Scudo Sports

Decathlon Karbon Bisikletler

Decathlondaki karbon bisikletlerden birini alır mıydınız?-

• Toplam katılım
    76
Aslında kadroya endurance diyorsunuz ama decathlon açıklamasında anladığım kadarıyla konfor ile performansı bir arada tutmaya çalışmış buda karışık bir geometri ortaya çıkarmışScreenshot_20210701-192130_Chrome.jpg

Scudo
Bende almam
Uzun zamandır Decathlon masalarını geziyorum
Fiyatlara acayip zam yapmışlar , Ürünlerin kaliteli olduğunuda düşünmüyorum ,
22.000 T.L verdikten sonra bilinen bir markanın bisikletini almak uzun vade de daha kullanışlı olur kanaatindeyim , sonuçta Bisiklet 10-15 yılda kullanabiliyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Decathlon spor dünyasının BİM'idir ağalar, en kaliteli ürününü de kullandım (basketbol ve futbol ürünlerinde, en dandiklerini de, Alamanya'nın LİDL marketi gibi bir şey.)
30 bin TL verecem, üstünde btwin falan yazacak :D

Decathlon spor dünyasının BİM'idir ağalar, en kaliteli ürününü de kullandım (basketbol ve futbol ürünlerinde, en dandiklerini de, Alamanya'nın LİDL marketi gibi bir şey.)
30 bin TL verecem, üstünde btwin falan yazacak :D
niye yaw geçen stanley termos aldım bimden :D gerçi 120 tl lik termos ondan iyi çıktı ama neyse :)

• İnanılmaz
Tepkiler: enzo
3000€'luk bisikleti 37000'tl ye satabilen Turk bisiklet dukkanina helal olsun. Almanya'da kdv %19, Hollanda'da %21, Turkiye'de %18. Aradaki %20'den fazla fark neden, nasil kaynaklaniyor merak ediyorum bazen. Bisilette otv falan mi var Turkiye'de?
İthalatında alınan gümrük vergisi ve ek gümrük vergisi var @umutcelik

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Aslında kadroya endurance diyorsunuz ama decathlon açıklamasında anladığım kadarıyla konfor ile performansı bir arada tutmaya çalışmış buda karışık bir geometri ortaya çıkarmış268408 dosyayı görüntüle
performans için, dayanıklılık, hız, bisiklet yolları, dağlık arazi, sağlamlık, hafiflik, rahatlık, en iddialı tırmanışçılar ve yarışçılar, üst düzey amatör ve profesyonel sürücüler. biraz kafalar karışık galiba

Bu bahsettiginiz vergi orani toplam ne kadar bilginiz var mi? %20'yi buluyor mu?
Bisiklet için uygulanan
gümrük vergisi %14
ilave gümrük vergisi %20
kdv %18
Yani 1000 Euro'luk bir bisiklet için 580 euro toplam vergi çıkar. Dolayısıyla 3000 Euro için maalesef 1740 euro vergiler toplamı oluyor.

Bisiklet için uygulanan
gümrük vergisi %14
ilave gümrük vergisi %20
kdv %18
Yani 1000 Euro'luk bir bisiklet için 580 euro toplam vergi çıkar. Dolayısıyla 3000 Euro için maalesef 1740 euro vergiler toplamı oluyor.

Hocam yurtdisinda 3000€'ya satilan bisikletler kdv dahil fiyatlari, Turkiye'den gelip alirsaniz vergi iadesi aliyorsunuz ( tamami degil sanirim %15 civari ) bu durumda 2600€ civarina denk geliyor maliyeti.

Almanya'da 3000 olan bisikletin kdv haric fiyati 2500 olduguna gore ( bayii kari ile beraber ) bu vergiler ile beraber bayii kari dahil 3800€ civari olmasi lazim. Bu durumda 37 bin tl fiyatla satmak cok da mantiksiz degilmis.

Biz de kendimizi vergi oduyor zannedip sikayet ediyoruz, rabbim Turk tuketicisine sabir versin.

Bisiklet için uygulanan
gümrük vergisi %14
ilave gümrük vergisi %20
kdv %18
Burada kafa karıştırıcı bir nokta var; gümrük vergisi fabrika çıkış fiyatıdan, KDV ise satış fiyatından hesaplanır.
Diyelim ki bisikletin fabrika çıkış fiyatı 1000€, buna gelir gelmez %34 gümrük vergisi ve devletimiz vergiyi peşin almayı sevdiğinden (daha doğrusu tacirlerimiz vergi ödemeden tüymeye pek meyilli olduklarından) %18 "ithalde alınan KDV" uygular. (Bu aşamada 340€ gümrük vergisi ve 1340€ x %18 = 241€ KDV ödenmiştir).
Ardından diyelim bu bisiklet 2950€'ya (yani 2500€ + KDV) satıldı. Ödenmesi gereken toplam KDV 450€'dur, önceden ödenmiş olan 241€ bundan mahsup edilir, 209€ daha KDV ödenir.
Sonuç olarak 2950€'dan satılan bisiklet için fabrikaya 1000€, devlet babaya da 790€ ödenmiştir. Kalan 1160€ da; çalışanların maaşları, mağazanın kirası, diğer sabit giderler (elektrik, su, stopaj, vs), finansman gideri ve satıcının kârıdır.

Not: Sayılar söz konusu bisikletin fiyatı ile uyumlu olsun diye hesapları € olarak yaptım ama Lira üzerinden yapılır tabii ki...

GCN ultegra setliyi inceleyen bir video paylaşmış; merak edenler bir baksın derim.

Şu fiyatlardan üst segmentte bir bisiklet almak ne kadar mantıklı?
Pandemi son bulup tedarik zinciri yeniden kusursuz işlemeye başlayınca 30 bin verdiğimiz makinenin sıfırı 25 bine düşer mi?
Arz sorunları kökünden çözülünce bu bisikletlerin fiyatları da aynı mı kalacak, aynı kalacaksa aradaki uçuk kâr marjı kimleri zengin edecek?
Ben şu yazıyı yazdığımda koro hâlinde hakaret edenler o vakit utanıp da özür dileyecek mi?

(link)

Aklımda yine deli deli sorular...

Yurt dışından gelen Bisiklet ve Aksesuar fiyatlarının yüksek olmasının Pandemi ile çok alakası yok,
Döviz'in yüksek olması , ek vergiler bu fiyatların bu seviyeye gelmesindeki en büyük unsur,
Türkiyede satılan fiyatlar ile Yurtdışı fiyatlarını karşılaştırdığınızda yaklaşık % 20 bir fark oluyor ki
Firmalar veya şahıslar yurt dışı ithalatında ÖTV+KDV farkını koyduğunuz zaman aynı fiyata geliyor.

Deli Sorular doğru ama olay DÖVİZ de bitiyor
Tabii birde devletin ek Vergilerinde

Yurt dışından gelen Bisiklet ve Aksesuar fiyatlarının yüksek olmasının Pandemi ile çok alakası yok,
Döviz'in yüksek olması , ek vergiler bu fiyatların bu seviyeye gelmesindeki en büyük unsur,
Türkiyede satılan fiyatlar ile Yurtdışı fiyatlarını karşılaştırdığınızda yaklaşık % 20 bir fark oluyor ki
Firmalar veya şahıslar yurt dışı ithalatında ÖTV+KDV farkını koyduğunuz zaman aynı fiyata geliyor.

Deli Sorular doğru ama olay DÖVİZ de bitiyor
Tabii birde devletin ek Vergilerinde

Bakınız döviz ve bisiklet fiyatları mevzusunun buralara geleceğini ben kaç yıl önce yazmışım? Yazının yayınlandığı tarihe dikkat ediniz. Bu yazıda kaleme aldığım yerli vites seti dışında her şey gerçekleşti. Ona da sıra gelecek tabii. Dolar 12 lira olunca onu da Türkiye'de üretmek zorunda kalacaklar çünkü.

(link)

• Beğen
Fiyatları mantık çerçevesinde olsa kesinlikle alırım. Ben f/p adamıyım, marka adı için ekstra ödemeyi de pek sevmem.

Ancak bu fiyatlara çok fazla, diğer markalar daha da fazla...

Ülkenin hâline bak be, Allah sonumuzu hayretsin... Megersem çok iyiymisiz de haberimiz yokmuş!

O degil de merak ettim bizim buradaki fiyatlarina baktim bu bisikletlerin. 105 setli olani bu sanirim

(link)

Satis fiyati 2009€ ( guncel kur ile 20713 tl ) Turkiye dechatlon satis fiyati 22000 tl. Turkiye fiyati %6 daha fazla.

Ultegra olanina bakiyorum

(link)

Satis fiyati 2769€ ( guncel kur ile 28.549 tl ) Turkiye dechatlon fiyati 29000 tl. Aradaki fark %1.5 daha fazla

Turkiye dechatlon neredeysel Hollanda ile ayni fiyattan satis yapiyor. Diger markalara bakiyoruz

Trek'in 105 olanlarini bulamadim alatin bisiklette o yuzden ultegra ile karsilastiriyorum

Domane sl6 (link) : 3999€ - (link): 4588€ fark: %14
Emonda sl6 (link): 3499€ - (link): 4358€ fark %24

Specialized icin Aktif pedalin sitesine baktim, pek fazla model yok malesef

Diverge e5 (link): 1999€ - (link): 2238€ fark: %12

Giant'a bakiyoruz

TCR ADVANCED 1 DISC (link): 2699€ - (link): 3346€ fark: %24 ( Turkiye model comp cok fark var mi emin degilim )

Uzun lafin kisasi kisitli modelleri karsilasitrip gorudum kadariyla Dechatlon Turkiye fiyatlari ile yurt disi fiyatlari arasinda %1.5 - 6 fark varken Trek ve specialized icin bu fark %10'un uzerinde. Butun markalar ayni oranda vergi odemiyor mu, aradaki farkin sebebi nedir?

Dechatlon kendi urutiyor digerleri bayi argumani ile gelmeyin, diger markalar da yurtdisinda Turkiye'de oldugu gibi bayiler uzerinden satis yapiyor.

Son düzenleme:
O degil de merak ettim bizim buradaki fiyatlarina baktim bu bisikletlerin. 105 setli olani bu sanirim

(link)

Satis fiyati 2009€ ( guncel kur ile 20713 tl ) Turkiye dechatlon satis fiyati 22000 tl. Turkiye fiyati %6 daha fazla.

Ultegra olanina bakiyorum

(link)

Satis fiyati 2769€ ( guncel kur ile 28.549 tl ) Turkiye dechatlon fiyati 29000 tl. Aradaki fark %1.5 daha fazla

Turkiye dechatlon neredeysel Hollanda ile ayni fiyattan satis yapiyor. Diger markalara bakiyoruz

Trek'in ultegra olanlarini bulamadim alatin bisiklette o yuzden ultegra ile karsilastiriyorum

Domane sl6 (link) : 3999€ - (link): 4588€ fark: %14
Emonda sl6 (link): 3499€ - (link): 4358€ fark %24

Specialized icin Aktif pedalin sitesine baktim, pek fazla model yok malesef

Diverge e5 (link): 1999€ - (link): 2238€ fark: %12

Giant'a bakiyoruz

TCR ADVANCED 1 DISC (link): 2699€ - (link): 3346€ fark: %24 ( Turkiye model comp cok fark var mi emin degilim )

Uzun lafin kisasi kisitli modelleri karsilasitrip gorudum kadariyla Dechatlon Turkiye fiyatlari ile yurt disi fiyatlari arasinda %1.5 - 6 fark varken Trek ve specialized icin bu fark %10'un uzerinde. Butun markalar ayni oranda vergi odemiyor mu, aradaki farkin sebebi nedir?

Dechatlon kendi urutiyor digerleri bayii argumani ile gelmeyin, diger markalar da yurtdisinda Turkiye'de oldugu gibi bayiiler uzerinden satis yapiyor.
Güzel bilgilendirme için teşekkürler.

Merhabalar,
20K üzerine çıkıyorsam eğer, tercihim Decathlon bisikletleri olmazdı.
Üzerine bir miktar daha ilave yapıp güncel markalar ile devam ederim,yada en sevdiğim yöntem,
tüm ekipmanlarını kendi tercihim ve bütçem doğrultusunda tek tek alır ve toplarım.
Bugüne kadar sahip olduğum hiçbir bisiklet direkt bayi çıkışlı olmadı, yeri geldi ikinci el ekipman aldım yeri geldi sıfır ekipman.
Ama her zaman kendi isteğim ve zevklerim doğrultusunda sahip oldum.
Bu noktada custom bisiklet üretimini her zaman canı gönülden desteklemişimdir.
Saygılarımla,

Sn Çelik
Çok haklılar 22.000T.L. bandına çıkıyorsanız kadro ve Vites grubu olarak çok daha iyi bisikletler alabilirsiniz.

• Beğen
Sn Çelik
Çok haklılar 22.000T.L. bandına çıkıyorsanız kadro ve Vites grubu olarak çok daha iyi bisikletler alabilirsiniz.
2. El den bahsediyorsunuz sanırım 22.000 tl ye daha iyi kadro ve vites grubu olan bir marka gösterenilir misiniz sıfır.

Geri