Scudo Sports

Decathlon Tayt Tavsiyesi

@mmakif

bulundugum ilde pek lazım olmuyor ama yazın başka bir ilde bulunma durumum var hem ne hem daha sıcak oldugu için popomu terletmeyecek bir çözüm arayışına girdim
ortalama 17-20 km saat hızla yaklaşık 6-10 km gidiş 6-10 km dönüş olacak şekilde günlük iş-ev arası yapıyor olacağım.
neden 100 tl fazla geliyora geldiğimizde decathlonun 500 serisi eldiven ve kaskını kullanmaktayım az çok + - yönlerini biliyorum keşke 900 serisi gelse adam akıllı 200 se 200 vereyim diyorum ama 500 serisi bir ürün gözümde 50 tl den fazla etmiyor.

Aliexpress ten alayım diyorum ama önümde 1 ay içinde gelmesi lazım ama gümrük mevzuatı değişti ne olacak,kaç hafta gümrükte bekleyecek bilmiyorum,arayışlara devam :)

• Beğen
Tepkiler: makifir
Scudo
@Desert Fox
bende aliexpressten bu üründen sipariş vermiştim. (aldığım ürün biraz farklı ama satıcı aynı) (link) ilk denemede 5- 10 km'lik bir test oldu yıllarca kemiğe oturmuş birisi olarak şaşırttı beni. çok uzun deneyemedim en uzun 35 km oldu ramazan falan girince öyle kaldı ama şimdilik bir sıkıntısını görmedim. bende ilk seferde üstüne eşofman giymiştim sanki birisi beni suyun içine batırmış gibi terlemişim. Şimdilik ince outdoor şortu ile giyiyorum ama bisikleti değiştirmem ile tek tayta geçeceğim :) 23 martta siparişi verdim 7 nisanda elime ulaştı. Gümrük durumları malum değişti öyleyken bazı ürünler ülkemizden daha ucuza geliyor özellikle bisiklet elektroniğinde. 5 gün önce aliexpressten bir kaç ürün daha aldım bakalım ne olacak geldiklerinde ne alacaklar.

Ali expres spexcel tayt siparişi vereceğim fakat yukarıda verilen linkteki dışında çok çeşiti olan bir marka... Yeri geliyor sele üzerinde günübirlik 12 ile 15+ saat üzerinde kalıyorum yada 200 250 +kmlerde... Mevcut hali ile kullanan varsa vede memnun ise linkteki ürünü sipariş geçeceğim

Not :daha evvel btwin 900 serisi kullanıp çok memnun kaldığım taytın aynı modeli 5 ay evvel stoklara girer girmez yeniden aldım fakat bu sefer 3 4 ay kullanmama rağmen hayal kırıklığı yaşattı, işin enteresan yanı alırken 900 diye aldım (mavi jelli olandan) fakat iade esnasında 700 serisi olarak fişte göründü? (bu arada iade sebebim fabrikasyon hata kaynaklı idi iade ettim)

Merhaba arkadaşlar
Ben de tayt alacaktım biraz araştırdım.Decathlonun taytlarından çok memnun kalmayanları gördüm.Bu yüzden ben de AliExpressten almayı düşündüm.Bir tane tayt sipariş verdim.Çok kısa sürede de geldi.Denedim hoşuma gitti hem fiyat açısından da güzel ben AliExpress kuponuyla 50₺ ye aldım ve gerçekten çok memnunum.
TRY 69.26 37% İndirim | VENDULL En Yüksek kalite bib bib şort Dağ bisikleti bisiklet şort Bisiklet tayt Yaz Coolmax 9D Jel Pad #15
(link)

Decathlon'un 50 TL'lik taytını kullanıyorum. Bugün 35 km'lik tura çıktım. Popo kısmında en ufak bir rahatsızlık yok. Ancak bel lastiği çok sert ve beli kesiyor.

Geçen yaz decathlondan aldığım pedli askılı bisiklet tayt (diz üstü) ilk defa pedli tayt giyen ben için gayet tatmin ediciydi. Daha sonra pedin tayta bağlandığı dikişlerde aşırı deformasyon oldu ve değişim talebinde bulundum. Değiştirdim fakat ellerinde kısa tayt bulunmadığını, diz altı (ayak bileklerine kadar olmayan, diz kapağının biraz altı) ile direkt değişim yapabileceğimi söylediler. Kış sezonuna giriş yaptığım için benim de işime geldi.
Decathlon diz altı askılı tayta gelince diğerinden farklı olarak tek sıkıntım, sanırım taytın diz altında olmasından kaynaklı olarak, pedin ön kısmı karın bölgeme doğru yukarıya kayıyor, yani selenin en arka kısmına değen popo üst kısmı pedden yararlanamıyor. Molalarda taytı yukarıya çektiğimde de bu sefer diz kapağımda yoğun baskı olduğundan kan dolaşımı etkileniyor.

Sonuç olarak demek istediğim bu taytı alacaksanız (ki şuan çoğu yerde satışı yok) 2 kere düşünün. Ama diğer kısa askılı tayttan çok daha memnundum.

Dış kıyafetin içine tayt giyen var mı arkadaşlar?

Kısa tayt

Merhabalar, yakın zamanda tayt alan var mı? Tayt önerisi istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Turuncu pedliler iyidir, siyah pedlilere verilen paraya acırım.
Mavi pedliler indirime gelirse alıcam :)

@MertV mavi pedlilerden var ama pek fayda etmiyor. silikonlu olanından istiyorum.

@MertV Keşke link versen, baktım ama turuncu pedli denk gelmedi, bende siyah olan var sanırım, pedi işlevsizleşti 500 km sonra..

@MertV ben taytı çok zaman önce almıştım sanırım seviye olarak değişmiş. Benim aldığımda mavi süngerli olandı. Sanırım bi 6 sene önce almıştım taytı :hhhhhh:

@MertV ben taytı çok zaman önce almıştım sanırım seviye olarak değişmiş. Benim aldığımda mavi süngerli olandı. Sanırım bi 6 sene önce almıştım taytı :hhhhhh:
işlevini yerine getirmiyordur muhtemelen, turuncu pedlilerini alabilirsiniz...

@MertV teşekkürler yarın gidip bir bakıcam. Bir arkadaş denemeden alma demişti. Yoksa farklı markalara da yönelicem fakat denemeden alacağım için cesaret edemiyorum.

@MertV Keşke link versen, baktım ama turuncu pedli denk gelmedi, bende siyah olan var sanırım, pedi işlevsizleşti 500 km sonra..

(link)

Mavinin indirime girmesini beklicem bi müddet daha yoksa bitane daha alcam bundan
@MertV teşekkürler yarın gidip bir bakıcam. Bir arkadaş denemeden alma demişti. Yoksa farklı markalara da yönelicem fakat denemeden alacağım için cesaret edemiyorum.

Aslında bu tarz ürünler denemeden alınmalı çünkü bisiklet taytı iç çamaşırsız giyilir ne kadar yıkansada ben güvenemiyorum.
İnternetteki beden ölçülerinden kendi bedeninize uygun olanı bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@FelixTheCat merhaba iki gün önce askılı rc100 bib short aldım (tuuncu ped). Bugün ilk kullanımımda 40 km boyunca gayet rahattı. Geçen sene yine turuncu pedli eski seri askısız taytını kullanıyordum, rahattı ama aşağı kayma problemi olabiliyordu, askılı alırsanız o dertten de kurtarırsınız. Bence şu an alınabilecek en uygun fiyatlı ürün derim.

Bir de ekleme yapayım, decathlon ürünü denetmiyor, bu serinin bedenleri biraz dar bilginiz olsun. Ürün bedeni olmazsa sonradan değişim olur dediler.

@YagizY fiyatını öğrenme şansım var mı? birde link mevcut mu?

Son düzenleme:
@muhammed.sedef Geçen gün aldım dediğiniz tayttan, 2 sürüş yapma fırsatım oldu iyi mi değil mi emin olamadım pek sanki üzerime oturmuyor gibi geliyor. Fakat ağrı vs olmadı 20 km lik sürüşler yaptım.

Geri