Scudo Sports

Decathlon

Sayın @Burak Uğurlu asla Türkiye'de yaşayan için daha iyi demedim. Ben farkındayım durumun berbatlığının ve kahroluyorum. Hele burada yaşayan bir takım canlıların "Türkiye'de 4000tl maaş alıyorlar" demesiyle doğrudan o canlının boşa oksijen tüketmesine son vermek istiyorum ama hangi birini sileceksin.
Geçmiş zaman, küsuratları hatırlamıyorum ama Türkiye'den alsam bana 600€'ya gelecek bisikleti buradan 800€'ya almıştım.
@Cemal Ç. size cevaben dememiştim 😁 başka bir arkadaş tr de 23 Euro dediğinde karşılaştırma yapasım geldi.

Ki tr de 600€ olan bisikleti orada 800€ olarak almak dahi o bahsettiğim karşılaştırmada oranın vatandaşı için asgari ücretli aylık gelirinin yarısı iken buradakinin 3 aylık geliri oluyor ne yazık ki.

Gene haberlerde yeni icatlara şahit oldum. Pazarlarda etiketleri ucuz görünsün diye 1/2kg olarak yazmaya başladılar. Her duruma uyum sağlayan, acımadı kiiii diyen ve sırtından kırbacı bir an olsun çektirmeyen bir çoğunluk var, inanılır gibi değil, bukalemun gibi, her kötü durumu hafifletmeye çalışmak nasıl bir mide sahibi olmayı gerektiriyor anlaşılır değil. Ben artık tepki bile vermiyorum karşılaşınca kendi hallerine bırakıyorum bana denk gelenleri. Yapacak hakikaten bir şey yok. Çok yazık çok..
Asgari ucret karsilastirilmasi artik fiyatlar uzerinden yapilmamali.
Karsilastirma yapilacak ise calisan sayisi uzerinden yapilmali.
Bati ulkelerinde genelde asgari ucret vasifsiz, gocmen ve yeni mezun ogrenciler icin vardir.
Turkiye'de beyaz yakali bile asgari ucretli olarak calisiyor.
Ve bu sayi oldukca fazla.
Asgari ücretliye yakın da neredeyse kayıt dışı var ama bunu da düşünme gerek. Beyaz yakalıların asgari ücretli ile yakın maaş almaları da insanların ne iş olsa yaparım abi demesinden kaynaklanıyor. Herkesin altına araba verdiler 2005 yıllarından itibaren, herkes ayda 500₺ taksitle ölümüne vade araç sahibi oldu. Herkes kendi şirketini kurdu, kobiler. Herkesin kredibilitesi oldu, herkese kredi kartı, çek defteri, 2 ile 7 yi çarpamayan insanlar firma sahibi oldular, işleri yapanlar patronlarının yerine geçti, herkes patron oldu, herkes patron olunca çalışanların vasıfları iyice düştü, ha bir de yeni mezun çakı gibi insanlar eğitimsiz firma sahiplerinin altında çalışmaya başladılar, şaşırdılar, sonra onların da temelleri bozuldu. Şu an beyaz yakalı dediklerimiz firma sahipleri ile aynı kefeye koyulur haldeler. Bazıları ise (şanslı olanlar) çok iyi şartlarda çalışıyor. Herkes borçlu, herkes alacaklı, sistem kokmuş. Et ve Balık kurumu önünde sıra olmasın diye fiyat arttırdık diyen bir zihniyet ile yönetilen bir ülkeden ne olur ki. Ne olmayacağını görüyoruz ama, Allah yardımcımız olsun...

Scudo
Eldiven, pompa ve sele altı çantaya ihtiyacım var.
El Pompası - Siyah - 100
Sele Çantası - 0,5 L - Siyah - 100
Bisiklet Eldiveni - Siyah - 500
1648842130965.png1648842248941.png1648842402830.png
Yukarıdaki pompa nasıldır, daha önce kullanan var mı? Yol bisikleti için kullanacağım. Sele altı çanta da aynı şekilde.

Eldivenin bunların içersinde benim için en önemlisi çünkü ellerim çok acıyor gidonu tutamıyorum. Sürüş bittikten sonra dokununca sızlıyor.
Yorumlarınızı bekliyorum.
(Link henüz atamıyorum o yüzden böyle paylaştım)

El Pompası - Siyah - 100
285526 dosyayı görüntüle285527 dosyayı görüntüle285528 dosyayı görüntüle
Yukarıdaki pompa nasıldır, daha önce kullanan var mı? Yol bisikleti için kullanacağım. Sele altı çanta da aynı şekilde.

Eldivenin bunların içersinde benim için en önemlisi çünkü ellerim çok acıyor gidonu tutamıyorum. Sürüş bittikten sonra dokununca sızlıyor.
O pompa yol bisikleti için kullanılmaz. Aynı pompadan üçüncü pompamı kullanıyorum, fiyatı için fena değil. Ama 6 bar basabildiğini bile sanmıyorum. Anca MTB vs için kullanılır.

El Pompası - Siyah - 100

Sele altı çantayı kullanıyorum, gayet iş görüyor, bence bir kusuru yok. İçine iki tane iç lastik, levye, anahtar, yama takımı sığıyor.
Pompayı kullanmadım bilgim yok.
Eldivenleri hiç tavsiye etmem. Jelli oldanların bile darbeyi titreşimi sönümlemesi çok az, benim de elim acıyor.

• Beğen
Tepkiler: Alperen_10
O pompa yol bisikleti için kullanılmaz. Aynı pompadan üçüncü pompamı kullanıyorum, fiyatı için fena değil. Ama 6 bar basabildiğini bile sanmıyorum. Anca MTB vs için kullanılır.
Teşekkürler ederim başka bir pompa düşüneceğim.
Sele altı çantayı kullanıyorum, gayet iş görüyor, bence bir kusuru yok. İçine iki tane iç lastik, levye, anahtar, yama takımı sığıyor.
Pompayı kullanmadım bilgim yok.
Eldivenleri hiç tavsiye etmem. Jelli oldanların bile darbeyi titreşimi sönümlemesi çok az, benim de elim acıyor.
Boyutu hakkında endişelerim vardı siz direk ne aldığını söylemişsiniz. Teşekkürler ederim. Eldiven için başka bir alternatif düşüneceğim

Teşekkürler ederim başka bir pompa düşüneceğim.

Boyutu hakkında endişelerim vardı siz direk ne aldığını söylemişsiniz. Teşekkürler ederim. Eldiven için başka bir alternatif düşüneceğim
Pompa için Giyo gp-85p'yi önerebilirim. Hortumlu ve hava basması cok rahat.
Bunu almazsaniz bile ergonomik olarak mutlaka hortumlu pompa alınız.

El Pompası - Siyah - 100

sele altı çanta için 0,6 L (m) bedenini öneririm. Arada iki katı fiyat farkı var fakat daha kullanışlı.

sele altı çanta için 0,6 L (m) bedenini öneririm. Arada iki katı fiyat farkı var fakat daha kullanışlı.
0.6 L sarı renkliyi düşünüyorum. Bisikletle de uyumlu olacaktır ki fiyatı da 105 lira 0,5 L olanla pek bir fiyat farkı yok. O yüzden M boy olan daha mantıklı geldi. İlk fırsatta mağazaya gidip alacağım.
Pompa için Giyo gp-85p'yi önerebilirim. Hortumlu ve hava basması cok rahat.
Bunu almazsaniz bile ergonomik olarak mutlaka hortumlu pompa alınız.
Hocam gittigidiyorda bir satıcıdan bulup sipariş verdim. Hortum konusu mantıklı geldi. İlk online alışverişim olucak umarım bir sorun olmadan gelir.

Yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Arkadaşlar merhaba ankamall Decathlonda gezerken (link) formayı gördüm ve çok hoşuma gitti, fiyat etiketi yoktu ve sadece m bedeni kalmıştı. Akşam internetten aynı formanın L bedenini sipariş ettim. Fiyatı 500 TL, biraz pahalı geldi. Galiba Decathlon fiyatlarını yakın zamanda güncellemiş. Daha önce formaya bu kadar para vermemiştim, çok da araştırmadan aldım. Sizce kazıklandım mı? (Rengi canlı görünce çok güzel görünüyor)
S20404-19574119.jpg

Arkadaşlar merhaba ankamall Decathlonda gezerken (link) formayı gördüm ve çok hoşuma gitti, fiyat etiketi yoktu ve sadece m bedeni kalmıştı. Akşam internetten aynı formanın L bedenini sipariş ettim. Fiyatı 500 TL, biraz pahalı geldi. Galiba Decathlon fiyatlarını yakın zamanda güncellemiş. Daha önce formaya bu kadar para vermemiştim, çok da araştırmadan aldım. Sizce kazıklandım mı? (Rengi canlı görünce çok güzel görünüyor)

RC500 keyifle kullandığım bir forma. Hayırlı olsun rengini de sevdiyseniz siz de büyük keyifle kullanacaksınız emin olun. Kazıklandım mı diye düşünmenin hiç manası yok dengindeki ürünler de üç aşağı beş yukarı hep bu fiyatlarda zaten

285648 dosyayı görüntüle

İki formayı da test etmiş biri olarak dağlar kadar fark var. Sora'nın kollarının hissiyatı yeter.. Nefes alınabilirlik vs. çok kaliteli gerçekten. Kullanmamışsanız Sora'dan da forma sipariş edip bakın. Hangisi hoşunuza giderse diğerini iade edersiniz. Decathlon formaları ucuz iken alınabilirdi ama bu formanın 500 olup da sora'nın 430 olduğu yerde bence tartışılmaz..

1649093444888.png

(link)

Döviz karşılaştırmaları yapıyorsunuz ya, ben de son yıllardaki gözlemlerimi yazayım. Pandemiden önceki yıllarda 2-3 sefer Varnadaki decathlona gitmiştim. Fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı bizimle aynı idi, hatta bire bir dönüşümlerde kayda değer olmayan bir farkla daha ucuzdu. Bu aradaki fark gümrük yada başka vergilerden kaynaklanıyor da olabilir. Türkiye şubelerinde ise yerli üretimi ürünler daha avantajlı oluyordu.

Hala ara sıra fiyatları karşılaştırıyorum da, bizim burası son yıllarda çoğu üründe en az %20 daha ucuz. Sadece Decathlon değil, firmalar enflasyon ve döviz farkını birden bire yansıtamıyor ve fiyatlar geriden geliyor. Biraz da müşteriyi birden küstürmemek için karından zarar ediyor gibi bir durum oluşuyor. Ama eninde sonunda bütün fiyat farklarını ve enflasyonları yansıtacaklar, ki düzenli zamlarla da yansıtıyorlar. Aradaki makas kapandığından ise, decathlon gibi fiyatlandırmasını Avrupaya göre yapan mağazalar bize çok pahalı gelecek, çünkü bizim alım gücümüz batıya göre son 2 yılda yarı yarıya azaldı...

Bu formalar parlak renklerle geliyorlar ama lekeleri kolay kolay çıkmıyor.
Son tecrübem pamuklularda persil color sıvıyı ön yıkama gözüne katarak, persil hijyen toz deterjanı ana yıkama gözüne katarak ön yıkamalı pamuk programında leke çıkarabilmeye başladım. Polyesteri ise daha bile az makineye yükleyerek, daha yüksek sıcaklıkta yıkamamız gerekiyor ama özellikle leke anlamında çok zor çıkıyor diyebilirim.

Decathlon'a Garmin Edge 530 gelmiş ama resmi distribütörlerinden daha pahalı ):

Sizlere azıcık para harcattirayim :krnz:

Yazlık bisiklet şapkası gelmiş (kışın da kullanılabilir) fiyatı 110 TL

(link)

bisiklet-sapkasi-siyah-roadr-500-fresh.jpg

• Beğen
Tepkiler: amasseia
yeni Kask aldim. Bere olmadı. Bu sabah ince şapkamı taktım. Oda olmadı. Dedim buna bi çözüm olmalı ))

umarım bu olur Teşekkürler.
Rica ederim, burda paylaşmam sizin kismetinizeymis demekki 🙂

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Sizlere azıcık para harcattirayim :krnz:

Yazlık bisiklet şapkası gelmiş (kışın da kullanılabilir) fiyatı 110 TL

(link)

285857 dosyayı görüntüle
Yine dekatlonda sahara koşu şapkası vardı, bu henüz gelmeden onu aldım; kask altı oldukça rahat ve modüler (cırt cırtlı) enseyi güneşten koruyan parçası da var. Hala 80₺ sanırım. Yalnız siperlik kısmı bir çeşit köpükten yapılmış ve alt kısmı biraz çizik geldi. Yoruma yazdım ama yayınlamadılar.

Güncelleme: 160₺ yapmışlar 🤦‍♂️
(link)

Yine dekatlonda sahara koşu şapkası vardı, bu henüz gelmeden onu aldım; kask altı oldukça rahat ve modüler (cırt cırtlı) enseyi güneşten koruyan parçası da var. Hala 80₺ sanırım. Yalnız siperlik kısmı bir çeşit köpükten yapılmış ve alt kısmı biraz çizik geldi. Yoruma yazdım ama yayınlamadılar.

Güncelleme: 160₺ yapmışlar 🤦‍♂️
(link)
elf kumaşımı ney bu. bi çaputa 160 tl vermek zoruma gider 10 tl lik bandanayı keser kendim yaparım :D

Bugün Forum İstanbul Decathlon mağazasında SKS Raceblade Pro XL gördüm. 720 TL.

2-3 ay önce sitelerindeki bir yorumda "SKS Raceblade Pro XL getirin" yazmıştım. Tesadüf etti sanırım. Keşke mat versiyonunu dileseymişim çünkü sadece parlak olanı var.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Geri