Scudo Sports

Denizli - Akyaka - Marmaris kaçamağı :)

Rotanızın sahil kısmında kalan alanından yokuşları merak ediyorum rakım olarak ne kadar yükseklere çıktınız Akdeniz sıcağında nasıl bir yol izlediniz?

Genellikle erken kalkmışsınız bende öyle düşünüyorum

Özel olarak bilmem gereken bir konu önem göstermem gereken bir alan var mı?

Antalya'dan istanbul'a kadar sahil de olan her bölge hakkında bilgin varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim hocam

Scudo
Sıcaktan ziyade akşam geç varmayayım,karanlığa kalmayayım diye erken çıkıyorum. Denizli akyaka arasını en yüksek 1200 rakıma çıkarak geliyorsunuz. Yol tahmin ettiğimden daha çok yoruyor. Sebebiyse bir çok dağı geçmek. İki tane 1000 metrenin üstünde rakıma sahip geçit geçiyorsunuz. Akyaka tarafından denizli istikametine giderken bahsettiğim iki geçitten sonra Kaleye gelmeden önce tırmanışlar var. Dönüşte de orası biraz can sıkıcı diyebilirim.

Özel olarak belirtebileceğim bir şey yok ancak her zaman çok dikkatli olun, yolu hep daha fazla kontrol edin.

Sahil şeridinde izmir çanakkale arasını birçok kez arabayla gittim geldim. Bisikletle henüz gitmedim. Ama şunu söyleyebilirim, çanakkale balıkesir arasında kaz dağları var, çok güzel bir yer olmasının yanı sıra gidiş geliş tek şeritli yolu ve asla eksik olmayan tırları kamyonlarıyla, özellikle yaz dönemlerindeki kalabalığıyla tehlikeli bir yol. Onun dışında yolda aşırı tırmanış olan bir yer hatırlamıyorum. Akdeniz bölgesinde de fazla bulunmadım, benden daha tecrübeli kişiler daha iyi bilgi verebilir diye düşünüyorum :)

Bende denizli nazilli arasi gidip gelecegim, 200 km yi tutturmayi planliyorum. Ama kollarim ve yuzum yanmasin istiyorum, kollarima nasil bir cozum bulabiliriz? Gunes kremleri cok pahali yav.

Denizli Nazilli arası yaklaşık 80 km diye hatırlıyorum, kollar için kışın kullanılan parçalar var. Aliexpresste arm warmer diye aratınca karşınıza çıkacaktır, böyle dövmeli şekilli bi şekli var :) yazlık ince bir kumaştan yapılmış, bir bakın derim. Yüzünüze en iyi seçim krem sürmek kalıyor galiba :)

Yazını okuduktan sonra perşembe finallerim bittikten sonra Akyaka Marmaris taraflarına gitmeye karar verdim. Tebrikler beni masrafa sokmayı başardınız :)

@Çağlar Çağlayan
Evimden nazilleye kadar 85 km. 15 km daha ileriye gidip geriye donmeyi planliyorum :) kollarima ince birsey takicam mecbur yoksa yaniyor :)

@Anıl Küçükgöksel Pişman olmayacaksınız emin olun :) Finallerden sonra kafa rahatlığıyla gitmek daha da güzel olur ayrıca. Fotoğraflarınızı beklerim :)

• Beğen
Tepkiler: Anıl K
Deniz akkaya marmaris kacamagi okudum. Magazinin burada ne isi var dedim kendi kendime. Gec oldu yatsam iyi olacsk heralde :)

merhablar çağlar bey. zevkle okudum tur günlüğünüzü. Denizlide mi oturuyorsunuz? ben denizlide oturuyorum ve bu rotanın aynısını bende planadım bu haziran ayında akadaşımla bu turu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. acaba bizim için tavsiyeniz varmı? birde eğer şehiriçi pedallamak istediğiniz bir arkadaş ararsanız ben buralardayım :)

Başlığı Deniz Akkaya nın Marmaris kaçamağı okudum ya la .... :)

@gıbıç. Merhabalar, evet Denizlide oturuyorum. Pamukkale üniversitesinde okuyorum. En büyük tavsiyem nisan mayis aylarinda veya eylülde çıkmanız olacaktir. Çünkü çok sıcak oluyor. Ayrıyeten sorunuz olursa zevkle cevaplarım. Bizim arkadaş grubunun facebookta pamukkale bisiklet grubu adinda bir sayfasi var. Sizi de aramiza bekleriz :)

• Beğen
Tepkiler: gıbıç
@Deniz A bende ilk öyle algıladım ne diyom ben dedim gene gene okumaya çalışıyom :))

@Çağlar Çağlayan tamam hocam çok teşekkür ediyorum grubunuzu da bulursam anında şipşak istek atacağım :)

@Süleyman DUMANLI arkanızda 34 kg yük varsa egimde %10 ve üzeriyse herkesin tırmanabileceği bir yer değil boş bisikletle daha basit tabi.

@Çağlar Çağlayan hocam ben de bu tura çıkmayı planladığımdan dolayı biraz kondisyon yapmam gerek acaba denizlide kendime nasıl bir parkur belirleyip kondisyon çalışmasına başlamak gerek?Siz daha çok nerelerde sürüyorsunuz?

@gıbıç ben doğrudan strava hesabımı vereyim, her yere gidiyorum açıkçası. Akyaka rotası için tırmanış ağırlıklı çalışmanı öneririm. Cankurtaran ve babadağ en keyifli antrenman yerlerinden diye düşünüyorum

(link)

Gittiğin mesafe ve ortalama hızını yavaş yavaş arttırarak çalışmanı öneririm. Dinlenme sürüşlerini de unutma...

Geri