Bende (link) eldiven var. Antalya'da rüzgarlı havada çok işe yaramıyor. Yürürken sorun yok ancak bisiklette 5-10 derece altında 15 dk sürüşte kesinlikle işe yaramıyor.
Bugün (link) aldım. Yorumlarda oldukça soğuk (0-10) arası iyi olduğunu söylüyorlar. Yabancıların yorumlarını da epey okudum. İyi diyen de var kötü diyen de var. Yağışta su aldı diyen de var ki bu tür bisiklet eldiveni tarafında, su almayan ancak bu fiyatlara neredeyse eldiven yok.
(link), (link) ve bir başka (link) araştırdım. Fiyata göre alınan performans çok fark ettirmiyor. Su geçirmez denilenlerin çoğunda su geçirdiğine dair yorumlar var.
Bu decathlon eldivenleri içinde (link), hem çok ince hem de sıcak tuttuğuna dair yorumlar var. Aslında bunu, su geçirmeyen ince bir eldivenin altına giymek mantıklı gözüküyor. Zaten fiyatı da çok makul seviyede.
Mips'li model Türkiye'de azdı. Sonradan diğer modeller geldi. (link)'ü 1900'e almıştım, 2390 olmuş. Birçok kaska göre aslında f/p iyi. Bir tek büyük bedende ağır sayılır. İşe giderken kullanıyorum. Birkaç kişi harici, evet, etrafımda görmedim. Çoğunlukla mipsli olmayan modelleri alıyorlar. Gerçi forumda da "mips kriterim yok" diyenler var. Haliyle bu onlar için önemli değil. Bende S-works'ün mipsli bir kaskı da var. Her ikisini de severek kullanıyorum. Benim için kriterlerden biri "mips" idi.
Bizler tabi hobi ve genel maksatlı kullanıma yatkınız. Onlar ana hobileri içinde bile olmadığından, farklı bir yere hitap ediyorlar.