Scudo Sports

Decathlon'da bir garip uygulama!

Bu uygulamanın neyi bu kadar tartışıldı anlamak gerçekten çok güç. "Yarısı yardımmış , ben kendi yardımımı kendim yaparım, ben zaten poşetimi geri dönüşüme atıyorum onlara ne". Sizler en iyi çevreciler, doğayı çok seven müthiş yardımsever insanlarsınız şüphesiz. En az sizin kadar çevreye saygısız ve duyarsız insanlar mevcut çevrenizde ve bu tür farkındalıklar sizden çok o "saygısız ve duyarsızlar" için.

Başkalarının günahları bizi doğru birey yapmaz bizler doğru olanı yapalım olmaz mı ?

• Beğen
Tepkiler: Feyyaz Baydar
Scudo
Bu poset kullanmayın diyen arkadaslara soruyorum coplerini :D Nasıl tasıyolar elleriylemi ? Ben evde bakkaldan manavdan aldıgım posetleri cop posetı olarak kullanıyorum ve cope atıyorum o toplanan copler gerı donusume gıtmıyorsa yada ayıklanmıyorsa o zaman sıkıntı ıste.

Sonuna kadar desteklediğim bir uygulama.Polonya turumdaki ilk alışverişimde her ne kadar garipsemiş olsam da insanların alışverişe ellerinde karton/kumaş paketlerle gittiklerini görünce anlamıştım.Zamanla poşetlerin değerin ve verdiği zararı anlamaya başlayan bir ülke olmak dileğiyle..

@Bahadır Aktaş. Mağaza size poşet vermek zorunda değil malesef. Avrupada bütün marketlerde bu uygulama geçerli. Ya kendi çanta, poşet, torbanızı taşıyorsunuz ya da para verip poşet alıyorsunuz ;)

Ayrıca avrupada poşetler 5 kuruş da değil 50 kuruş-1 lira civarı markete göre değişiyor

@Mert E.
Kampanya ironik olmuş
şöyleki;
hem poşet satacaksın hem çevreyi kurtaracaksın
poşetlemi çevreyi temizliyor
hem kirlet hem de bizim temizlememizi iste
süpermen olayım derken gazman olmuşlar

trilyon dolar çeviriyor kapitalist şirketler
global şirketler 4 trilyon dolar ciro yapmış bu sene
tanesi 1000 dolardan 4 milyar bisiklet çocuklara hediye edilir bu parayla
herkese 1000 dolar hediye edilse insanların aç kalmaz dünyada
tanesi 1000 dolardan 4milyar colt yapar
http://code4lesales.com/listman/listings/images/5_2.jpg
tanesi 1 dolardan 4 trilyon g3 mermisi alınır her insana bir adet sıkılarak 2 senede dünyada insan kalmaz
kilosu 100binliradan 10metre küp dolduran transit dolusu 40 tondan ;
1000 transit dolusu altın külçe alırsınız
bir dağ altın yapılır
küçük bir göl dolusu altın yapar
10 sene böyle para kazansalar dünyadaki bütün toprakları satın alır
firma yardım yapmak istiyorsa 3 şubesini bağışlasın
kasada müşteriye garpseyeceği alışmadığı bir durumu zorlamasın
poşet vermiyoruz ne yaa
poşet kullanmıyoruz dese amenna
poşetin çevreyikirlettiğini düşünmüyorum
kirletiyorsa da vebali kapitalizmin para hırsıdır.
ürününü elinde taşımak istemeyen değil

ver canım 5 kuruş ne olacak diyorsan
ben de decathlona diyorum ver canım 50 kuruş yardım satış başına da göreyim
yarısını veriyormuş vay be

saçma bir olay
çevre kirletilerek temizlenemez
biz de buna kafa yoracak kadar ucuz değiliz
ben her gün ay elimdeki su şisesini yere atmayayım diye kafa yoramam millet para kazanırken
su fabrikaları pet şişeyi bıraksın banane

https://static.59saniye.com/thumb-cache/300x225/2013/09/25/20130925215428-7112-big.jpg

saygılar sevgiler efendim

Kotu olan yanlis olan herseye nasil alistiysak isimize geldigi icin, zamaninda pek cok konuda egitim ve bilgi birikimimiz yetersiz oldugu icin, bunada alisiriz ;)
Ihtiyacimiz olmadiginda poset almaya, mecbur kalirsak parayla almaya, cebimizde defalarca kullanacagimiz poset veya en sagliklisi mini minnacik file, bez canta vb. tasimaya da alisiriz!
Cevreye bakinca poset ve pet su siselerinden muazzam cevre kirliligi manzaralari izlemekten yoruldum zaten...
Deniz kenarinda denizin icerisinde coplerden, icecek kutularindan dogayi goremez oldum...
Bir poset eksik olacaksa ucretli olsun markette posetler ve poset ucretine sinirlenip daha az alisveris yapacaksa insanoglu bana uyar :)
Zaten marketlerin hepsinde bu uygulama olsa, herkes ona gore tedbirli davranmaya alisir alisverise ciktiginda. Mecbur kalirsada verir parasini alir posetini ;)
Hem zaten cikip yandaki bufeden 2 parca birsey alsaniz verir bedava bir poset isinizi gorursunuz ;)

Bu arada geri donusum coplerini ayirsanizda kac belediye tam anlamiyla geri donusume uygun toplama araclarina ve geri donusum tesisine sahip acaba? Bu konuda da bilincin ve tepkinin gelismesi dilegi ile!

@baykuş97

Bir poşet uğruna ya @baykuş97 ne dükkanlar batıyor. Uzun uzun hepsini okuyamadım. Firmalar ve tüketiciler tercihlerinin neticesini yaşar. Show must go on yani.

Poşet üzerine bayağı muhabbet donuş. Bizim konuda tık yok. Neyse, her konunun bir okuyucusu vardır.

Adam Smith 400 sene evvel üniversitede hoca iken dersi talebe ile hınca hınç dolu dolu geçen hoca ile dersi ilgi görmeyen talebenin dersini beğenmediği hocanın bile aynı ücreti almasının yanlış olduğunu söyleyerek bir anlamda performanstan bahsetmiş.

Yanımda birkaç kez poşetle decathlona gitmişliğim var. Bir şey almadan çıkmaya başlamıştım. Ancak şu aralar gitmiyorum. Fiyatlar bana hitap etmiyor artık.

Galiba forumdan yavaş yavaş kopmaya başlıyorum. Artık yazacak heyecanım kalmadı. :(

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
@ElcaSeJawS

Çöp poşeti diye birşey var farkında mısınız? Bu poşetler, standart poşetlere göre doğada çok daha hızlı ve yüksek oranda çözünebilen, geri dönüştürülmüş malzemeden yapılan poşetler. Bunlar üstelik sağlamdır, sızıntı vs kolay kolay yapmaz, böylece evinizin önündeki konteynerden çöp suları akıp mahallenizi leş gibi kokutmaz. Aynı miktarda çöp için onlarca poşet gerekirken, tek bir çöp poşeti yeterli olur.

Evde 3 şekilde çöp ayrıştırıyoruz, evsel atıklar, plastikler, kağıtlar. İnanın çok zor değil bunları ayrıştırmak.

Apartmanımıza geri dönüşüm için iki tane ayrı konteyner aldırdık, geri dönüşüm atıkları bunlara atıyoruz, belirli aralıklarla günün belli saatinde de dışarı bırakıyor apartman görevlisi. Kimse farkında değil, herkes "geri dönüşüm konusunda ne oluyor ki, belediyeler etkin değil ki" falan diyor, oysa bizim ülkede atık/kağıt toplayacılar geri dönüşümün babasını yapıyor zaten, onlar dışarı çıkarttığımızda zaten biliyorlar bizim konteynerleri, onları topluyorlar.

Şu yukarıda saydıklarım inanın atla deve şeyler değil, yapmak hiç zor değil.

Ve gene söylüyorum velev ki ben de her çöpümü BİM poşetine koyup atan bir adamım. Ortada hiç poşet olmazsa, ya da evde poşet bulamazsam ne olacak?

Paşa paşa gidip o çöp kovasını komple konteynere kadar taşıyıp boşaltacağım, kapağını da kapatacağım.

Olması gerektiği gibi..

@Mert E. Kadıkoyde ofisimizde o dedigin kagıt donusum olayı oluyor ama fatihte yap bakalim oluyomu o ıs :) hem o copu ben dısarı atmıyorum kı ıkısıde aynı yere gıdıyor :)

@ElcaSeJawS

Ne oluyor Fatih'te? "Caiz deil kardeşim, niye kağıtları ayrıca değerlendirmeye çalışıyorsunuz" mu deniyor? Cidden anlamadığım için soruyorum.

@Mert E. Bizim burasi biraz eski yerlesim yeri olduğu için düzen karişik ben copleri toplamalarina ve tertemiz olmasina etrafin şükrediyorum ve oyle her evde kapıcı felan da yok ama dediğim gibi kadikoyde cuma gunleri sabah donusum gunu :) Keşke heryer oyle olsa herkes bilinclense. Ben araba park edicek sokak bulamıyorum sacma sapan bir yerlesimimiz var.

5 kuruş.. Sembolik bir para.. Bu para sizin ihtiyacınızdan daha fazla alıp, her ürünü tek bir poşete koyarak daha çok poşet almanızı engellemek için. Psikolojik bir şey. Bu 5 kuruşa doğadan daha az değer vermekle alakalı..

Siz poşet alın.. Aradaki farkı canınız çektiğinde misli misli vereceksiniz nasılsa.. Balık tezgahından yolunuz geçerse ne dediğimi anlayacaksınız.

Eskiden güzel ülkeydik, kültür vardı, fakirdik belki ama daha bi masumduk. Paraya tapan sevgisiz insan topluluğu olduk..

5 kuruş için konu açan 'Bisikletli' beyanatı...
Öncelikle: (link)
Evde bulunsun diye tonlarca poşet alan insanlar gördüm alışverişe her çıktığımda. Decathlon'un bu uygulaması bizim bazı vatandaşlarımıza göre 'PAHALI' gelmiş olmalı ki gelip burada bunun tartışmasını yapıyoruz. Normalde bu uygulamanın amacı herkese ihtiyacı kadar poşet almasına teşvik etmektir. Alışverişi yaptığında poşetin paralı olduğunu öğrenirsin, o anda ihtiyacın olan kadar almak daha mantıklı gelir. Daha az poşet alırsın, çevreyi daha az kirletirsin.
Bazı insanlar da ''Serbest piyasa, maliyet azaltmak'' gibi konulara değinmişler. Sadece şunu söyleyeyim, Decathlon alışılageldik yerli işletmeler gibi değildir arkadaşlar, gerek çalışanı, gerekse müşterileri için hiç bir masraftan kaçmaz. Bisiklete normalinden 2-50 katı para veren biz bisikletliler için -sigara, alkol- beş kuruşun lafını yapmak çok saçma... Siz o poşeti alsaydınız fakir olmazdınız, ürünü almadınız diye Decathlon batmadı...

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
poşet 5 lira olsaydı bu kampanya tutulurdu
5 kuruş olduğu için ters teper
yarın gidip 20 liralık poşet ver diyen çıkar
al şu bozuk 20 kuruşu 4 poşet ver derler

olmamış bu kampanya
müşteri şikayetçi

yorumları okudum da. başlığı açan bahadır aktaş'ı yerden yere vurmuş forum sakinlerimiz sağolsunlar. hiç sözlerini esirgememişler. çok ilginç. çok değişik insan psikolojileri varmış.

@Ogulcandaan
Ben müşteriyim ihtiyacım olan poşedi istiyorum ve buranın türkiye oldugunu hatırlatıyorum şimdi çevre doğa diye beş kuruş daha mı istiyor ozaman arttırdıgı o ürün fiyatlarından her kasaya 100 er kese kagıdı alsın her müşteriyede bir tane versin gerektiğinde iki versin kalitesiz naylonlarda hayatımızdan çıksın nasıl fikir ;)

Geri