Scudo Sports

Delta MTB Race Gold Tour 2011 Dağ Bisikleti Yarışları - YAPILDI

Yarış için epey reklam yapıldı, altınlar da belirlendi şu aşağıdakiler de olursa çok memnun olacağız.

1- kent ormanı girişinde bir otopark var. herkes oraya park edecek ve yarış da oralardan bir yerden başlaycak diye tahmin ediyorum. Yoksa herkesi arabasıyla izci kampına kadar indirmek orda kaosa neden olur. İzci kamp ve otopark arasındaki rampa bisiklet, seyirci, araba trafiğini aynı anda kaldırmaz

2- yarışın başlayıp biteceği yerde herkesin üstünü başını koyabileceği, üst değişebileceği ve güvenlikli kapalı çadırlar tipi bir şeyler olacak mı?

3- bisikletler yarıştan sonra feci bir çamur kaplandığı için güzel tazikli bir yıkamacı sponsor bulsanız, portatif bir kaç yıkama aleti getirse ne güzel olur

4- Yine aynı şeyi bir yağ firması yağlama için yapsa. Çoğu kişi kışın "wet grease" kullanımından haberdar olmayabilir. Çamur zincirleri kilitleyecek derece kötü bazı bölgelerde

5- parkuru artık bu hafta sonu işaretleseniz de yarıştan önce gerçek bir antreman yapılabilse, bana göre bir hayli teknik tehlikeli notkalar var, herkes öncesinden nereden geçip nerde bisikleti yürüteceğine karar verebilir.

6- Tehlikleli noktalarda ilkyardım gönüllüleri olabilir

7- tur geçişlerinde iyi bir anons sistemi olmalı, her geçen kaçıncı turda, kendi kategorinde kaçıncı sırada duyabilirse hem motivasyon hem seyircilere bilgilendirme açısından daha iyi olur

8-Parkur haritasını da daha fazla gecikmeden yayınlayın lütfen. Ben tahmini bir google earth parkur yaptım ama yanlış bilgi olmasın diye koymuyorum. Sizden bir şey çıkmazda bilgi için onu koyacağım buraya

Şimdilik bu kadar, yarış ve böyle büyük organizasyon tecrübesi olup da önerisi olanlar şimdiden bildirsinler bence

Selamlar saygılar ve organizasyon için teşekkürler

Scudo
Doğru tespitler bunlar.Kesinlikle katılıyorum.Özellikle parkurun baraj bölümleri çok tehlikeli.Ben antreman sırasında takla attım ve düşme tehlikesi yaşadım.Belirli bölümlere gönüllü arkadaşlar yerleştirilirse çok iyi olur:)

• Beğen
Tepkiler: faruk eker ve ulas
@canelmas

Kesinlikle size katılıyorum ama bunların hepsinin planını yaptık.

Zaten yarıştan bir veya iki gün önce bunların hepsini açıklayacağız onun dışında önemli durumları zaten hemen bildiriyoruz. Ön kayıt istememizin telefon ve mail istememizin en büyük sebebi de budur.

Ekibimiz yaklaşık 30 kişiden oluşuyor ve her konuyu en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz ve planlıyoruz.

1.Yarışın başlama noktası izci kampının içi olacaktır. Her ay binlerce öğrenci ve aileleri o kampa geliyor ve binlerce kişiyi kaldırabilecek kapasitede bir alana sahip. Yarış alanına gelecek araçlarla sporcular ve misafirler izci kampının önüne kadar gelebilirler ve kamp otoparkına ayrıca yol kenarına park edebilirler. Çok sıkışma olursa hemen Kent ormanı girişindeki otopark kullanılacaktır. Park görevlisi gelen araçları yönlendirecektir.

2.Kamp izci kampı olduğundan ne ararsanız var. Çadırlar kapalı alanlar duş wc yani temel ihtiyaçların karşılanabileceği her şey var diyebiliriz. Sıradan bir orman değil sivil kişilere kapalı alandır. Ayrıca bizim için en önemli noktalardan biri sizlerin ve eşyalarınızın güvenliğidir. Bu da palnlanan bir çalışma.

3.Bölgede su var. Hortum da :) İsteyen bisikletini yıkayabilir. Ayrıca kendiniz de duş alabilirsiniz. O kamp alanı binlerce kişiyi ağırlayan doyuran ve ihtiyaçlarını gideren bir kamp. Ki ayrıca eğitim de alıyorlar.

4.wet grease konusuna gelince evet aslında olsa iyi olur. Delta olarak bu konuda zaten teknik bölümümüz olacak. Pratik işlerin yapılabileceği bir bölüm de düşünüyoruz. Muhtemelen de yarış alanına teknik destek açacağız. O zaman biz bu konuda yardımcı oluruz.

5. Bu konuda hiç kuşkusuz haklısınız. Parkur aslında hazır. Halka açık bir bölge olmadığından izin konusunda sıkıntılar oluyor. Gazi Bey'i arayarak parkura girebilirsiniz. Bölge koruma altında bir bölge şeritlemede kullanılacak malzeme önceden koyulursa ve o şeritler dağılırsa ormanlık alan zarar görür ve ayrıca bölgede kesinlikle çevre temizliğine dikkat edilmelidir. Biliyorsunuz İstanbul'un suyu Elmalı Barajından da geliyor. Parkur belli aslında. Bence forumda bir konu açın ve bu parkura toplu şekilde gidin biz de sizin yanınıza parkuru bilen birilerini verelim yada zaten forumda bir çok kişi parkuru biliyor. Tek tek gitmektense toplu gidilmesinde fayda var. Bu hafta sonu topluca gitmenizi öneririm ayrıca yarıştan bir gün önce yine toplu bir antrenman gezintisi yapacağız.

6. Aranızda parkurda görev almak isteyen arkadaşlar varsa yarış günü yardımda bulunabilirler. Gönüllü olabilirler. Zaten yarış alanında ilk yardım ekibi olacak. Bizim için en önemli nokta can güvenliğidir. Sade bir yarış olmasının bir anlamı yok. Bölgeyi bilenler ne kadar zevkli bir parkur olduğunu iyi bilirler. Ekibimizden tehlikeli bölgelerde birileri zaten olacak resim çekmek ve diğer ihtiyaçlar için. Uyarınız üzerine Bu konuda biraz daha dikkatli oluruz.

7. Ses sistemi ve eğlenceli bir sunumumuz olacak. Bu konuda endişeniz olmasın yarış ve sunum konusunda oldukça başarılıyız. Ayrıca ekibimiz yarış gidişatını da sürekli olarak anons edecek.

Ekibimiz yılarca uluslararası yarışlar düzenlemiş bir ekiptir. Böyle bir yarışı İstanbul'da ilk olarak yapıyor olabiliriz ama yıllarca Profesyonel yarış organize ettik. BU yüzden tecrübelerimize güvenebilirsiniz.

Bunun dışında yarışın planı hazırlandı start saatleri ödül töreni yarış sonrası etkinlikler vs ama bir kaç nokta netleşmediğinden duyurusunu yapmıyoruz iyiki de yapmamışız mesela 50 yaş üzerini de koyduk. Bunun gibi sürprizlerimiz daha var.

Yarın yarış alanı mesafesi yükseklik iniş çıkış noktaları GPS ile ölçülecek ve duyurusu yapılacak. Bu konuyu geciktirmemizin sebebi parkur konusunda hata yapmamaktır. Çünkü parkur 3 ay kalacak.

sanırım cok kaliteli ve zevkli bir yarış olacak gibi gözüküyor

• Beğen
Tepkiler: faruk eker ve ulas
@Ali İhsan

Kesinlikle katılıyorum. Çünkü uluslararası yarış formatında yapılıyor.

• Beğen
Tepkiler: faruk eker
Arkadaşlar bir arkadaş sormuş emin olamadığı için. Olduğu gibi size aktarıyorum.. :D

Merhaba 1.lerin aldığı altınlar yarım mı tam mı? anlayamadım. Belirtirseniz seviniriz. Çünkü çeyrek ve yarım yazıyor ama diğerleri tam altın mı anlayamadım.

Altınlar tabiki tam altın. Gerçi düzeltmek gerekir belki altın bilgisi olmayan vardır. Ben gerekli düzenlemeyi yaparım. Uyarınız için teşekkürler.. Her birini ayrı ayrı yazarız :)

Daha net olamam heralde :) yine de yazayım.

Tam Altın

http://www.tamvakti.com/uploads/urunler/46/1.jpg

Yarım Altın

http://www.begendikgold.com/images/T/TA.jpg

Çeyrek Altın

http://images.hepsiburada.com/assets/Kuyumcu/200/eakszynt8.jpg

Altınlar boyuna asılacağından kulplu ziynet altın olacaktır.

Umarım bunlardan birilerine veya bir kaçına sahip olursunuz :)

Arkadaşlar Bunlar da Yarışın Renkli Görüntüleri

Her kategorinin ayrı bir rengi var

http://img713.imageshack.us/img713/2848/yarnumaralar.jpg

Büyük bir ihtimal olacak t shirt belki uzun kollu olacak

http://img507.imageshack.us/img507/5075/tshrt.jpg

Her yarışta ayrı ayrı verilecek madalyalar 7 kategori için ilk 5 e toplam 105 madalya

http://img692.imageshack.us/img692/7609/madalyalar.jpg

yarış sahnesi ve şuana kadar olan sponsorlarımız

http://img88.imageshack.us/img88/8024/yarsahne800.jpg

Yarış Planı

15 Ocak 2011 Cumartesi Planı ( Yarış Öncesi )

Şehir dışından katılan sporcular Ümraniye’de bulunan otellerde konaklayabilirler. Bu konuda yardım isteyen arkadaşlar 0 532 460 98 75 no lu telefondan Gazi Bilir’le görüşebilirler.

Kayıt onaylama saatleri: 13:30-15:30

Toplu antrenman saati: 14:00-16:00

16 Ocak 2011 Pazar Planı ( Yarış Günü )

Kayıt onaylama saati: 08:00-10:15

Yarış Başlama Saatleri:

Master +40 +50 / 3 Tur Start 10:30 Tahmini Bitiş Süresi 12:00
Bayanlar / 3 Tur Start 10:33 Tahmini Bitiş Süresi 12:00
Junior / 3 Tur Start 10:36 Tahmini Bitiş Süresi 11:55
Master +30/ 4 Tur Start 10:40 Tahmini Bitiş Süresi 12:40
U23/ 5 Tur Start 13:00 Tahmini Bitiş Süresi 14:40
Elite Man/ 5 Tur Start 13:05 Tahmini Bitiş Süresi 14:30

15:00 Makarna Partisi

15:30 Ödül Töreni

16:00 Bitiş

@ulas

özür dileyerek soruyorum

bisiklet federasyonu işin içinde mi
yanlış biliyorsam düzeltin
federasyona bildirmek gerekir

hatta riva triatlonu
sırf bu yüzden iptal edilmişti
federasyondan izin alınmadığından

• Beğen
@mustafa akman

Tabiki izinler alındı.

Hem Bisiklet Federasyonu hem de İzcilik Federasyonu işin içinde. Bunun dışında İBB de işin içinde.

@mustafa akman

triatlon federasyonu izin vermedigi icin iptal edilmek zorunda kaldi.

• Beğen
bugün parkurdaydım herhang bir izin almaksız direk girdim parkura,parkur fena değildi,ama gölün etrafından parkur çıkarmak güzl ve en çok sevdiğim yer ise otobanın altından geçmek (tünel su birikintiisyle beraber :) bilmem ben parkurun tamamını gitmişmiydim acaba işaretlenme felan yoktu sadece lastik iziyle takip ettim :D .. birde izci kampının girişini bulana kadar canım çıktı dolandım dolandım zar zor bulabildim:boese157: kısaca f-tipi ceza evinin karşısı deseler yaa :boese157: :D abi bildiğin giibi değil millette sılak yanlış yöne yönlendiriyorlar :mad: otoban otoban dolaşıyorum:D

• Beğen
yarış amatörlere açıkmı, spor amaçlı katılınabilirmi :)
birde bisiklet ve ekipmanlarımızı kendimizmi temin edeceğiz,
teşekkürler.

• Beğen
Yarış herkese açık herkes katılabilir tek şart kask takma zorunlugudur. Tecrübe edinmek için De katılabilirsiniz. Lisans şart değil. Keyif için de katılabilirsiniz. Zaten bu isler böyle baslar.

şu parkuru googlemap tan yada hangi site olursa artık görme şansımız yok mu?

• Beğen
(link)

Ben iki haftadır parkura gidip Gazi Bey in tarifiyle yaklaşık bir harita oluşturdum. Organizasyon doğrusunu koyana kadar yaklaşık parkur bu diyebiliriz.

Parkur: İzci kampı, baraj, baraj gölü boyunca güneye, barajdaki küçük koy a gelince batıya, derelerin üstünden birkaç kez geçip, gizli bir su kanalının içinden TEM otoyol altından geçiş, Kent Ormanı oyun alanları , geri batıya bu kez TEM üzerindeki köprüden geçiş ( bu geçiş olursa yarış sırasında hiçbir araç izci kampından geri çıkış yapamazi, o yüzden belki de başka bir yol kullanılacak) köprüyü geçinde güvenlik klübesi civarından önce kuzey sonra doğuya tekrar izci kampına.

Bu parkur işaretli olmadıkça bulmak son derece zor. İnce parkur yollarını kaçırıp Orman içindeki geniş yangın yollarına girenleri ise inanılmaz yapışkan bir çamur bekliyor, dikkat. Geçen hafta scott scale bisikletin bile zincir ve amortisörlerinin arasına girip bisikleti resmen kitleyen bir çamur . 16 sına kadar fazla yağış gözükmüyor ama belli olmaz.

Bu harita dediğim gibi tamamen kendi tahminim, organizasyondan resmi olan gelene kadar merak edenlere bilgi vermek amaçlı. Organizasyon detayları açıkladıkça herkesin hevesi artıyor.

Katergorilerin ayrı start alması da güzel, Yarışın güne yayılması da, böylece yarışanlar başkalarını seyredebilecek, özellikle teknik bölgelerde ustaları seyretmek isterim.
Yanlız yarış başlangıcından madalya törenine çok fazla süre olacak. Tüm güne yayılan bir bisiklet şenliği olarak düşünülebilir ama O vakte kadar bir çok kişi yorgun, terli, başka işleri vb olacağından mekanı terk edebilir.

Geri