niye yaw geçen stanley termos aldım bimdenDecathlon spor dünyasının BİM'idir ağalar, en kaliteli ürününü de kullandım (basketbol ve futbol ürünlerinde, en dandiklerini de, Alamanya'nın LİDL marketi gibi bir şey.)
30 bin TL verecem, üstünde btwin falan yazacak![]()
İthalatında alınan gümrük vergisi ve ek gümrük vergisi var @umutcelik3000€'luk bisikleti 37000'tl ye satabilen Turk bisiklet dukkanina helal olsun. Almanya'da kdv %19, Hollanda'da %21, Turkiye'de %18. Aradaki %20'den fazla fark neden, nasil kaynaklaniyor merak ediyorum bazen. Bisilette otv falan mi var Turkiye'de?
İthalatında alınan gümrük vergisi ve ek gümrük vergisi var @umutcelik
performans için, dayanıklılık, hız, bisiklet yolları, dağlık arazi, sağlamlık, hafiflik, rahatlık, en iddialı tırmanışçılar ve yarışçılar, üst düzey amatör ve profesyonel sürücüler. biraz kafalar karışık galibaAslında kadroya endurance diyorsunuz ama decathlon açıklamasında anladığım kadarıyla konfor ile performansı bir arada tutmaya çalışmış buda karışık bir geometri ortaya çıkarmış268408 dosyayı görüntüle
Bisiklet için uygulananBu bahsettiginiz vergi orani toplam ne kadar bilginiz var mi? %20'yi buluyor mu?
Bisiklet için uygulanan
gümrük vergisi %14
ilave gümrük vergisi %20
kdv %18
Yani 1000 Euro'luk bir bisiklet için 580 euro toplam vergi çıkar. Dolayısıyla 3000 Euro için maalesef 1740 euro vergiler toplamı oluyor.
Burada kafa karıştırıcı bir nokta var; gümrük vergisi fabrika çıkış fiyatıdan, KDV ise satış fiyatından hesaplanır.Bisiklet için uygulanan
gümrük vergisi %14
ilave gümrük vergisi %20
kdv %18
Yani 1000 Euro'luk bir bisiklet için 580 euro toplam vergi çıkar. Dolayısıyla 3000 Euro için maalesef 1740 euro vergiler toplamı oluyor.
Yurt dışından gelen Bisiklet ve Aksesuar fiyatlarının yüksek olmasının Pandemi ile çok alakası yok,
Döviz'in yüksek olması , ek vergiler bu fiyatların bu seviyeye gelmesindeki en büyük unsur,
Türkiyede satılan fiyatlar ile Yurtdışı fiyatlarını karşılaştırdığınızda yaklaşık % 20 bir fark oluyor ki
Firmalar veya şahıslar yurt dışı ithalatında ÖTV+KDV farkını koyduğunuz zaman aynı fiyata geliyor.
Deli Sorular doğru ama olay DÖVİZ de bitiyor
Tabii birde devletin ek Vergilerinde
Güzel bilgilendirme için teşekkürler.O degil de merak ettim bizim buradaki fiyatlarina baktim bu bisikletlerin. 105 setli olani bu sanirim
(link)
Satis fiyati 2009€ ( guncel kur ile 20713 tl ) Turkiye dechatlon satis fiyati 22000 tl. Turkiye fiyati %6 daha fazla.
Ultegra olanina bakiyorum
(link)
Satis fiyati 2769€ ( guncel kur ile 28.549 tl ) Turkiye dechatlon fiyati 29000 tl. Aradaki fark %1.5 daha fazla
Turkiye dechatlon neredeysel Hollanda ile ayni fiyattan satis yapiyor. Diger markalara bakiyoruz
Trek'in ultegra olanlarini bulamadim alatin bisiklette o yuzden ultegra ile karsilastiriyorum
Domane sl6 (link) : 3999€ - (link): 4588€ fark: %14
Emonda sl6 (link): 3499€ - (link): 4358€ fark %24
Specialized icin Aktif pedalin sitesine baktim, pek fazla model yok malesef
Diverge e5 (link): 1999€ - (link): 2238€ fark: %12
Giant'a bakiyoruz
TCR ADVANCED 1 DISC (link): 2699€ - (link): 3346€ fark: %24 ( Turkiye model comp cok fark var mi emin degilim )
Uzun lafin kisasi kisitli modelleri karsilasitrip gorudum kadariyla Dechatlon Turkiye fiyatlari ile yurt disi fiyatlari arasinda %1.5 - 6 fark varken Trek ve specialized icin bu fark %10'un uzerinde. Butun markalar ayni oranda vergi odemiyor mu, aradaki farkin sebebi nedir?
Dechatlon kendi urutiyor digerleri bayii argumani ile gelmeyin, diger markalar da yurtdisinda Turkiye'de oldugu gibi bayiiler uzerinden satis yapiyor.
2. El den bahsediyorsunuz sanırım 22.000 tl ye daha iyi kadro ve vites grubu olan bir marka gösterenilir misiniz sıfır.Sn Çelik
Çok haklılar 22.000T.L. bandına çıkıyorsanız kadro ve Vites grubu olarak çok daha iyi bisikletler alabilirsiniz.