58'de ise kestigi limonu ruble dişlilerine benzettim. Arda bey bize mesaj vermeye çalışıyor olabilir , önlük ve limon kesimiyle sağlıklı beslenin diye.Hadi diğer içecekleri anlarim evde yapması zor. Yahu arkadaş soğuk çayı yap evde en sagliklisini iç.
Yanlış biliyorsunuz, daha da birşey demeyin lütfen.Naciye teyze bildiğim kadarıyla kayserili. Dahada fazla bir şey yazmak istemiyorum.