Scudo Sports

Deore Set toplama klavuzu

r.ezk

Forum Bağımlısı
Tepki
415
Bisiklet
Cube
Arkadaslar herkese selamlar
bisikletim merita t2 speeder city bike uzerinde gelen toplama parcalari komple deore ile degistirmek istiyorum
yurtdisindan alacagim icin uyumlu olmasi onemli degisim yaptiramam bana yardimci olursanizi cok memnun olurum//
benim bisikletin teknik ozellikelri asagida.

VİTES SAYISI 27
KADRO Speeder Ride-V-Single
MAŞA Speeder Lite
ARKA VİTES Shimano Tiagra GS
ÖN VİTES Shimano M371
VİTES KOLU Shimano Altus Rapidfire
FREN KOLU dahili
FREN V-FREN Linear
AYNAKOL SR Suntour NCX 48A-38-28 CG
ORTA YATAK Shimano Cartridge
ZİNCİR KMC X9 9s
HAZNE ÖN Alloy QR
JANT Merida Comp V-Pair
KASET SunRace CS-R9 11-28
LASTİKLER Maxxis Detonator 32 60
GİDON BOĞAZ Merida Comp OS 7°
FURÇ TAKIMI EGG Steel Neck
SELE BORUSU Merida Comp 31.6 mm

on ayna kolu ve aktaracisi
arka aktarici ve ruble uyumu ve on=arka uyumuda gerekiyor sanirim
komple 3x9 olarak mi secmeliyim parcalari//

arka aktarici
(link)
ruble ve zincir
(link)

on aktaraici
cok degisik modeller var secimde nelere dikkat etmeliyiz
(link)
aynakol
(link)

(link)

buarada cok nadir yokus cikiyorum

Scudo
Merlincycles'ten Topla Alacağın Parçaları 20 Avro Kargo Parası Çok...Merlin'de 6 Euro....

Eyv. Ahcak yutdışından alacağım bu site üzerinden teknik sorularıma cevap bekliyorum..
Buarada deore v.s. Deore lx dersek ne dersiniz fark az değermi? Malzemesi daha kaliteli dduruyor görsellerde?

@r.ezk

Bisikletiniz üzerindeki vites sistemini değiştirme sebebiniz nedir,keyfi mi?

Deore Lx Turcular Daha Sık Kullanıyor...Kullandığınız Bisiklete Göre Mantıklısı O...

Baris bey/

Bisikletimi alirken kadro kalitesi on plandaydi donanimlarida baslangic seviyesi icin yeterliydi ancak suan 75-100 km turlara cikiyorum daha stabil ve guven veren akicilik. dayanikliligi olan bir set dusunuyorum

deore lx vites kolu ve tum fren sistemi gorsellerde deore ye gore daha kaliteli duruyor sanirim komple fren sistemini DeoreLX uzerinden kuracagim

Deore lx
fren sistemi komple
Vites kollari

Deore
ayna kolu ruble vites degistriciler 3x9 sistem. yukardaki linklerdeki urunler

yanliz deore lx vites kollari aciklamasinda 3x10 denmis benim sistem ise 3x9 acaba sorun yasarmiyim_
su urun
(link)

200 - 250€ arasi o pracalarin xt olani alinir almanyadan.

@r.ezk

Anladım.O zaman şöyle söyleyeyim.2 seneden fazla süredir deore kullanıyorum ben de.Aynakol hala bisiklet ile gelen (3yıldan fazla)ilk aynakol,onu değiştirmedim.Fren kolları da deore fren kollarından daha hafif tektro eclipse model.Arka aktarıcı,ön aktarıcı ve vites kolları deore.Ruble alivio,zincir 9 lu.Aynakolunuzu değiştirmeden diğer değişiklikleri yaparak sağlam bir sisteme sahip olursunuz.Açıkçası şehir içi ulaşım,100-150 km turlar için deore üstü vites sistemlerini gereksiz ve pahalı buluyorum.Deore sağlamlık size yeterli olacaktır.

Mesela söyle bir set toplana bilir....

Arka aktaricin shimano XT 35€ (link)
Ön aktarici shimano XT 20€ (link)
Vittes kollari shimano XT 65€ (link)
Aynakol shimano XT 80€ Link yok ama bu fiyata 0 bulunuyor.

Komple fiyat 195€

Yada bakin pazarlik payi olan fiyati 90€ ve 0 parcalar.
(link)

ayankolu da 80-100€ arasi almis olsaniz toplam fiyat 160-180€ eder.

Bu durumda XT daha ucuza alinirken deoreye 200€ vermek hic mantikli degil.

Saolun ancak Tüm seti değiştireyim ki sette zayıf bir halka kalmasın, içime sinsin.. keza aktarma mekaniklerinde sistem en zayıfa göre davranır..

Murat bey, teşekkürler hocamda bende komple fren setide var ekstralarda var..

Suan 200euro civarına toplayabildiğim set...

Deore LX
Vites kolları (çifti)
Fren kolları(çifti)
Frenler ( ön -arka)

Deore
Ön aktarıcı
Arka aktarıcı
Ayna kol
Ruble-zincir

Shimano fren ve vites kabloları

Sistemimi 3x9 yerine 3x10 sisteminde kurabilirmiyim avantaj ve dezavantajları ne olur? Bisikletimle uyumsuzluk yaratırmı keza Deore LX vites kolları 3x10 destekliyor ona göre ruble ve vites değiştiricileride 10lu sisteme göre seçmelimiyin?

cevap vericek kimse yokmu_

Kusura bakmayin, ben anlatmak istediklerinizi tam anlayamadim. Bu ürünlri aldiniz mi yoksa alacak misiniz?

Almadim Murat bey.
sorum teknik biraz suan uzerinde 3x9 sistem var yeni
urunleri secerken tum seti 3x10 yaparsam arka gobek uyumlu olurmu veya baska parcalar gereklimidir sikinti olurmu
sadece vites degistiricileri 3x10 alsam diger 3x9 parcalarla uyumlu calisirmi_
3x9 ile 3x10 cok farkedermi gecen arkadaslar tavsiye ederlermi

Arkadaşlar yeni şehir bisikletine deore set toplayacağım. Göbeklerden fren kollarına kadar Deore olmasını istiyorum. Lakin çözemediğim bir mesele var. Bir sürü farklı deore serisi var. Mesela arka aktarıcılar Deore
RD-M590
RD-M610
RD-M615
RD-M6000
Bunlar hangisini almam gerek? Farkları neler? Tavsiyeniz nedir?

Güncellik farkı var. Yeniden eskiye M6000>M610>M590 diye gider. RD-M615'te M610'da olmayan shadow+ (mandal) var. M590 9 vitesli, diğer üçü 10 vitesli. Ancak bunlar dağ serisi parçalar. Şehir bisikleti toplayacaksanız Deore trekking serisi olan T6000 daha uygun olur. Dişli oranları ve konfor detayları trekking serilerini, dağ serilerinden ayırır.

(link)

• Beğen
Tepkiler: bonder76 ve MakRo
Güncellik farkı var. Yeniden eskiye M6000>M610>M590 diye gider. RD-M615'te M610'da olmayan shadow+ (mandal) var. M590 9 vitesli, diğer üçü 10 vitesli. Ancak bunlar dağ serisi parçalar. Şehir bisikleti toplayacaksanız Deore trekking serisi olan T6000 daha uygun olur. Dişli oranları ve konfor detayları trekking serilerini, dağ serilerinden ayırır.

(link)
Teşekkür ederim yardımınız için. Bu set gerçekten çok güzel. Lakin şöyle bir sorunla karşılaştım. Ben şimdi V-fren olarak bu seti toplamak istiyorum. Parça parça alacağım çünkü genelde hidrolik d.fren olarak grup satılıyor. Türkiye’de ki sitelerde tüm parçaları buldum bulamadığım tek parça bu vites kolları:
(link)
Erdoğanlar’da füme rengi olan hali var malesef hiç içime sinmiyor rengi. Siyah olmasını istiyorum. Türkiye’de ki sitelerde bulamadım. Yurtdışında bulduklarım ise Türkiye’ye gönderim yapmıyor. Bu ürünü nasıl temin edebilirim? Shimano Türkiye ile mi iletişime geçmem lazım? Nasıl getirtebilirim bu üründen Türkiye’ye? Bana yol gösterebilirseniz çok memnun olurum.

@okidoki Yurt dışından Shimano almak zor. Wiggle satıyor ama orada T6000 yok. Keza Aliexpress'te de öyle. Bütçe elveriyorsa XT T8000 alabilirsiniz uyum sıkıntısı olmaz;

(link)

Düzeltme: Rosebike satıyormuş T6000 ancak kargosu (30 EUR) ve gümrük vergisi (%18) derken tuzluya geliyor biraz;

(link)

Son düzenleme:
Malesef XT bütçemi aşar.
Belki biraz detay bir soru olacak umarım bilgi sahibi olan vardır. Deore’nin bu iki serisi arasında kaldım. İkisi de Türkiye’de var. İkisi de aynı teknolojilere sahip sanırım. Bunları kullanabilirim sanırım trekking serisinin parçalarıyla .Farkları nedir? Hangisini satın almalıyım Şehir/Tur kullanımı için?

(link)

(link)

Geri