Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon Tayt Tavsiyesi

Hakan Boz

Daimi Üye
Tepki
127
Bisiklet
Corratec
Arkadaşlar şort altına giymek için zamanında aliexpresten bir tayt almıştım ancak pek işe yaradığını söyleyemem. Son yaptığım 80 km lik yol sonrası artık güzel bir tayt almam gerektiğini anladım. Yine şort veya eşofman altına giyilen bir tayt arıyorum. Decathlonda seri sonu olan şu ürünü gördüm. Sizce nasıl, kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını alabilir miyim.

Ürün
(link)

Scudo
bedeni uygunsa tavsiye ederim. bana uygun beden kalmadığı için ben bunu almıştım; (link)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz
mesele taytta değil yeğen... neyse :D kaç aydır popomu şu seleye alıştıramadım ben, sonunda acıya katlanmayı öğrendim :p

• Beğen
@olympos
Aynen bende de 500'ü var gayet memnunum. Rahat, konforlu, seleyi kavraması güzel ve ağrı olayı asgari düzeyde.

• Beğen
500 olan model şort veya eşofman içine giyilebilir mi peki? Benim attığım 700 modeli sadece onun için üretilmiş gibi geldi. Birde beden konusu var tabi. Mail attım decathlona [S/M] bedeni olduğunu söylediler. Sanırım bu S ve M beden giyenler için uygun. Aklıma takılan en büyük soruda o zaten, acaba olur mu.

@Hakan Boz
belinizin çevresini ölçün, sonra decathlon beden bilgilerine bakıp uygun düşerse ona göre siparişinizi verin derim.

• Beğen
@Hakan Boz
Beden bilgileri ürün sipariş kısmında var zaten. Basit bir mezurayla onu halledebilirsiniz. 700 Genel olarak şort eşofman altı için sanırım ama 500 sade olarakta giyilebilir. Yani 500'ü 700 gibi kullanmakta mümkün normal olarak kullanmakta

• Beğen
@lealtad
Ancak 500 modelinde şöyle bi ayrıntı var sanırım. Ped kısmı sünger 700 serisinde ise jel diye biliyorum. Gerçi siz kullandığınız için daha iyi bilirsiniz ben yorumlardan okuduğumu söylüyorum.

@Hakan Boz
Ped kısmında net bilgim yok açıkçası. Lakin şunu söyleyebilirim. 500 ile hiçbir sıkıntı yaşamadım. Mtb ve yolda kullandım. 5-6 saat sürdüğümde oldu pek fazla ağrısı olmadı yada ertesi güne ağrı yapmadı

• Beğen
@lealtad hocam aynı taytı sipariş ettim hala memnunmusunuz ? sizin aldığınız dönemde fiyatı neydi

arkadaşlar liseli bir kardesimiz var dogumgununde ona bır adet pedlı tayt almak ıstıyorumm suruslerde rahat etsın dıye max 50 tl lık bısey bakıyorum baslangıc sevıyesınde

(link)

bu modelde acaba ped destegı varmı yada baska onerebılecegınız modeller nedır fıyat aralıgında

@dincer_colak öncelikle tebrikler bu güzel hareket için,
bunda ped yok, ben şundan almıştım, aynı fiyat, 1-2 saatlik sürüşler için yeterli.

(link)

tekrar baktım bendeki buymuş

(link)

ama 300 olanın da yorumları iyi

• Beğen
Tepkiler: dincer_colak
@Kazuya bu meodelde de L olmadıgı ıcın vazgectım uyguna pedlı sort bulsam oda olur aslında

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Btwin Tayt 700 kullanıyorum. Fileli yapısı ile şort/eşofman içine giymek için ideal. Pedi gayet kaliteli; 60-70 kmlik sürüşlerde sıkıntı yaratmıyor.

@Kazuya buda uygun ama ne yzıkkı xxl ve s kalmıs sadece

(link) su var sahıbınden de ama dukkanda satılık

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Decathlon'nun tekstil ürünleri fiyatına göre iyidir.. Benim de genel tercihimdir. 300 en alt giriş seivyesi ve en ucuz ürün grubunu barındırır. İş görürler ama daha uzun ve daha ciddi bir şeyler yapmak istediğinizde sınıfta kalabilirler. Amma velakin eğer seleniz yeteri kadar jel destekli felansa uzun sürüşlerde de iş görüyorlar. 500 serisi orta düzey. Genel de kırmızı oluyorlar. Biraz daha dolgulu oluyorlar. 700 serisi yoğunluk ve geometrisi daha da iyi oluyor. Ama uzun sürüşlerde jel destekli bir sele üzerinde sanılanın aksine ağrı yapıyorlar. Selenin yapısı da önemli yani. Bu konu çok ilginç. Sanıyorsunuz tayt destekli, sele destekli oh pambık gibi olacak, toto hiç ağrımayacak. Hayır! Ben şöyle bir şey deneyimledim. Taytın desteği ince hatta yok, sele jelli, rahat bir sürüş. Sele sertçe, taytın pedi iyi, yine rahat ediyorsunuz. Bir de evinizdeki koltuğun konforu hiç olmayacak siz de alışacaksınız. Son olarak 900 serisi olabilecek en üst düzey. Hiç kullanmadım ama görünüm olarak 700 serisine çok benziyorlar. Zaten çok fazla satışta olmuyorlar. genelde fiyat olarak ta en pahalı grup. Belki 900 serisinin jel desteği 700 ile aynı olup tekstil kısmı daha nefes alabilir ve kaliteli de olabilir. Üst formada bir tane 900 serisi ürün aldım indirimde. Diğerlerinden farklı. Vücüdu daha iyi sarıyor daha ince daha esnek ve düşünülmüş detayları var. Diğer firmalarda giyime baktığımda arada fiyat uçurumu oluyor. O yüzden en azından giyimde Decathlon'u tercih ediyorum. Ama bu son sezonda öyle kayda değer güzel bir forma felan da göremedim. İndirimlerini kaçırmayın derim..

35 mi 39 tl mi ne aldim ben
Onu almayin iste
Bi halta yaramiyor
100 liraya yakin ve daha fazlasi urunler belki iyidir

Sünger Pedli (link) modelini işe gelip giderken 20km geçmeyen sürüşlerde kullanıyorum işimi görüyor. Daha uzun turlarda hiç işe yaramıyor, bütçe ve beden var ise şort içine giyilebilen (link) veya pedi sünger olmasına rağmen işinizi görecek kalitede olan (link) modelini düşünün derim.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Brooks C17 Cambium sele kullanıyorum fakat taytsız sürmek imkansız. Taytım Scott marka orta seviye bir ürün, idare ediyor ama çok da memnun olduğum söylenemez. Decathlon'un 700 serisini denemeyi düşünüyorum. Bu tayt nasıldır veya başka bir marka model önerisi alabilir miyim?

Geri