Tamam Gökhan, bu arada sorduğum sorumun cevabını kendim buldum,
Shimano Acera nın modeli olanı dışında 7li arka vites sistemine uyumlu shimano göbek yok. Ben ruble muble değiştirmek istemiyorum açıkçası vites takımımdan memnunum.Yani mandal çevirmek bıktım yıllarca, revoshift model vites kolları daha çok hoşuma gidiyo, bu tipte vites kolları olan üst düzey shimano model olsa düşünmem ama bu vites takımından çıkmak istemiyorum..
Deniz Bey, çok saolun gerçekten, eminim ki asla sorun çıkarmıycaktır ama meselem benim vites takımımın hiç değişmemesi, gerçekten memnunum, tourney mouney diye takıntım yok benim memnunum, sırf vites kolları için yani memnunum, mandal çevirmek yerine revoshift gibi aynı stil motosikletlerdeki gaz sistemi gibi vites atabileceğim başka vites modeli olsa shimanoda hadi neyse de, vazgeçmek istemiyorum ondan.
Keşke deore,deore lx veya biraz daha düşük seviye olan alivionun göbeklerinden bulabilsem keşke bendekine uyan.Arka 7li dişliye uyumlu olan arıyorum yani daha açık bir dilde söylemek gerekirse..
Bu arada geribildirimini bekliyorum Gökhan. Bakalım nasıl sonuç vericek.
Yazdığım yazıyı değiştirip duruyorum kusura bakmayın ama, peki madem diyelim 24 vitese geçicem ve vites kolları, ön ve arka attırıcıları arkadaki ve öndeki dişlileri ve doğal olarak da aynakolu değiştiricem bunun için, vee doğal olarak komple alivio serisi yaptırsam, sizce o masrafa değer mi? Yaklaşık 300milyonluk masraf eder bana, hatta jant seti de değişince kadro hariç değişmeyen parça kalmaz.Bunca masrafın üstüne de asla ucuz jant seti taktırmam, eder bana 400-450lira.
Bir de şunun cevabı lazım baan ASSESS marka göbekten iyi midir Shimanonun Acera model göbeği ? Yani aralarında ne gibi fark vardır? Assess markayı hiç duymadım..