Scudo Sports

Decathlon'dan alışveriş yapmıyoruz

Scudo
"Decathlon'dan alışveriş yap(a)mıyoruz." şeklinde güncellenmesini düşündüğüm başlık.
Alçak Fransızlar, her ürüne zam yapmış(!)

Boykot meselesi türk ürünlerine eski Fransız sömürgelerinde ve malum bazı arap ülkelerinde adı konulmamış bir boykot uygulaması ile başladı. Bu arada charlie hebdo ve malum dinimize hakareti özgürlük, ifade gibi gosteren ama aslında insanları kışkırtan bir takım resimler yayımlandı. macronun açıklamaları islamın kriz yaratan bir din olduğu vesayre ( bunun bir sonraki adımı dinimizin özgür dünyaya bir tehdit olduğunun alt yapısının toplumların bilincinde hazırlanması , bunun "özgür" fransadan başlatılması bir tesadüf değil elbetteki kurgulayanlar herseyi dusunmus insanlara senaryoyu oynamak kalmış , kendileri çiziyor kendileri kahraman oluyorlar. 1789 daki gibi akabinde teröristleri değil toplumları suçlamak, müslüman toplumlara ve itibarlarına saldırmak gibi korkunç deli saçması bir düşüncenin ortada gezdiği aşikar.. Hiç Normal olaylar olmuyor. Teröristler değil peygamberimiz dinimiz bile bile suçlanıyor aşağılanıyor. Daes değil islam yargılanıyor. Karikatürize ediliyor ardından bir kaç gün sonra aynı dergide TC cumhurbaşkanının karikatürleri yayımlanıyor. Islam dini Batılı stratejistlerin güç ve parayla bölgede çevirdiği oyunların müsebbibi değil elbet Kendi yaramazlıklarını bahane edip hristiyanlığı nasıl şekillendirdikleri bugün fransa islamı adı altında bir dini şekillendirme telaşıyla gun gibi ortaya çıkacaktı. Suçları kabahatinden büyük.
Tamda türk ürünlerine bu saikte dünya geneline yayılması için uğraşılan boykotlar gündemde iken bana göre yerinde bir boykot hamlesi ile simdi ibre şimdi onlara çevrildi.

Son düzenleme:
Ekonomi hakkında bir genelleme var.Bu genelleme politika içinde geçerli.Ekonomiden almamayabilirsiniz ama bu sizi ekonominin etkilerinden muaf tutmaz.Bir arkadaşımızın yazdığı gibi bacağımızı nerdeyse kopartacak hafriyat kamyonu bile bu genelleme yüzünden yapıyor.Boykot karanının sadece anlık gündem değiştirmek için yapıldığını kaç kişi biliyor?Aynı anda dolar inanılmaz uçtu.Hangi haber kanalları bunu macron ve erdoğan hakkında daha fazla yer ayırarak verdi?

Carrefour'a ya da Decathlon'a gitmeseniz ölürsünüz sanki!

Yalnız bizdeki ismi CarrefourSA, Sabancı Holding yönetim kurulu başkanı Güler Sabancı da Erdoğan'a yakın olan isimlerden. Dolayısıyla Erdoğan bi liste yapsa bu listeye CarrefourSA'yı koymaz.

Decathlon meselesine gelirsek, devlet diğer outdoor ve spor markalarıyla Decathlon arasındaki fiyat farkını karşılarsa hodri meydan, ben boykota varım.

@TheLastMohican hocam benim yazdığım genelleme değildi . Yaşanmış şeyleri anlatıyorum o yüzden. Üst kademede verilen kararların sonuclarıni alt kademedekiler yaşıyor. Ve birbirlerini suçluyorlar.

Boykot meselesi türk ürünlerine eski Fransız sömürgelerinde ve malum bazı arap ülkelerinde adı konulmamış bir boykot uygulaması ile başladı. Bu arada charlie hebdo ve malum dinimize hakareti özgürlük, ifade gibi gosteren ama aslında insanları kışkırtan bir takım resimler yayımlandı. macronun açıklamaları islamın kriz yaratan bir din olduğu vesayre ( bunun bir sonraki adımı dinimizin özgür dünyaya bir tehdit olduğunun alt yapısının toplumların bilincinde hazırlanması , bunun "özgür" fransadan başlatılması bir tesadüf değil elbetteki kurgulayanlar herseyi dusunmus insanlara senaryoyu oynamak kalmış , kendileri çiziyor kendileri kahraman oluyorlar. 1789 daki gibi akabinde teröristleri değil toplumları suçlamak, müslüman toplumlara ve itibarlarına saldırmak gibi korkunç deli saçması bir düşüncenin ortada gezdiği aşikar.. Hiç Normal olaylar olmuyor. Teröristler değil peygamberimiz dinimiz bile bile suçlanıyor aşağılanıyor. Daes değil islam yargılanıyor. Karikatürize ediliyor ardından bir kaç gün sonra aynı dergide TC cumhurbaşkanının karikatürleri yayımlanıyor. Islam dini Batılı stratejistlerin güç ve parayla bölgede çevirdiği oyunların müsebbibi değil elbet Kendi yaramazlıklarını bahane edip hristiyanlığı nasıl şekillendirdikleri bugün fransa islamı adı altında bir dini şekillendirme telaşıyla gun gibi ortaya çıkacaktı. Suçları kabahatinden büyük.
Tamda türk ürünlerine bu saikte dünya geneline yayılması için uğraşılan boykotlar gündemde iken bana göre yerinde bir boykot hamlesi ile simdi ibre şimdi onlara çevrildi.
Batı için sorun olan İslam'ın kendisi değil, uygulanış biçimidir. Hz. Muhammed sonrası yaşanan olaylar neticesinde İslam ortadan kalkmış, yerine Emevi dini gelmiştir. Tamamen siyasal amaçlı ve toplumun kontrolünü elde tutacak şekilde şekillendirilmiş, adına da Sünnilik denmiştir. Yani Hristiyanlığın başına gelen her şey, İslam'ın da başına gelmiştir. Aslında çatışan iki güç odağıdır, dinler değil. Bugün hem Hristiyanlık, hem de İslam başlangıç mesajının ve felsefesinin çok uzağındadır. Bu yozlaşma o kadar yoğundur ki, işin özünü öğrenmek için çok sıkı araştırma yapmanız gerekir. İslami tarafın elinde bilim ve teknoloji olmadığı için, mücadeleyi terör boyutunda sürdürmektedir. Bu yüzden Ortadoğu dünyanın bok çukurudur. Batı da elindeki modernizm kozuyla bu durumu bas bas bağırmaktadır. Bunun için ikiz kuleleri bile feda edebilirler.
Onun için, büyük resmi görün, ve dinimiz derken bir daha düşünün. Ben Araplarla aynı dinden değilim, ben işid'lilerin dininden değilim, ben siyasal İslamcıların, yobazların, kafa kesenlerin, kadını aşağılayanların, her şeye düşmanmış gibi davranan çomarların, dini siyasi ve maddi çıkara devşirenlerin dininden değilim. Ben Emevi dininden değilim. Ben Müslümanım Elhamdülillah (Tanrı'ya teşekkür ederim).

Hani Fransız halkıyla bizim bir derdimiz yoktu ? Fransız mallarının hepsi Macron'a mı ait ?

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@eshquiaa hocam şimdi Aziz Nesin in " Bozguncu " hikayesi var. Batı Devletleri ( şirketler de denilebilir ) toplumları ve bireyleri kurduklari sistemde güven, huzur ve menfatinin bozulmasını istemiyor. Bunlara zarar verecek dahili yada harici tüm din, düşünce, davranış vb.. karşı çıkarlar. Benzeri Doğu toplumlarında da geçerli fark şu ki batıdaki ortak menfaat , güven ve huzur derken üst kademeninkinden bahsediliyor.
Yanı doğru-yanlış kavramları her iki toplum içinde bence öncelikli değil. Insan her yerde insan yani. Iyi kötü hem içinde hem de toplumda karışık halde.
Terör konusunda da her iki tarafında eli temiz değil.
Irkçılık , nepotizm, cemaatcilik, sömürgecilik, nepotizm, pedofili, .......gibi birçok şey bizde ve onlarda farklı oranlarda mevcut.
Hollywood gibi yerdeki nepotizm, cemaatcilik benzeri bizde de var. Yada Vatikandaki pedofili bizde de var.
Üstelik norm , normal dediğimiz şeyler yasanilan zaman ve mekânın ortalamasıdır. Asla doğru yada yanlış anlamına gelmez.
Birey olarak, millet olarak, devlet olarak , tüm insanlık olarak daha iyi ve güzel günler görebilme ümidiyle ......

@eshquiaa muslumanlara da musluman begendiremiyoruz, hani 1,5 milyar musluman vardi? Sizin hesabiniza gore kaldi 10. Sorun islamda degil muslumanda demek 1,5 milyara yakini bu isi anlamamis demek. Dusunsenize kadinin ya da erkegin recm cezasini izlemesi farzdir. Ama recm cezasi uygulanirken kimse "durun yapmayin, gercek islam bu degil" demiyor!

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: phrygian
@ihsangencer bahsettiğiniz ülkelerde devletten maaş alarak namaz kildıran yok diye hatırlıyorum. Yanı öyle bir islama ilk başta bizdeki 657 li din adamları karşı çıkar. Ayrıca yine tarikat cemaat gibi şeyler ve mezar turbe anlayışı da yok diye hatırlıyorum. Bu sefer yine bizdeki cemaat ve tarikat tayfası karşı çıkar.
Demek ki insan çıkarları yada belli bir grubun çıkarları bazı şeylerin üzerindeymiş. 🤣😄😅😁

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
@eshquiaa hocam şimdi Aziz Nesin in " Bozguncu " hikayesi var. Batı Devletleri ( şirketler de denilebilir ) toplumları ve bireyleri kurduklari sistemde güven, huzur ve menfatinin bozulmasını istemiyor. Bunlara zarar verecek dahili yada harici tüm din, düşünce, davranış vb.. karşı çıkarlar. Benzeri Doğu toplumlarında da geçerli fark şu ki batıdaki ortak menfaat , güven ve huzur derken üst kademeninkinden bahsediliyor.
Yanı doğru-yanlış kavramları her iki toplum içinde bence öncelikli değil. Insan her yerde insan yani. Iyi kötü hem içinde hem de toplumda karışık halde.
Terör konusunda da her iki tarafında eli temiz değil.
Irkçılık , nepotizm, cemaatcilik, sömürgecilik, nepotizm, pedofili, .......gibi birçok şey bizde ve onlarda farklı oranlarda mevcut.
Hollywood gibi yerdeki nepotizm, cemaatcilik benzeri bizde de var. Yada Vatikandaki pedofili bizde de var.
Üstelik norm , normal dediğimiz şeyler yasanilan zaman ve mekânın ortalamasıdır. Asla doğru yada yanlış anlamına gelmez.
Birey olarak, millet olarak, devlet olarak , tüm insanlık olarak daha iyi ve güzel günler görebilme ümidiyle ......
Yapay Süper Zeka gelecek, dertler bitecek 😂

@eshquiaa muslumanlara da musluman begendiremiyoruz, hani 1,5 milyar musluman vardi? Sizin hesabiniza gore kaldi 10. Sorun islamda degil muslumanda demek 1,5 milyara yakini bu isi anlamamis demek. Dusunsenize kadinin ya da erkegin recm cezasini izlemesi farzdir. Ama recm cezasi uygulanirken kimse "durun yapmayin, gercek islam bu degil" demiyor!
Araplar kendi dilinde dini kitaplarını okuyor ve uyguluyor. Bizimkilerde okumadan, onlardan iyi anlıyor. O gerçek müslüman değil bu gerçek müslüman değil nerede acaba gerçek müslümanlar. Kim karar veriyor kimin müslüman olduğuna. Adam diyor bu gerçek müslüman değil. Sen mi karar veriyorsun gerçek olup olmadığına. Aslında olay nette neyse yeter bu kadar.

Yapay Süper Zeka gelecek, dertler bitecek 😂

Allahın yarattığı kulun zekasını nereye çalıştığını ( kurnazligini ) bildiğimizden , işadamı/ bilimadamının yapacagi yapay zekaya ne kadar güvenilir bilemedim. 🤣😄😅😁
( Bknz deveyle hacca giden hacıdan bile masum kalan şeytan fıkrası )

Gücün evrimi, yönetimin evrimi, dinlerin evrimi...
İnsanlığın evrimi gibi fikirler, ideolojiler, yönetimler, devletlerde evrimleşir.
Bu evrim olgusunu topraktan geldik, maymundan geldik olarak yorumlamayalım lutfen :)
''Evrim: Zaman içinde birdenbire olmayan, kesintisiz, niteliksel ve niceliksel gelişme süreci''

Şu anda ise güç odakları varlığını sürdürmek, istediği şekle insanları manuple etmek icin ekonomi, silah, din, alkol, uyusturucu vb. pek cok seyi cekinmeden kullanmaktadır. Kutsal insanın içinde ve kendi ruh dunyasında olması gerekirken kitlelere ve ulkelere mal edilir, politik amaclarla kullanılırsa cepheleşme ve çatışma kacinilmazdır.
Su anda islamiyet karşıtı ulkelerin yaptıgı bu tarz bir algı yönetimi. İslamiyeti kullanan ülkelerin yaptığıda bundan cok farklı degil.
Kaldi ki İsa'yı aşağılayan, Budha'yı yerin dibine geciren, Musa'yı alaya alan pek çok karikatur örneğide vardir.
Ama her nedense hicbir ulke cikip ''siz bizim dinimizi, tanrımızı, peygamberimizi asagiladiniz hakaret ettiniz'' diye kuresel krize sebep olacak sekilde ortaliği karistirmaz!
İnandiginiz Tanrı ve Peygamber zaten sizden onu korumanızı, bunun için savaslar cikarmanızı, cinayetler işleyip insanları zulum altında bırakmanızı istemez. Gerekiyorsa ve inanciniz dogruysa, bu hakarette bulunanlarin cezasini vakti geldiginde o verecektir.

Ben islamiyetin veya peygamberin korumamıza, savunmamıza ihtiyaci oldugunu sanmıyorum. Mantıklı olundugu ve ciddiye alınmadigi takdirde atasözlerimizde belirtildigi gibi ''it ürür, kervan yürür'' modu ile bu tip provakatif saldiri baslatanlar, bu boş hamlelerinden sonuç alamayacaklar ve vazgececeklerdir. Ancak ortaliği karistirmakta basarili olmalari halinde ki öyle gözüküyor, manuplasyon ve algı yönetimi daha kolaylasacak ve istediklerini elde ederek inanc uzerinden toplumları ve ulkeleri rahatca hedef gosterebilecekler.

Karikatur ve hakaret kısmına gelince. Dunyanın her yerinde ülke yöneticileri hakkında iyi veya kötü yayınlar surekli çıkar. Karikatur dunyasında özellikle igrenclige varacak hakaret seklinde yayınlar mevcuttur. Alın size 2 adet Trump karikaturu ve 1 adet Charlie Hebdo'da daha eski tarihlerde yayınlanan Emmanuel Macron karikaturu

a1.jpg a2.jpg a3.jpg

R.T. Erdogan hakkında bu tarzda karikaturleri Turkiye'de cizmeye kalkısırsanız... Bilemedim ne olacagini :kötü:

Cumhurbaskanımızın cikislarina gelince, kendisinin herkese karsi agir bir uslubu var zaten. Birisi cikip Turkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanı'na diplomatik duzeyde hakerette bulunursa elbette sizde diplomatik olarak tepki vermelisiniz. Sonucta bu sadece o sahsa degil o ulkeye ve o ulke vatandaslarina hakarettir. Ama siz herkese agir denebilecek seviyede soylemlerde bulunup, size karsi bu sekilde davranılınca kuplere biniyorsanız etki-tepki prensibi geregi buna meydan vermeyecek sekilde hareket etmelisiniz. Size karsi kullanılan kıskırtıcı tahrikleri ne kadar ciddiye alir ve ne kadar hışımla tepki verirseniz o kadar ileri giderler ve amaclarina ulasirlar.

En başa dönersek hicbir dini inancin hic bir ulke tarafından savunulmaya ihtiyaci yoktur! Hic bir inancta ulkelerin, liderlerin, kişilerin tacizleri ile ortadan kaldirilamaz. O yuzden din ve devlet işleri birbirinden ayrı tutuldugunda sonuc her zaman genel olarak tum insanligin yararina olur. Bırakınız inanc herkesin kendi kutsalinda yasasin ve kimse digerini bu konuda elestirip hukum altına almaya calismasin.

İyiki bu boykot olayı çıkmadan kask aldım decathlondan ama decathlon marka değil :) yakmasam olur kanımca :koptum:

Geri