Burak Uğurlu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.930
- İsim
- Burak Uğurlu
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
@Cemal Ç. size cevaben dememiştim 😁 başka bir arkadaş tr de 23 Euro dediğinde karşılaştırma yapasım geldi.Sayın @Burak Uğurlu asla Türkiye'de yaşayan için daha iyi demedim. Ben farkındayım durumun berbatlığının ve kahroluyorum. Hele burada yaşayan bir takım canlıların "Türkiye'de 4000tl maaş alıyorlar" demesiyle doğrudan o canlının boşa oksijen tüketmesine son vermek istiyorum ama hangi birini sileceksin.
Geçmiş zaman, küsuratları hatırlamıyorum ama Türkiye'den alsam bana 600€'ya gelecek bisikleti buradan 800€'ya almıştım.
Ki tr de 600€ olan bisikleti orada 800€ olarak almak dahi o bahsettiğim karşılaştırmada oranın vatandaşı için asgari ücretli aylık gelirinin yarısı iken buradakinin 3 aylık geliri oluyor ne yazık ki.
Gene haberlerde yeni icatlara şahit oldum. Pazarlarda etiketleri ucuz görünsün diye 1/2kg olarak yazmaya başladılar. Her duruma uyum sağlayan, acımadı kiiii diyen ve sırtından kırbacı bir an olsun çektirmeyen bir çoğunluk var, inanılır gibi değil, bukalemun gibi, her kötü durumu hafifletmeye çalışmak nasıl bir mide sahibi olmayı gerektiriyor anlaşılır değil. Ben artık tepki bile vermiyorum karşılaşınca kendi hallerine bırakıyorum bana denk gelenleri. Yapacak hakikaten bir şey yok. Çok yazık çok..
Asgari ücretliye yakın da neredeyse kayıt dışı var ama bunu da düşünme gerek. Beyaz yakalıların asgari ücretli ile yakın maaş almaları da insanların ne iş olsa yaparım abi demesinden kaynaklanıyor. Herkesin altına araba verdiler 2005 yıllarından itibaren, herkes ayda 500₺ taksitle ölümüne vade araç sahibi oldu. Herkes kendi şirketini kurdu, kobiler. Herkesin kredibilitesi oldu, herkese kredi kartı, çek defteri, 2 ile 7 yi çarpamayan insanlar firma sahibi oldular, işleri yapanlar patronlarının yerine geçti, herkes patron oldu, herkes patron olunca çalışanların vasıfları iyice düştü, ha bir de yeni mezun çakı gibi insanlar eğitimsiz firma sahiplerinin altında çalışmaya başladılar, şaşırdılar, sonra onların da temelleri bozuldu. Şu an beyaz yakalı dediklerimiz firma sahipleri ile aynı kefeye koyulur haldeler. Bazıları ise (şanslı olanlar) çok iyi şartlarda çalışıyor. Herkes borçlu, herkes alacaklı, sistem kokmuş. Et ve Balık kurumu önünde sıra olmasın diye fiyat arttırdık diyen bir zihniyet ile yönetilen bir ülkeden ne olur ki. Ne olmayacağını görüyoruz ama, Allah yardımcımız olsun...Asgari ucret karsilastirilmasi artik fiyatlar uzerinden yapilmamali.
Karsilastirma yapilacak ise calisan sayisi uzerinden yapilmali.
Bati ulkelerinde genelde asgari ucret vasifsiz, gocmen ve yeni mezun ogrenciler icin vardir.
Turkiye'de beyaz yakali bile asgari ucretli olarak calisiyor.
Ve bu sayi oldukca fazla.