Scudo Sports

Decathlon

Cem'e katılıyorum büyük bir bisiklet mağazasının İzmir'e açılması gerekiyor rekabet olur fiyatlarda düşer umarım

Scudo
Merakdan gittik gördük ! Görüşüm şudur ki Orta ve üst seviyede bisikletçi arkadaşların hiç merak etmesine gerek yok ! Beklentimizi karşılayacak yer değil ! Nacizane tavsiyem Ne harcadığınız zamana , ne yorgunluğunuza , nede oraya gitmek için verdiğiniz yol parasını karşılamak için yeterli bir yer olduğunu düşünmüyorum !

oradan sadece iç lastik aldım başka alacak bir şey bulamadım. lastikler var hutchinson'ın bir de sram'ın bir kaç tane ürünü. onun dışında orta ve yüksek kalite beklentili kişilere cevap verecek bir mağaza değil.

Aynısını BestBuy'da yapmıştı ve tası tarağı topladı gidiyor.. Decathlon çok zayıf bir şekilde girdi Türkiye pazarına. Fransa, Almanya ve Italya'daki Decathlon mağazalarına gitme şansım oldu. Mesela o mağazalarda Polar ve Garmin gibi markaların en üst model GPS ve nabız saatlerini görebiliyorsunuz. Değişik markaların protein tozları, elektrolit gibi beslenme destekleri de var.. Giro vs gibi markaların kask ve giyim eşyalarını bulabiliyorsunuz. Daha saymaya gerek yok galiba.. Ama buradaki mağaza "Ankara için konuşuyorum" arkadaşların da dediği gibi çok vasat. Çoğunlukla kalitesiz ürünler ve fiyatlar ucuz sayılmaz. Gerçi adamlar da haklı. Bizimkilerin alım gücü ve potansiyeli ortada. Üst seviye ürün getirsen, bir de üstüne yüksek vergiler eklenince kaç kişi alacak?
Neyse artık kaliteli ürünler almak isteyenler gidip boşuna vakit kaybetmesin.

@Ali Fuat

ben Gebze'de ikamet etmekteyim Sirkeci'deki mağazaları bilmiyorum tam olarak neresinde kalıyor dostum?

Decathlon İstanbul'dan satın aldığım Vittoria Randeunneur double shielding 700x35C (çevresi fosforlu) dış lastikler ile Mayıs ayında Çanakkale-Beydağ-Antalya 700km.ve henüz döndüğüm bir ay süren Çanakkale - Hatay - Çanakkale 3751 km.lik turlarımda lastik patlaması dahi yaşamadım ve çok memnun kaldım.Birçok kez bozuk hatta yol çalışması olan yerlerden geçtim (Gazipaşa-Anamur yolu örn.) İç lastiklerde aynı mağazada satılan lastiklerdi.Fiyatları tam anımsamıyorum ancak son derece uygundu. Bilgilerinize.

selam arkadaşlar dechatlon mağazasını gezip görmeden analiz yapmayın tamam bence bisiklet alınmaya bilir ama kıyafet anlamında ürün alınabilir mesela petli şort;bisiklet tşortü;gözlük;iç lastik;sırt çantası;aslında yelpazesi biraz daha geniş olsa bence daha fazla iş yapar gibime geliyor ama benim sürekli uğradığım ve göz attığım mağazaların arasında gelir;)gitmeyen arkadaşlara tavsiye ederim;)saygılar ...

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
@halil fatih akbaş

selam dostum istanbulda eminönü nü duymuşsundur:D :D :D zaten oraya geldiğinde kime sorsan herkez gösterir açıklıyıcı oldu sanırım:) :) :)

Ben Ankara Decathlon'u gezdim. Açıkçası ürünler orta seviye kullanıcılar için hiç de fena değil. Mesela terletmeyen tişört aldım, tanesi 8.90 TL'ydi ve dün akşam denedim gerçekten terletmediğini gördüm. Eşimin dağ bisikletine arka çamurluk aldık. Fiyatı 16.90'dı, bana biraz pahalı geldi. Fakat gayet pratik, yeterince geniş ve reflektörlü olması bizim için uygun oldu. Ama ürün çeşitliliği konusundaki yetersizlikten bahseden arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. Mesela bisikletime ayna, zil vs. gibi şeyler baktım, hem çeşit azdı hem de fiyatlar yüksekti. Sonra, sattıkları Rockrider marka bisikletler her ne kadar güzel görünse, sağlam gibi dursa da aynı donanımlı diğer markalara gör bana fazla pahalı geldi. Bence Decathlon bu konuları değerlendirirse tüm pedal tutkunları için çok iyi olur. :D

20 TL'ya normal şort görünümünde ped li diyor daha ne olsun...
Okula vs. giderken alta pedli tayt üste şort ve kapri giymek bunaltıcı değil mi...Keşke İzmir'de de olsa...

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
Sadece bisiklet reyonuna bakıpta bu magaza cer çöp yeri yada çok kalitesiz olarak degerlendirmek son derece yanlış bence. Bir magazayı genel olarak değerlendirmek lazım ki Decathlon magazası Türkiye pazarına girerken ;" Biz Türkiyenin en büyük bisiklet magazası olacagız" demediki. Onların sloganı klasik birşey ; "Kaliteli ucuz spor ürünleri." Spor Ayakkabı veya Tekstil ürünleri piyasadan %20-30 daha ucuz. Ya da Tenis ürünleri. Wilson marka Raketlerde oldukca ucuz ve şunuda unutmamak gerek bu formatta Türkiyede başka magaza yok. Genelde Futbol var Basketbol var bisiklet yok tenis yok. Bu magazada indoor-Outdoor herşey var. Bence Kullanmadan kesin yorumlar yapmayalım. Ben son 3-4 aydır cogu spor malzememi buradan aldım son derece memnunum, bunların yanında sorgusuz iade alıyorlar. Gidin sirkeciden bi tane iç lastik alın patlak olsun adam o lastigi alana kadar sizi bisikletten bile sogutur. (Tabi her bisikletci aynı değildir) Demek istedigim sadee bir yöne bakıp diger yönlere bakmadan oralarıda kötülemeyin bence.

Karar vermeden kesinlikle gorulmesi gerekir kanisindayim. Ankara magazasi biraz stok sikintisi cekse de, Istanbul o konuda fena degil.

- Btwin bisiklet formasi (arkadan cepli, sentetik) 20TL
- Btwin pedli tayt (tabiki pro lar kadar iyi degil ama is goruyor) 20TL
- 8 li alyan ve tornavida caki seti 10 TL
- Btwin pompa (5 bar) 10 TL
- Yama seti (yapistirici, 3 tane mini levye, 6 tane farkli boylarda yama, zimpara) fiyati tam hatirlamiyorum ama ucuz
- Ic lastik zaten ucuz

mağazaya haksızlık yapmışsınız arkadaşlar istanbul bayrampaşa mağazasında çeşit olduğunu düşünüyorum bisiklet konusundada tabi eksikleri olabilir ama yetkililere danışınca istediginiz ürünü getirtme durumu var. ve yakında online satış ta olacak başka şehirlerde olan arkadaşlar haberiniz olsun. mağazada satılan ürünler bence iş görür durumda bisiklet giyim aksesuar olsun kullanıpta çok memnun kalan arkadaşlar var başlık altında beğenmiyenler de var tabi bütçe durumuna göre beğenmeyen arkadaşlar haklılar. yani daha iyi daha kaliteli markalı ürün alabilir bu ürünleri beğenmiyen arkadaşlar tabi
ama gerçekten fiyat fark ediyor . yeni başlıyan birisi gidip direk bilgisiz bi şekilde 1000 2000 tl lik bisiklet almaz ki ilkten örnek veriyorum 400 liralık bi bisiklet alır ve buraları gezip gördükçe içinde heves uyanır yani bu sporda böylece yeni sporcularını kazanmış olur. bisiklet bölümü bence bizlere katkılı bir bölüm yeni başlıyanlara yani . sadece bisiklet dalında spor da yok her çeşit spor için bölümler. var. yani a.dan z. ye her spor var. sitesinde eklemişler zaten sporları ve ürünleri fiyatları ile birlikte çıkıyor. seçtiğiniz ürün.. benim görüşlerim bunlardırç /gidip görmeyenlerede gidip görmelerini tavsiye ederim.. istanbul bayrampaşa mağazasında ankara ya göre daha bol çeşit bulabilirsiniz. iyi akşamlar..

kalitesiz yorumlarına katılıyorum. bisikletlerimizi ordan almıştık ancak çok fazla sorun yaşadık gerek kadro eksikliği gerek parçalardan.
onun dışında giyim bölümüde oldukça kalitesiz annemle bir sürü eşortman şort vs. aldık hem hepsi bollaştı hemde renkleri soldu gitti 1 ay gibi kısa bir sürede.

acaba decathlonda ince dişsiz dış lastik ve iç lastik var mı? ince dediğim en fazla 1.50 kalınlığında 1.50 ve altı olcak yani

Süper bir mağaza sadece bisiklet değil her spor dalında hemen hemen olduğunca şey var tavsiye ederim ama çok parayla girmeyin içeri kendinize sınır koyun yoksa epey bir para gidiyor onuda alayım bunuda alayım derken :)

arkadaşlar dün Decathln'daydım herkezinde bahsettiği gibi sıkıntıları var sadece bisiklet mağazası olmadığı içinde birşey demiyorum ürünlerin kalitesi göreceli çok uyguna iyi üründe var pahalıya kalitesizde fakat reyonlar rezalet satış danışmanı her anlamda yetersiz hem sayı olarak hemde kalifiye olarak beyaz sele borusu sormak için yaklaşık yarım saat bekledim. Orada tanıştığım insanlardan anladığım kadarıyla çok fazla üst sınıf ürünlere para verebilcek insanları tanıdım(bende dahil)btwin dışında yelpazeyi genişletmeliler ve üst sınıf ürünlerede ver vererek kar imajlarını yükseltebilirler dış lastik ve jant seti reyonu rezalet hiç olmasa daha iyi 3-5 tane dış lastiği koymuşlar alanda yok bakanda..herşeye rağmen spor adına açılan Decathln eksiklerine rağmen görülesi bir yer ama bisiklet adına alacağınız ütrünleri dikkatli seçin

Decathlon'u acımazısca eleştiren arkadaşların yazılarını hayretle okudum. Şu koca ülkede bugüne kadar hangi mağaza vardı bu kadar farklı spor dalına ait ürün ve aksesuarı bir arada barındıran? Vardı da benim mi gözümden kaçtı?

Bu mağazayı beğenmeyenlere sorarım... 70 milyonluk bir ülkede düzenli olarak amatörce veya kendi çapında spor yapanların sayısı kaçtır sizce? Sporu çok yüksek oranda TV başında maç seyretmek olarak algılayan (futbol, basketbol dışında bir şey seyredilse hadi ona da tamam) bir millete bu mağaza bence fazla bile!

Bugüne kadar kimsenin aklına gelmeyeni Allahın Fransızı akıl etmiş. Aktif spor yapan sayısının bu kadar az olduğu bir ülkede zarar ederim korkusuyla büyük bir spor mağazası açmaya cesaret edemeyen yerli holdinglerimiz / şirketlerimiz yerinde sayarken (veya çok iş yapan elektronik mağazaları açarken) elin adamı çok riskli bir işe girmiş, kendi halinde spor yapanların ufkunu açmış, yapmak isteyip de yapamayanları özendirmiş, çocukları farklı spor dallarıyla tanıştırmış. Böyle bir mağaza açıldığı için teşekkür edeceğimize pek çok alanda yaptığımız gibi hemen kötülüyoruz, işe yaramaz diyoruz, beğenmiyoruz, yapıcı olmak yerine yıkıp geçiyoruz. Önce elimizdekinin değerini bir bilelim, sonra mağazanın eksiklerini gidermekte adamlara yardımcı olalım, taleplerimizi iletelim. Adamlar bizim gibi sporla ilgili insanlardan alacakları bilgi ve talepler doğrultusunda en amatöründen en profesyoneline hitap edecek şekilde ürün gamını genişletecektir elbette.

Decathlon'un Fransa'daki ve diğer Avrupa ülkelerindeki mağazaların büyüklüğünü ve oralarda sergilenen ürünlerin kalitesini burasıyla karşılaştıranlar da lütfen bir düşünsün Paris'te, Berlin'de Londra'da her sabah kaç kişi işine bisikletle gidiyor, bizde kaç kişi gidiyor? Her haftasonu oralarda kaç kişi koşu vb spor aktivitesinde bulunuyor, bizde kaç kişi? Kaç kişi düzenli yüzüyor, bizde kaç kişi? Ve oralardaki insanların alım gücü nedir, bizde nedir? Kısaca oralarda spor malzemelerine talep nedir, bizde nedir?

Ayrıca Decathlon sadece bir bisiklet mağazası veya sadece bir kampçılık mağazası veya sadece yüzme malzemeleri satan bir mağaza değil ki her spor alanında en pro ürünleri sergileyebilsin? Bence Türkiye gibi spor yapmaktan çok uzak bir ülke için şu aşamada mükemmel bir spor mağazası. Kaçımız hayatında okçuluk ekipmanlarını bu kadar yakından gördü inceledi sorarım size?

Ben Anadolu yakasında oturmama rağmen neredeyse 2 haftada bir gidiyorum ve mağaza her seferinde tıklım tıklım dolu. Herkes alışveriş yapmıyor veya giden herkes profesyonel sporcu değil belki ama insanların ve özellikle gençlerin ve çocukların sporun sadece futbol olmadığını gözleriyle görmesi için mükemmel bir alan. Pek çok farklı spora özenilecek bir ortam var gençler için. Uzun vadede çok faydası olacak bir mağaza bence. İşin sportif boyutunun dışında sosyal boyutunu da unutmamak gerek.

Bu arada dün gittiğimde sordum yetkililere Anadolu yakasına bir mağaza açmayı planlıyor musunuz diye. Kasım veya Aralık 2011'de İzmir'de bir mağaza açılacakmış. 2012'de de Ümraniye IKEA'nın olduğu bölgede bir mağaza planlanıyormuş. İzmir'de ve İstanbul Anadolu yakasında oturanlara duyurulur.

Geri