Ulaş Bey, bu sorun sadece Sirkeci şubenizde yaşanmıyor. Kadıköy'de ki Delta Bisiklette de benzer bir muamele ile ben karşılaştım ki gerçekten böyle davranışlar insanın canını sıkmakla birlikte markanızdan da adım adım uzaklaştırıyor.
Benim yaşadığım olayı, daha evvel kaleme aldığım bir yerden aynen kopyalıyorum;
kızıltoprak'ta ki şubesi için konuşuyorum;
müşteri velinimetimizdir düsturundan nasibini alamamış çalışanlara sahip.
geçenlerde atladım bisikletle bir kaç aksesuar almak için kızıltoprak şubesine gittim. gitmeden evvel de sitelerinden bakıp ne olur ne olmaz diye bir kaç alternatif bulunan bir liste hazırladım. dükkanda 3 personel vardı ama resmen konu mankeni izlenimi uyandırıyorlar, müşteri ile ilgilenmek falan hak getire. gözlerinin içine bakıyorum ilgilensinler diye, oralı bile olmuyorlar. hal böyleyken koca dükkanın içinde dolanmaya başladım. aradığım ürünlerin olduğu reyona yöneldim ve elimdeki listeye göre inceliyorum ama elemanlardan hala bir hareket yok. en sonunda seslendim birine, "falanca markanın şeyini arıyorum" dedim. bezmiş bir şekilde yanıma geldi, üstün körü bir bakıştan sonra "elimizde kalmamış sanırım, bir stok kontrolü yapayım" dedi. giderken de listeyi tutuşturdum eline komple bir tarama yapması için. 20 dakika sonra yanıma geldi, "bu ürünler elimizde kalmamış ancak ankara şubemizde bulunuyor. isterseniz sitemizden sipariş edebilirsiniz." yanıtını verdi. teslimat adresi ve saatleri konusundaki sıkıntılardan dolayı böyle bir imkanımın olmadığını söyleyince, siparişlerin kendilerine teslim edilmesi ve daha sonra benim oradan almam yönünde bir çözüm önerisi ürettim (evet ben ürettim, bunu dahi akıl edemediler ya da pek yanaşmadılar). ben böyle deyince adam oflaya poflaya bilgisayarın başına geçti, tekrar elimdeki listeyi alıp ürünleri sipariş etmeye kalktı ama resmen "nereden çıktın sen ya, hadi git bir an önce" tavırlarında. bir 10-15 dakika kadar cebelleşti kendi kendine, bir şeyler yaptı etti ve sonrasında "ankara şubemizde de yok bu ürünler" diye döndü bana. "az önce orada olduğunu söylemiştiniz yarım saat içinde satıldılar mı yani?" dedim, mırın kırın edip "sistem güncellenmemiş sanırım" diyerek kestirip attı ve ellerim bomboş bir şekilde çıktım dükkandan. yarım saat sonra dükkanı tekrar arayıp "x markasının y ürününü arıyorum, elinizde var mı acaba?" diye sordum bir 30 saniyelik bekleyişin ardından telefondaki personel ellerinde bulunduğunu belirtti.
ulan şimdi burada birisi yalan söylüyor ama hangisi çözemedim. müşteri ile ilgilenmekten aciz olan personel mi yoksa müşteriyi kaçırmamaya çalışıp başka ürün kakalayarak beni kazıklamaya niyetli olan telefondaki eleman mı?
hayır aslında bu olay iyi de oldu. internet üzerinden alışveriş yapmak yerine satıcı ile birebir iletişim kurarak, satıcıdan bilgiler/tavsiyeler almayı yeğleyen biriyim. bu yüzden kısıtlı ürün yelpazesindeki astronomik fiyatlara ve hakkında yapılan yorumlara rağmen bunları tercih etmiştim ama sanırım bu bir işaret olsa gerek ki böyle bir durumla karşılaştım.
Bostancı'dan kalkıp Kızıltoprak şubenize gelene kadar arada bir dünya bisikletçiyi es geçtim, dükkanınıza ulaştığımda da gördüğüm bu davranış bir daha hiçbir şubenize uğramama kararı vermemi sağladı. Hayır madem personelleriniz, müşteri ile ilgilenmekten aciz halde; ya onlara gereken eğitimi verin ya da değiştirin. Cidden anlamıyorum amacı satış yapmak olan bir yerde, çalışan(lar) neden müşteri ile ilgilenmez, müşterilerini memnun etmeye çalışmaz?