Scudo Sports

Decathlon'dan alışveriş yapmıyoruz

@suat akman karnı tok, keyfi yerinde olan toplumu savaşa surukleyemezler. Öncesinde açlıkla yada korkuyla gudulemek lazım. Hatırlayın önce 1929 buhranı sonra 2. Dünya savaşı. Yoksa kim niye rahatından vazgeçsin.
Geçtiğimiz yıllarda avrupadaki silahlı ve bombalı eylemleri hatırlarsınız. Sokaklarda askerler dolasti. Bu konuda en rahatına düşkün galiba fransızlar ki onlara yükleniyorlar. Kaldiki ortada kitlesel eylem de yok . Ismarlama ve şok yaratan eylemler var.

Mini " Şok Doktrini ".

Scudo
@suat akman Yıllarca ekranlarda yayınlanan, rahmetli Levent Kırca'nın programı 'Olacak O Kadar' yayından kaldırıldı işte. Levent Kırca'nın devlet sanatçısı ünvanı da alındı. Mizahi yollu eleştiriyi bile tehdit olarak gördüler.

@Çağdaş78 zaten sorun refah dengesizliği ile başlar. Hep derim:
Beslenme, örtünme, barınma, üreme...
Kısacasi karnınız tok, sırtınız pek ise ve bu duzeniniz risk altında degilse hicbir ideoloji umrunuzda olmaz :)

Fransız ürünlerini aradan çıkarmışken dilimize fransızcadan geçen kelimeleri de atalım yazacaktım ama bisiklet terimleri bile çoğunlukla fransızca

Yakaacam Michlenn lastikleriiimii ama 5000 bin km yapınca hadi hadi 3000 km olsun sizi mi kıracam ? (Şaka arkadaş 3000 km kesin dayanır fazla giderse bilmem )

Bugün eyleme bilmeden destek verdim. 1 tişört, 1 telefon tutucu, ışık ve bir tane de suluk aparatı satın alacaktım.

Telefon tutucu gidon boğazına uymayabilir diye geri bıraktım. Suluk bağlama aparatını da orta boruya bağlamak için alacaktım, tek suluk yetiyor ikinci fuzuli olur diye düşündüm, ondan da vazgeçtim. İstediğim ışık da kalmamış ellerinde.

Tişörtü aldım ama bu bile yeter. Sabrımı sınamaya kalkma Decathlon!!!

İroni yorumları okudum, sağ olun, neşelendirdiniz. Ben de ironisiz bir yorum yazacağım.
Peugeot bisikletimi 1989'da aldım; hala kullanıyorum. Taş gibi bir bisiklettir, hayatımın sonuna kadar beni götüreceğinden de adım gibi eminim. Geçen sene bir tane daha klasik Peugeot aldım; malzemeyi görün, harika! Campagnolo daha çok bilinir ama Simplex de harika bir malzemedir.
Tabii ki de Decathlon'dan alışveriş yapacağım. Sattığı ürünlerin arkasında duran, uygun fiyatlı her çeşit ürünün satıldığı, bütün ülkelerde standardı aynı olan bir mağazadan alışveriş edeceğim her zaman. Pahalı bir ürünü aldıktan sonra sorun çıktığında iade almayan, "sorun kesin senin kullanımındadır" diyen dallama mağaza yetkililerine hepimiz denk gelmişizdir. Evinde malzeme üreten, 5 dakikada sıfırdan jant dizen, bütün bakım ve onarımlarını kendi yapan adama diyor bi' de 🤣
Bu arada, Bim'den ve A101'den de alışveriş yaparım, Ülker de yerim, Eti de... Turlarımda ton balığı, barbunya pilaki, kuru yemiş, bazen yulaf ihtiyacımı hep bu marketlerden karşıladım. Siyaset, politika, ülke ilişkileri umurumda olmaz, iyi ürün ve uygun fiyat olsun her mağazadan alışverişimi yaparım.
Fransız ürünlerini aradan çıkarmışken dilimize fransızcadan geçen kelimeleri de atalım yazacaktım ama bisiklet terimleri bile çoğunlukla fransızca
Gidon, bidon (suluk için kullanılıyor), sele, fren, vites, kadro, jant, bagaj... Hadi hepsini geçtim, bidon da Fransızca 🤣

Son düzenleme:
kusura bakmayında nekadar millete düşman varsa bu başlıkta yoplanmış. siz devam edin gidin fransayı zengin edin. ben devletimin ve milletimin onusunu zedeleyenlere para kazandırmam . .

kusura bakmayında nekadar millete düşman varsa bu başlıkta yoplanmış. siz devam edin gidin fransayı zengin edin. ben devletimin ve milletimin onusunu zedeleyenlere para kazandırmam . .
Kendi adıma konuşuyorum. Ne milletime ne de ülkeme düşmanım. Ülkesini karış karış gezmiş, her gezdiğinde daha çok sevmiş, birçok ülkeyi gezmiş, ülkesinin güzelliklerinin daha da farkına varmış, bu topraklarda yaşamış olduğu için kendisini şanslı hisseden bir gezginim, sporcuyum, müzisyenim. Ülkesini ve milletini seven ülkesine ve milletine hizmet edendir arkadaşım. İzmir depreminde yıkılan binaları Fransızlar yapmadı. 17 Ağustos depreminde İzmit'te binaların kolonlarını kesip markete, galeriye dönüştürenler de Fransızlar değildi. Ben bu milletin a.... k.... diyen müteahhit de Fransız değildi. Devam edeyim mi? Ben de kesinlikle milletin onurunu zedeleyenlere, hayatlarıyla oynayanlara para kazandırmam. Asla!

Son düzenleme:
Bir söz vardır, bilirsiniz. "Bisikletin kalbi İtalyan, dili Fransızca'dır" diye.

Bir ara biz hollandayı boykot etmek için portakal bıçaklarken tam da o esnada koskoca Petrol ofisi hollandalı vitol şirketine satıldı.Zaten önceden de özelleştirilmesi yapılmıştı ki altını çizmek lazım birebir ülkemizin köklü markalarından birisiydi Atatürk anlayışının hakim olduğu Cumhuriyet döneminde kurulmuştu....
Şimdi misal gidin bir bim markete , şok markete yada zincirlerden birine satılan ucuz kategorideki ürünlerin üreticisine bakın ...Bir örnek mesela ak gıda market zincirlerinin bir çoğunda kendi markalarının süt ürünlerini yaptırdıkları firma yani sen git bim marketten dost yoğurt al üreticisi ak gıda başka firmalarda oluyor ama çoğunlukla ak gıda sadece bimde değil şok markettede var migrosda bile var kim bu ak gıda zamanında fransız lactalis diye firmaya satılan bir marka yani dolayısı ile zincir marketten aldığın en ucuz yoğurt süt bile fransız malı aslında o sütün yoğurdun kaymağı fransaya akıyor ondan kazandıkları katma değer kendi ülkelerine fayda sağlıyor bizde ise herşey dışa bağımlı olduğu için euro 10 lira dolar 8.5 lira oluyor....lüks tüketim bir kenarda dursun fransız arabasıymış fransız marka bisikletmiş ulan arkadaş bim den aldığın 3 buçuk 4 liralık düşük kalite süt bile dolaylı yoldan fransız malı bir şekilde fransız firmaya ait bir tesisde üretimi yapılıyor.Başka üzücü bir tarafı bu ve bunun gibi firmalar ülkemizde faaliyet gösteriyor haliyle bizim iş gücümüzü kullanıyorlar.Biz git gide ucuz işçi ucuz üretim ülkesi olma yolunda gidiyoruz asgari ücreti baz alırsak ki fabrika ortmındaki işçilerin çoğu asgari ücret alıyor euro bazında 250 euro dolar bazında da 300 dolarlık işçi gibi bir pozisyonumuz var.

Sonra boykot tabi....boykot bizim işimiz...

Al benden de o kadar! Az önce evdeki fransız parası 100 doları yaktım, yarın ilk işim lacoste marka gömleklerimi makasla kesmek olacak! En büyük reis! Ben boykotumu yapıp devletime destek olurum, reisim sarayında rahat uyusun, arkasındayız! Long live the uzun adam!

Bianchi ile Lapierre arasında kalmıştım,iyi ki Bianchi’yi almışım :)

Koşu malzemelerimi Decathlon’dan almıştım,sağlık olsun artık Nike’tan alırız güzel ülkemizin güzel fiyatlarıyla.
Nike markası biraz şişirilmiş fiyat kullanıyor bence. Arz-talep meselesini kullanıyor. Adidas daha iyidir.🤙🏼

@mtfayaz derenin taşıyla derenin kuşunu vursun diye 100 yıl önce kapitülasyon verenler gibi günümüzde de benzerini yapıyor.
3 sene önce buyuk tantanacilik yapilan surecten sonra hem hollanda hem de alman şirketlerine satış ve yetki verilmişti.

Rusya o kadar askerimizi şehit etti, üzerine Putin'in ayağına gidildi de milletin ve devletin onuru zedelenmedi mi? Rusya'ya boykot çağrısı yapıldı mı?

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Geri