Scudo Sports

Decathlon

Arkadaşlar Türkiye de sanki Nike, Adidas vb markaların mağazalarında çeşit varmış gibi Decathlon u eleştirmeyelim. Bisikletçi olarak şimdiye kadar oralarda ne bulabildiniz ki? Tenis, futbol, koşu, basketbol başka bir şey yok, yüzme bile daha doğru dürüst yok, utanmasalar neredeyse casualwear benzeri şeyleri satacaklar. Ha adamlar ne yapsın bu ülkede talep bunlara var.Satamayacağı malı ne diye getirsin.
Decathlon da fiyat kalite oransızlığı olan mallar da var ama kaliteli ve hesaplı malzeme de çok. Bisiklet bölümünün Türkiye şartlarnda çok da zayıf olduğunu düşünmüyorum. Evde bisikleti olup güzel havalarda binenler çoğunlukta olduğuna göre onlar için yeter de artar bile.

Scudo
@Tarık Kalkan

tek kelimeyle katılıyorum cöplük ten farkı yok bencede

Decathlon öyle bir kere gezilip beğenilmeyecek bir yer değil.

Doğru zamanda gitmek gerek, doğru ürünü bulmak için. Ellerinde sürekli stok tutmuyorlar, dönem dönem az sayıda işe yarar malzeme getiriyorlar ve bitiyor kısa süre içinde. Şimdilik az sayıda getiriyorlar, umarım satılıyordur. Eğer satılmazsa, bir süre sonra bisikletle ilgili ekipman getirmemeye başlarlar çünkü.

Ben tenis basketbol ve avcılık reyonlarında çok güzel ve yararlı ürünlere rastladım. Ayrıca da birçoğu ucuz. Dandik olduğunu söyleyemem ama fiyat/performans oranı çok çok iyi diyebilirim. Birçok ürün fiyatına göre iyi iş çıkarıyor...

• Beğen
Tepkiler: Sercan Güneş
Btwin ürünlerini satıyorlar genelde ama hiç kaliteli değiller. Bisiklet forması vardı, onlara bakmıştım, etiketinde %100 Cotton yazıyor, yok artık dedim... Spor kıyafeti %100 pamuklu olur mu ya! Başka bir kıyafette de aynı şeye rastlayınca anladım ki bunlar normal tekstil ürününü spor giysisi diye kakalamaya çalışıyorlar...

Bisiklet konusunda pek tatmin edici değil ama outdoor ürünleri hoşuma gitti, çadırlar, kamp malzemeleri falan oldukça uygun geldi bana... Geçen sene tur için bir termos almıştım 19 lira falan, valla Temmuzun sıcağında 6-7 saat güneş altında sürüş yapmama rağmen içindeki su halen buz gibiydi...

Arkadaşlar beğendiğiniz, beğendiğim ürünlerin fiyatları malum. Bu ürünlerle komple giyim ihtiyaçlarınızı karşılamaya kalktığınızda hatırı sayılır bir bisiklet parası harcamak zorundayız. Bu tür fiyat performans oranı uygun ürünlerede gereksinim var. Bisiklet kullanımının artmasını istiyorsanız biliniz ki bunun yolu uygun fiyatlı bisiklet ve bisiklet ekipmanlarından geçiyor. Hayatında hiç bisikleti olmamış orta halli ebeveynlerden çocuklarına pahalı bisiklet ve ekipmanı almasını beklermisiniz. Bu işin kademe kademe olması gerektiğini düşünüyorum. Çevremizde bisiklet almak isteyenlerede hemen çok pahalı bisikletleri tavsiye edip gözlerini korkutmayalım. Elbette herkes üst seviye ekipmanla donatılmış hafif bisiklet kullanmak ister ama bu bisiklete ulaşmak için kademe kademe ilerlemesi uygun olur. Metro istasyonlarında bisiklet park yerleri bomboş. Siz kullandığınız bin lira civarında veya üstündeki fiyatlara sahip bisikletlerinizi o parka kilitleyip gönül rahatlığı ile arkanızı dönüp gider misiniz?
Pahalı ürün kullanmak isteyen, bisiklete daha profesyonelce spor amaçlı binenler onların nerelerde satıldığını biliyorlar gidip oradan alabilirler.

Arkadaşlar ben de bir kaç kez gittim ama kayda değer hiçbir şey bulamadım bence avrupada satamadıklarını türkiyeye getir mişler ve bizlere satmaya uğraşıyorlar bunlar bizim ülkemizi hala mahrumiyet ülkesi olarak görüyorlar sanki ama bu gün türkiye de bulamayacağınız hiç bir şey yok bence sattıkların malların hemen hepsi uzak doğu yapımı ve çok kalitesiz mallar ben bununla ıdare ederim diyen arkadaşlara iyi alış verişler.
saygılar
ali baba

Bence eleştiriler ağır olmuş. Türkiye'de ulaşmak istedikleri ortalama bisiklet kullanacısını düşünürsek bol çeşit ürün var mağazada. Hatta trainer bile vardı geçen gittiğimde. Hem İstanbul hem de Ankara'daki şubesine gitmiş olarak şunu söyleyebilirim ki Ankara'da yer darlığından da kaynaklanan bir stok sorunu var. Kalite konusunda ise 700x32 lastiğim için uygun ölçüde kendi markaları (b-twin) iç lastik aldım ve lastiğin her tarafının eşit olarak şişmediğini gördüm, siboptan 20 cm ötedeki kısım balon oluyordu. Her ne kadar o ürüne has bir sorun olma ihtimali olsa da b-twin lastiklerinden soğudum açıkçası. CST ile bile karşılaştırıldığında fark açıkça görülüyor iç lastik denince.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Decathlon dandik ürün satıyormuş, fiyat/performans oranıymış, mış mış...
Bazı ürünleri profesyonelliğe hitap etmiyor doğrudur ancak mükemmel alternatif yaratıyor ucuz fiyatlarıyla. İllaki etiket fiyatı pahalı olacak değil, çok kaliteli giyim ürünleri bulunuyor. Eldiven olsun, suluk olsun, km ölçer olsun, flaşör olsun, ve diğer spor dallarıyla alakalı daha bir çok ürün bulunuyor. Ve bir kaç arkadaşın dediği gibi istanbuldaki spor sever sayısını arttırdığını ben de farkettim. Vatandaş alışveriş yapıyor, aileler alışveriş yapıyor, çocuklar için alışveriş yapılıyor, yani spora katkısı var dolaylı olarak. Bu da bisiklete olan meyili arttırıyor.

Yavaş yavaş bisikletime ve yollara yaklaşırken tabii ki bu kadar araştırdıktan sonra DECATHLON'a gittim bugün.
Orhan Abi'nin yorumu çok yerinde olmuş.Gönül hep iyisini ister ama...
Orta halli bir kullanıcıyı teşvik ediyor açıkçası.B'twin marka bir forma aldım... Gönül ister ki discovery forması giyeyim ama maddi durum malum...
Pompalar 10 liraydı 20 liraya çok şık ve hafif gözlükler ... Özellikle aksesuar bakımından çok hoşuma gitti...
Tekstilde (özellikle bisiklet tekstil) çok kısıtlı. Fakat Nike ve Adidas gibi markaların sezon sonu ürünlerini gayet uygun satıyorlar...
Benim yeni uğrak yerim olacak gibi duruyor...
İyi forumlar ;)...

Özellikle bisiklette başlangıç/orta sınıfın üzerine çok çıkmıyorlar, hedeflenen kesim daha geniş olması sebebiyle bu sanırım. Getirdikleri bildik markalarda, Sigma bisiklet saatlerinde alt seviye kablosuzlar gibi, nispeten ucuz ve başlangıç seviyesi ürünler var.

@Salih Bisan Pacific 1996

Ankara mağazasının gördüğü ilgi ve ailesiyle alışverişe gelen çocuklar dediğiniz gibi sporu bir yerde teşvik ettiğini düşündürüyor.

@Can Erdoğan

Afedersiniz ama Türkiye'de üretilip yurt içinde dolaşan ve bizzat üreticisi tarafında büyük atletizm, üniversite oyunları gibi doğrudan sporcuyla entegre olarak 10-20 liraya satılan malzemeyi bisiklet dükkanlarından 50-60 liraya ASİCS aldığını sanıp ve kalite olduğunu düşünen bir ülkeye çer çöp satmaktaymış...

Açıkçası antrenman ve yoğun yıpranma payı olan ürünler için gayet başarılılar giyim konusunda...

Bende 3 gün önce falan gittim. Açıkçası kafamda çok büyüttüğüm için herhalde, gittiğimde biraz hayal kırıklığına uğradım. Ama bazı ürünleri ucuza bulmak mümkün.

@cihan aksoy

Evet çok güzel yağmurluklar var bende alışveriş yaptım iç lastik v.s. uygun fiatlar heybelerde fena değil.

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
25 liraya kışlık koşu forması, 30 tl'ye kışlık koşu taytı 11 liraya polar kazak alabilirsiniz. ben kışlık koşu forması ve polar kazak aldım. bisiklete binerken kullanıyorum. çok memnunum. kışlık taytları da çok güzel. 150 liralık santini bisiklet taytından tek farkı pedsiz olması. bende santini kışlık tayt var inanın decathlonun taytını görünce verdiğim paraya içim gitti. profesyonel bisiklet ürünleri yerine koşu ve treking ürünlerinden çok güzel takımlar oluşturup yaklaşık 60-70 liraya ayakkabı hariç komple kışlık bisiklet kıyafeti çıkarabilirsiniz.

bisiklet icin suluk kafesi satip da , suluk satmayan ve bir turlu gelemeyen yer...
bisiklet malzemesi satan degil de , spor urunlerini gorece ucuza satan yer olarak degerlendirmek lazim. bi de esin veya kiz arkasin forumda gezinirken bizlerde burada , bir nebze nefes alabiliriz, o kadar bence...

bi adt. gozluk aldim 45 tl ye 4 cam opsiyonlu memnunum. bir de ledli on far aldim. baska da bir sey bulamadim.

Ben de ara ara gidiyorum. Çok bir şey aldığım yok ama bence fiyatlar da ürünler de hiç fena değil. En azından benim ihtiyaçlarımı karşılıyor. Diğer bisiklet mağazaları daha pahalı.

sürekli takip edilmesi gereken bir mağaza.Mevcut ürünleride dahil her ay yapılan kampanyalı urunler gercekten ıyı.Tchibo'da aynı şekılde.Spora uygun tema geldıgınde cok guzel urunler cıkıyo.

• Beğen
Tepkiler: Sercan KOCA
@Burak Paç

Çoğu bisiklet mağazasının eksiğini kapıyorlar demek doğru olabilir.
Bir zamanlar 30-40 EU'nun altına forma tayt zor bulunurdu.

Avrupa'daki mağazalarına göre çeşit kısıtlı, Almanyadan burda koşu ayakkabısı
alamayacağımız fiyata Adidas spd aldırmıştım. Çeşit buraya gelince azalıyor.
Bir şekilde yurdum yöneticisi işin içine gelince 'bin liraye pisklet olurmu'
'ya onlar burda satmaz' mantığı da işin içine giriyor malesef.

Geri