dgncsk
Aktif Üye
- Tepki
- 167
- İsim
- Dogan
- Bisiklet
- Ümit
Arkadaşlar bir süredir üzerinde düşünüp türlü türlü tasarımlar yaptığım yatar bisikletimin ilk halini görüyorsunuz. Belki ilham verir, birileri de benzer şeylere emek verir diye paylaşıyorum. Hep satın almayalım eldekileri kesip biçip bisikletimizi yapalım diyorum. Şu anda seleyi tasarlamak kaldı geriye. Büyük ihtimalle 15 mm gürgen kontraplaktan katmanlar halinde, CNC ahşap iş istasyonunda keseceğim. Gidon için ise katlanır bisiklet gidonu bulursam, bulamazsam ise ev yapımı birşeyler kullanacağım. Bisiklet önden çeker gördüğünüz gibi. Ön teker 20 inç tırtıklı, 3 vites nexus. Bağlantısını yapabilirsem otomatik modülü de olacak. Vitesleri kendiliğinden değişecek. 38 li bir dişli pedal üzerinden aktarımı sağlıyor ve 19 lu dişliği çeviriyor. Ne yazıkki 48 li dişliye zinciri geçiremedim metale sürtüyor. biraz yumuşak kalacak son viteste bile. Arka tekerleğe bir disk fren adapte ettim. Kadronun orta bölümü lazer ile 4mm sac dan kesildi. Bisikletin fosforlu sarı kısmı önceki tandem bisiklet prototipimden transplant edildi. Ön çatal amortisörlü çocuk bisiklet çatalından kesildi. Ters şekilde duruyor ve V frenler arkada yer alacak. Pedal vs yi öne tuttran parçalar da yine tasarım içinde yer aldı. Jantları eldeki çemberler ve tellerden kendim ördüm. Şu anda, pedalı dizim takıldığı için çeviremesemde, kadro üzerine bir tahta koyup oturduğumda müthiş dengeli şekilde ilerliyor. Arka teker de elektrik motoru yer alabilir bu nedenle oraya bir ön tekerlek göbeği ördüm aslında. Fotoğraftaki usta 170 boyunda oradan kıyaslayabilirsiniz yüksekliğini. Üzerine oturunca ayak tabanlarım tam basıyor. Şezlonga yaslanır şekilde kullanacağım. Ben göründüğüne benzer bir boya şeması hayal ediyorum. Arkada bir çocuk koltuğu yer alacak ve birde görülebilirlik için bayrak takacağım.
yazmayı unutmuşum. eski atsan atılmaz satsan satılmaz bisikletleriniz öldüm fiyata alınır ve kesilir.
Deneysel bisikletlerim için bağış kadro da kabul edilir.
yazmayı unutmuşum. eski atsan atılmaz satsan satılmaz bisikletleriniz öldüm fiyata alınır ve kesilir.