Scudo Sports

Decathlon - b'Twin tercihleri

@Samet Horasan

Maşa kilitlenmiyor. Şimdiye kadar birkez eşofman ile sürüş yaptım. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Bunun nedeni eşofmanın tayt gibi vücudumu sarmasıyla alakası olabilir. Paçanıza bant sarar veya bir karış yukarı kıvırırsanız herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

• Beğen
Tepkiler: Samet Horasan
Scudo
@enqinHLC Hocam birde RR500 ile Carraro crs 610 arsında kaldım sizin görüşünüz nedir? Farklı bir tavsiyeyede açığım.

Ben rr500 den memnunum. Carraro 610 tek farkı maşadan kilitleme olması. Ben ne düzde nede yokuşta kilitlemeye gerek duymadım. Maşada ağırlığına göre ayarlama yapılıyor. Dün gece sahilde 30km hızı koruyarak 10 dakika boyunca pedal kesmeden devam ettim. Bisiklet istenileni/vermesi gerekeni kesinlikle veriyor.

Not: Kesinlikle sram viteslerin geçişleri shimano sistemden çok daha sessiz ve sorunsuz. vitesleri yokuşta veya stres altında değiştirseniz bile hissetmiyorsunuz..

• Beğen
Tepkiler: Eren B.
Merhabalar, triban 520 düz gidon almayı düşünüyorum fakat aklıma takılan birkaç soru var.Ben işe bisikletle gittiğim için portbagaj takılabilmesi benim için artı bir özellik.Biraz daha bisiklet üstünde vakit geçirdikten sonrada kısa küçük turlar yaparım diyorum (istanbul-canakkale gibi) yine portbagaj burada işime yarıyor.Yokuşlarda ve yollarda zorlanmamak birazda hızlı gitmek istiyorum hemde bazı zamanlarda şehir bisikleti gibi kullanmak.

1-)Düz gidon bana sıkıntı çıkartırmı?
2-)Yol gidonu(Adını hatırlayamadım) takılı, aynı özellikli versionu 1900 tl ve 200 gram daha ağır arada 400 tl fark oluyor sonradan yol gidonu alma şansım olmuyormu?
3-)Uzun yollarda yada kışın tekerleri kalın taksam jantıda değiştirmek zorunda kalıyormuyum? (iç lastik + lastik yeterlimi?)
4-)Fiyatına değer bir bisikletmi? Forumda araştırdığım konularda X modelini alcağına Y modelini alın yazılıyor.Y Modelini araştırıncada, Y modelini alcağınıza Z modelini alın diye diye fiyat gitgide yukarlara çıkıyor.
5-)F/p ürünümüdür?

Fiyat 1500
9.750 Kilo (pedalsız)
Karbon maşa
Shimano Sora vites grubu
Çamurluk monte edilebilir
Ön ve Arka portbagaj monte edilebilir
Bisikelt decathlon linki: (link)

@Kaang96
Hocam merhabalar. Düz gidon ile yol gidonu arasında o kadar fark olmasının sebebi vites kollarının değişik olması. Yol bisikletlerinde olan vites kollarından var düz gidonda da normal mandallı vites kollarından var.
Ben trek almadan önce bu da benim listemdeydi. Portbagaj delikleri var siye biliyorum ama gidip görmek de önemli kesin sonuç açısından. Fiyatına göre iyi bir bisiklet. Fiyat performans ürünü.
Kışın tekerlekleri o kadar kalınlaştıramazsınızama uygun dişli tekeri vs değiştirebilirsiniz.
Ben öneririm sonuçta iyi fiyat iyi ürün. Üzerindeki tekerleklerden mennun değiller sadece onu da değiştirirsiniz.
Sonradan gidon değişikliğine gitmek pahalıdır bilginize

1)Düz gidon sıkıntı çıkarmaz ama yol bisikleti alıyorsanız dropbarlısını almanızı tavsiye ederim.
2)Sonradan dropbar takabilirsiniz ama ona yapacağınız masraf hemen hemen sıfır dropbarlı bisikletle aynı fiyata gelir.
3)Kalın lastik takamazsınız çünkü yol bisikletlerinin maşa aralığı dardır ayrıca kalın lastik taksanız bile jantı da değiştirmeniz gerekecek.
4)Decathlon'daki ürünlerin çoğu fiyatına değer ürünlerdir. Zaten diğer markalarla karşılaştırın farkı görceksiniz.
5)Bence fiyat/performans ürünüdür.

Merhaba bu bisikleti bir arkadaşıma bakmıştım benim çok hoşuma gitmişti yol bisikleti gidonu ile düz gidon arasında 400 TL gibi bir fark var buna pek anlam verememiştim. Decathlon'da ki görevliye sorduğumda bu bisiklete en fazla 28'lik lastik takılabilir demişti yanlış hatırlamıyorsam.

Aynı tip bisiklet olarak Giant Escape Air bakmıştım hem daha pahalı hem lastikleri çok kötüydü.

Bence son derece alınası bir bisiklet.

@Hastateker
@Burak Kuruoğlu

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.Hız benim için çok önemli olmadığı için dropbarlı almaya gerek duymuyorum açıkçası. :)

@sahbaz061
Teşekkür ederim, aklımdaki tüm soru işaretleri gitti şimdi gidip almak kaldı :)

Son olarak baktım olmuyor diyelim flat gidonla, drop bara geçmemin maliyeti ortalama ne olur bilginiz varmı? Yada kelebek gidon dahamı rahat oluyor? kelebek gidon taksam yine vits vs.. değiştirmek zorunda kalıyormuyuz? :)

Edit: Dediğiniz gibi biraz araştırdıktan sonra aynı fiyata denk geldiğini gördüm.
shimano Sora st-3400 400 TL
Gidon 50 Tl
Gidon bandı 10 tl

(link)

@Kaang96 hız sizin için önemli değilse şehir bisikleti alabilirsiniz ama yol bisikleti dediğimiz şey zaten hızlı gitmek için üretilmiştir ve eminim flat gidon alırsanız ilerde keşke dropbarlısını alsaydım diye çok pişman olcaksınız

@Burak Kuruoğlu
Beylikdüzünde oturuyormuşsunuz, beylikdüzü-mimaroba yapıyorum işe giderken.Devebağırtanı çıkmak şehir bisikletiyle zor olacaktır diye düşünüyorum :) Ayrıca 400 tlye sora vites-fren yerine belki o fiyata daha yüksek model 2. el vites-fren bulabilirim(yada yurtdışından), bu bisikletde takılı olanıda satarım :)

@Kaang96 kelebek gidon takılabilir, fren/vites kollarını degistirmeye gerek yok. Bence fitness bisikletine kelebek gidon yakışmaz, kaliteli barendli elcikler olabilir.
69438 dosyayı görüntüle
Bendeki Fit5 te 700x23c Hucthinson Equinox lastikler var, çok memnunum. Islak asfalta ve bozuk stabilize yola uygun degil tabi ki.
Sonuç olarak Fit5 in yerine çıkarılan bir model Triban 520, gayet iyi bir fitness bisikleti. Denildiği gibi tam F/P ürünü.

@cYclopath
Teşekkür ederim yorumunuz için elciklerde gerçekten güzel duruyor :)

@Kaang96 (link) shimano soranın bi üst modeli tiagranın fiyatı 300 euro yani yaklaşık 1000 tl eğer 400 e bulabilirseniz söyleyin ben de alayım bi set :D

@Kaang96
Bence dropbarlı 520 modelini almanız sizin için daha avantajlı olur. Dropbara geçerken sora vites kolu takılması lazım sıfırının fiyatı 300-400 arasında. Bir de dropbar gidon takılacak yani aşağı yukarı aynı fiyata denk geliyor. Dropbarlısını alın derim, yol bisikletinin zevkini aldıktan pişman olacağınızı düşünmüyorum. Bir de dropbarlısını önermemin asıl sebebi, lastikleri 700X23C(bayağı ince bir lastik), kadrosu derseniz yol bisikletine daha uygun dolayısıyla siz flat-bar gidon alsanız da şehir bisikletindeki rahatlığı bulamıyıcaksınız yani hem performanstan hem de rahatlıktan vazgeçmiş olucaksınız.

@Burak Kuruoğlu
Setmi almamız gerekiyor ki? :) dual kol + gidon + gidon sargısı gerekiyor diye biliyordum :)
Edit: (link)

@Ozan Cansel
@Burak Kuruoğlu
Tavsiyelerinize uyayım maaşı alana kadarda araştırmaya devam edeyim.Araştırma sonucu dropbarlı modelini alıcam artık :)

Triban'larda small ve medium 26" idi. Yukarisi kadrolar ise 28". Siteye yrniden bi goz attim ama boyle bir bilgi gordugumu hatirliyorum. Bulamadim, belki de modele gore degisiklik gosteriyordur, yanlis yonlerdirmek istemem. Amadikkat etmeniz gereken bir nokta...
Iyi forumlar

@ferhat1983
Mağazaya gittiğimde bunu özellikle soracağım teşekkürler uyarı için :)

@Kaang96 bence lastikleri haric gayet de alinabilir bis bisiklet. Dropbar olayina da cok takilmayin, 50 tlye bir bullhorn gidon alir takarsiniz, fazlasiyla rahat olur.
Dropbara cevirme projeniz ise cok maliyetli olur, zira sti kol fiyatlari cok yuksek, ikinci el alayim deseniz de 200 tlnin altinda fiyatlarda cok zor bulursunuz.ki alacaginiz dropbar da 100 tlnin altinda olmayacak.
Ben de fitness bisiklet kullaniyorum, aim marka barend kullaniyorum, hem konforlu hem de one yatmak icin son derece musait.

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
Rock Rider 560 sahibiyim , kesinlikle tavsiye ederim fiyat performans açısından beklediğinden fazlasını alacağınıza emin olabilirsiniz.
Ufak tefek eksi yönleri yok değil ama dediğim gibi fiyat performansa göre yeterli huzuru bulabilirsiniz :harika:

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
@Mert S. Bende aradım bununla ilgili net bir tarih yok demişlerdi. 2 Hafta önce aramıştım. Haziranı bekleyip bir model alacağım galiba. Ama yurt dışı ve Türkiye müşteri hizmetlerinin birbirinden haberi yok. Ne zaman yeni bisikletler gelecek diyorum, yurtdışı Türkiyeye sor diyor sorduğumda da biz bilmiyoruz diyorlar.

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
Geri