@Tuğrul
Merhaba Tuğrul Bey,
Benim hala merak ettiğim İznik ten dönüşte Orhangazi ye geri sürüp sürmeyeceğiniz ? Geldiğiniz araç ( lar ) sizi gelip İZnikten alacaksa elbette rotanız doğru. Çünkü gezilecek ve yemek yenecek yer İznik
Yeni arkadaşlar olacağını , grubun kalabalık olduğunu ve geziyi tatlı tatlı bitirmek isteyeceğinizi, ayrıca İznik te köfteleri yedikten sonra ki performansları düşününce kuzey yakası mükemmmel bir seçim olur.
4 saat çok yeterli bir süre. Fotoğraf molalarını vb. ekleseniz bile çok rahat kat edilebilir. Saat 10 dan sonra sürüşe başlamak zorunda olmak 27 mayıs tarihi için bol bol su içileceği anlamına gelir. Yinede tatlı bir serinlik olur bazen göl çevresinde. Umarım böyle bir zamana denk geliriz.Orhangaziden uzaklaşana kadar yalovaya ve gemlik e doğru olan vadilerden bir serinlik gelebilir. Bu çok rahatlatıcı olacaktır.
Yol üzerinde su alacak 2 tane köy ve bir kaç tane benzinlik ve çeşme var.
Ben aynı yerden döneceğinize güney yakayı da dolaşın demek istedim. Ancak elbette güneydeki yol daha dar. Kuzeydeki kadar bir kaç rampa var. Belki daha kısa ama daha dik 2-3 tane denebilir.
Dediğiniz gibi kesinlikle kuzeydeki gibi , yarı bir boş şerit yok. Ayrıca araçlar genelde güney i tercih ediyorlar. Ancak kamyon ve tırlarda kuzeyden gitmek mecburiyetinde. Hızlı geçerlerse dikkat etmek gerekir. Kuzey yolu üzerinde , solda kalan bazı tarihi eserler ve keramet kaplıca sularını da ziyaret etmenizi öneririm.
Güneydeki rota , kuzeyden daha eğlenceli .
Güneyde her zaman çok daha fazla köpek oluyor her nedense.
Rügar genelde orhangaziden - İznik e doğru eser. Bu açıdan arkadan almak yardımcı olacaktır.
Daha önce belirtildiği gibi Boyalıca rampası dışında eğim dahi yok bu yolda. O da sanırım 1000 metrelik bir tırmanış. (

rakım değil , uzunluk olarak )
Görüşme umudumu ve dileğimi tekrar etmek istiyorum.
selamlar.