Scudo Sports

Decathlon'dan alışveriş yapmıyoruz

Triban ceket almıştım soğuklarda giyerim diye. Ama akşam bisikletin arkasına bağlayıp sahil yolunda sürükleyeceğim.Bisikletim Carraro yoksa ona da zinciri çapraz pozisyonda kullanır acı çektirirdim.Kimse bizi karşısına almasın. (Ayrıca yakın bir zamanda bir ankete katılıp ,gelmiş geçmiş en favori topçularım arasına Zidane'ı yazdığım için bana da yazıklar olsun )

Scudo
@eshquiaa mrb hocam 2 yıl garantisi var benim bisikletin ayrıca kadrosu gayet güzel başka nedeni nedir acaba

ayrıca bende forma takımı kask aksesuar vs alacaktım decathlon dan fakat şu saatten sonra oraya para vereceğime giderim jordanred dan alırım daha pahalı ama en azından yerli ve daha kaliteli

Niye ki? Ben mikro ekonomime bakarım. Makro ekonomiyi batıran çıkarsın.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
Sayın @Cemal Ç. sizi boykota davet ediyorum. Hemen Fransa'yı terk edip ya yurdunuza dönün ya da farklı ülkeye göç edin.

Bisikletim, ayakkabım, outdoor malzemelerim komple decathlondan. Outdoor alanında yurt içi satış yapan mağazalar hep marka ürün vs satıyor kendi ürettiğini uygun kalite ve fiyatta satan mağaza yok. Yok bilmem nere bir yere zulmediyormuş, bizi protesto ediyormuş falan ondan kullanmayacakmışım. Ya sen bunu söylerken bana alternatif "al kardeşim aynı kalitede yerlisi var hem de tamamen Türk malı" diyebiliyor musun? Hayır diyemiyorsun, o zaman onu bunu sırf politik nedenlerden dolayı protesto ediyoruz demende yanlış. Bana gelip bisiklet olarak bisan, mosso, carraro, salcano yerli malı al bunu kullan demeyin. Karbon olanların sadece montajı ve stickerı burada ike diğer modellerde ise belirli parçalar yine yabancı. Montaj burada diye yerli üretim olmuyor. Örneğin Denizli'dek Nexas Kablo firması Fransız. Şimdi bu firma benim ülkemi protesto ediyorlar diyerek çekilse boşa çıkan insanlara devlet ne kadar süre güvence sağlayabilecek, yerine aynı pozisyon ve imkanlarda iş verebilecek mi?

Alternatif sunmadan göstermeden sürekli bir yerleri boykot ediyoruz demek basit. Amerika'yı protesto ediyoruz vardı bir ara. O zaman windows, apple (ios), android başta olmak üzere bunları da boykot etseydik tüm sistemleri kapatıp yazıya dökseydik belki de son 20 yılda doğanlar hiç doğmamış bile olabilirdi. Sürekli havanda su dövüyoruz. sayın cumhurbaşkanımızın dedi gibi gidip kendime bir keyif çayı koyup yazılanları okuyayım.

NOT: Elindeki Fransız mallarını boykot etmek için atacak varsa ne olduğu fark etmeksizin alabilirim.

İlla bir şeyler yaşanması, bir sürtüşme olması gerekmiyor. Temel düşüncemiz yerli malı kullanmak ve desteklemek üzerine olmalı. Fakat burda kaliteden uzak, pahalı fiyat politikasını benimsemiş adeta bizi enayi yerine koyarak bakın biz yerliyiz söylemiyle malının satmasını bekleyen markaları ayrı tutmak gerekiyor. Decathlon için ayrı bir parantez açmak gerekirse, kendi alanlarıyla ilgili olmayan LGBT konusunda destekçi olduklarını söyledikleri günden bu yana ordan mümkünse alışveriş yapmamaya çalışıyorum. Bu konu benim için siyasetin çok çok üstünde bir konuydu. LGBT destekçileri belki beni linçleyecek ama durum böyle.
Bir firmanın LGBT desteklemesi sizi neden bu seviyede(siyasetin çok çok üstünde vb) rahatsız ediyor?
Toplumda hiçbir ahlaki yozlaşmayı savunmam kesinlikle. Çocuk istismarcısından, tecavüzcüsünden, ensest ilişkiden tutta LGBT'lisine kadar. Ben işime geldiği gibi ayrım yapmam sapıklık sapıklıktır. :harika:
Sapıklık derken?

Bizim daha çok yolumuz var. Önce Magna Carta, devamında Reform ve Rönesans, sonra bir ara İnsan Hakları Bildirgesi gibi dönemlere gelmek için millet olarak en az 500 yıla ihtiyacımız var. Bize herşey müstehak.

@Bıyıkov Bu meseleye çok farklı açılardan bakıyoruz. Bana göre iki birey karşılıklı rızası varsa bu yasaldır, olağandır, sonuna kadar hakkıdır anlamına gelmiyor. Bazı yaşanılan olaylar yüzeysel baktığınızda sadece bireyleri ilgilendiriyormuş gibi görünse de aslında tüm toplumu etkiler. Ve ayrıca kişi sadece kendine sorumlu değildir. Kişi özgürlükleri konusu bence yanlış anlaşılabilen veya suistimal edilebilen bir konu.

@Bıyıkov Bu meseleye çok farklı açılardan bakıyoruz. Bana göre iki birey karşılıklı rızası varsa bu yasaldır, olağandır, sonuna kadar hakkıdır anlamına gelmiyor. Bazı yaşanılan olaylar yüzeysel baktığınızda sadece bireyleri ilgilendiriyormuş gibi görünse de aslında tüm toplumu etkiler. Ve ayrıca kişi sadece kendine sorumlu değildir.

Hocam sizin icin boyle olmayabilir ama iki yetiskin bireyin rizasi varsa bu yasal oldugu anlamina geliyor. ( olagan ve haklilik kismina girmiyorum objektif degil ) Sizin gorusunuzun malesef pek bir anlami kalmiyor.

Eger bazi yasanian olaylara tum toplumu ilgilendiriyorsa, toplum neye gore sekillenmeli bu durumda? Sizin istediginize gore mi? Sizden farkli dusunen insanlar varsa toplumda ne olacak?

Hocam sizin icin boyle olmayabilir ama iki yetiskin bireyin rizasi varsa bu yasal oldugu anlamina geliyor. ( olagan ve haklilik kismina girmiyorum objektif degil ) Sizin gorusunuzun malesef pek bir anlami kalmiyor.

Eger bazi yasanian olaylara tum toplumu ilgilendiriyorsa, toplum neye gore sekillenmeli bu durumda? Sizin istediginize gore mi? Sizden farkli dusunen insanlar varsa toplumda ne olacak?
İstediğiniz gibi düşünebilirsiniz, benim söylediğim şeylerin kurallarını ben koymadım o yüzden bana toplum sizin istediğinize göre mi şekillenmeli sorusunu sormanız saçma. Konu kişisel bir konu değil çünkü.

@eshquiaa mrb hocam 2 yıl garantisi var benim bisikletin ayrıca kadrosu gayet güzel başka nedeni nedir acaba

ayrıca bende forma takımı kask aksesuar vs alacaktım decathlon dan fakat şu saatten sonra oraya para vereceğime giderim jordanred dan alırım daha pahalı ama en azından yerli ve daha kaliteli
E yazdım ya. Neden okumuyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Mansouki
@Türko

Ithal motorlu tank ve siha gibi olacak ama. Tartışmanızda evrim ve bilimsellik yonunden taraf olup kişisel tercih olmasi gereken durumun din ve siyaset gibi kendini kabul ettirmeye çalışmasına karşı çıkmanız lazımdı.
Çok ironik olacak...

İstediğiniz gibi düşünebilirsiniz, benim söylediğim şeylerin kurallarını ben koymadım o yüzden bana toplum sizin istediğinize göre mi şekillenmeli sorusunu sormanız saçma. Konu kişisel bir konu değil çünkü.

Merhaba,
Hocam ben dusuncemi soylemedim.

Soylediginiz seyin kurallari yok, kimse de koymamis zaten. Benim bilmedigim kanun, yasa disinda kurallar varsa hatirlatin lutfen.
Siz kendi kisisel gorusunuzu soyluyorsunuz, ben de bu gorusunuze katilmayan baskalari varsa ne olacak diyorum bu sefer de sacma ve kisisel bir konu degil diyorsunuz.

Kisisel olmayan sey hukuktur, hukuka gore de iki yetiskin bireyin rizasi varsa, hukuken bu yasaldir. Sonuna kadar da hakklari vardir.

Son düzenleme:
Toplumda hiçbir ahlaki yozlaşmayı savunmam kesinlikle. Çocuk istismarcısından, tecavüzcüsünden, ensest ilişkiden tutta LGBT'lisine kadar. Ben işime geldiği gibi ayrım yapmam sapıklık sapıklıktır. :harika:
Haa, bi dakka! İşime geldiği gibi ayrım yapmam diyorsun, sonra da pedofil, tecavüzcü, ensestçi sapık ile LGBT bireyi aynı kefeye koyuyorsun. Toplumdaki ahlaki yozlaşmayı da sadece cinsellik üzerinden yorumluyorsun.
Bence tam da işine geldiği gibi ayrım yapmışsın. Toplumsal yozlaşmanın tam göbeğindesin, haberin yok.

Taiwan markası olan Giant yine yüzümü güldürdü. Alırken kazandım halen kazanıyorum. Umarım bu yazımdan sonra ''Eyyyyy Taiwan sen kimsin yaaa'' minvalinde başlayan bir konuşma gelmez.

@eshquiaa " men dakka dukka " 😁😁😁
Taiwan markası olan Giant yine yüzümü güldürdü. Alırken kazandım halen kazanıyorum. Umarım bu yazımdan sonra ''Eyyyyy Taiwan sen kimsin yaaa'' minvalinde başlayan bir konulma gelmez.

Hiç şansın yok. 😂🤣😄😅 Çünkü proje :
0 dost
0 ekonomi
0 adalet
0 milli birlik ve beraberlik
0 eğitim
.
.

Geri