Scudo Sports

Decathlon - b'Twin tercihleri

Merhaba arkadaşlar en triban 500ümün jantlarını değiştirmek istiyorum da benim jantlarm 650 lik bende 26" olarak bu jant çemberini buldum acaba bu benim bisikletime uyar mı? Uymaz ise önerbileceğiniz jant çemberi var mıdır?

Scudo
@Guney1907 önerebileceğim çember yok ama baktığın jant mtb için bilgin olsun, 28 lik yol için olanlarına bakman uygun olur

bana sorarsan orjinalini bozmaman en iyi fikir olacağı yönünde.;)

@Kazuya ama benim jantlar 26" yani 28ler büyük gelir.ince lastik takılır mı acaba verdiğim linktekilere

@Guney1907 Sizin jant ölçünüz 650 yani 27.5 jant diye geçiyor. Kadronuza uygun olan orijinal ölçüde jant kullanmanızı öneririm.

Bisikletiniz normal bir yol bisikletine göre küçük olduğundan, normaleden küçük, özel ve nadir diyebileceğim bir jant kullanmakta. 650C diye geçen bir ölçüye sahip.
Normal yol bisikletleri 700C jant kullanır.

Benzer şekilde lastik ve iç lastik alırken de, 700x23 700x25 lastik alamazsınız (23 ve 25 genişliği ifade eder)
650x23 , 650x25 almak zorundasınız.

650C kullanmanın hem avantajları hem dezavantajları var.
-Dezavantajı, 650C lastik ve jant piyasada çok az var. Talep az, kullanım az.
+Avantajı, özellikle jant fiyatları 700C jantlara göre çok düşük..

Farklılık kadronuzdan kaynaklanıyor.

(link)

@Serkan Mıstınoğlu teşekkürler çok yardımcı oldunuz. ben aldığımda 26" yazıyordu sitede 27.5" olmaması lazım

Rica ederim, ben de şimdi öğrendim: 51 ve 48 kadrolarda 650C kullanıyorlarmış, 54 ve daha büyük kadrolarda 700C kullanıyorlarmış
Triban 3 ve 5 için geçerli bu (triban 300 ve triban 500 de aynı şey)

Abi bende bu var acaba yanlış mı aldım?jant ve lastiğin üzerinde yazablarda bunlar

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    59,5 KB · Okunma: 36
  • image.jpeg
    image.jpeg
    55,4 KB · Okunma: 37
  • image.jpeg
    image.jpeg
    93,4 KB · Okunma: 45
Merhaba,
Fotoğraftaki dış lastiğe göre alınacak (link)

@Samet Horasan
Selam arkadaşım bende ilk zamanlar çok farklı tarz ve markalar arasında gidip geldim benim tercihim katlanır bisiklet dahon d8 oldu
Gayet güzel seri birşekilde vites geçişleri var
kullanımıda çok keyifli bütçeniz elverirse Katlanır tercih ederseniz memnun olacağınıza emin olabilirsiniz

Kullanıyorum. 300+ km yaptım. Alalı 10 gün olmadı. Güzel bir bisiklet. Neyi istediğini bilen kişiyi fazlasıyla tatmin ediyor. Salcano almaktan iyidir. Carraro 610 da bulabilirsin belki bu fiyatlara

@DOKTORBEY

3x8 sistem var üzerinde. Sram x4 arka aktarıcı ve kollar var. Ön btwin marka aktarıcı sanırım. Aynakol da sram marka

@enqinHLC Hocam RR500'ün maşası kitleniyor mu? Birde Aynakolda koruma yok, paça sıkışması falan gibi bir durum oluyor mu?

Geri