Scudo Sports

Dealextreme.com hakkında

Scudo
Genelgenin tam metni:
www.gumruk.gov.tr/tr-TR/emevzuat/Genelgeler/2011-23.pdf

Özetle:

Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, kıymeti önemli değeri olmayan eşya limitini (150 Avro'yu) aşan, ancak 1500 Avro'yu aşmayan eşya, Kararın 62 nci maddesi kapsamında değerlendirilecek ve geldiği ülkeye göre bu eşyaya tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır.

Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde,eşya kıymetinden Kararın 45 inci maddesinde geçen 150 Avro mahsup edilmeyecektir

Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.

Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, iki ayda en fazla bir, yılda en fazla beş kere kullanılabilir.
Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.

İlker Bey okudum genelgeyi;

Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.

Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, iki ayda en fazla bir, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.

denmiş. Bu maddeden anladığım kadarı ile aynı ürünlerden bahsediliyor burada. Yani yıl içinde 5 kereden fazla aynı konşimento muhteviyatı ürünler alırsanız, (ör: aynı model, aynı marka bir fren kolu) bu meta haline geliyor ve vergilendiriliyorsunuz.

Yanlış da anlamış olabilirim tabi ama ben de kendi deneyimlerinden söylüyorum bunları. dediğim gibi sene başından 7. aya kadar 15 farklı ürün aldım eBay'den, toplamları da 200€ civarında.

@Edip Dinçer

Doğrudur. Benim de arka arkaya bir kaç siparişim vardı ebay'den, sonuncusu genelgeden sonra elime ulaştı, gümrüğe takılmadı.
Yanılmıyorsam bu genelgenin yayınlandığı tarihten önce (19/4/2011) postaya verilmiş ürünler genelgenin kapsama alanı dışında tutulmuştu.
Bizim devlet işlerinin de sağı solu belli olmaz, atlamış da olabilirler. Ya da uygulamada biraz daha esneklik tanımış olabilirler belki.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Aaa bu o kadar yeni bir sey mi? O zaman cok fenaymis. =\

@yavuz erkut

sağolasın yaa ben hiç ürünün ismini okumadım görünce bunu zaten direk aldım...Bayada hayal kurmuştum,gerçi termos mataralarımız var ama bu ilginç bir ürün olduğu için almıştım..Nese zil niyetine kullanırmıyız bi gelsin bakalım:)

siteden alış veriş yaptım. ucuz gibi görünsede gelen ürün 30 iş gününde geliyor. HaDİ BEKLEDİN DİYELİM, ÜRÜN ELİNE GEÇİNCE UCUZ DİYEREK HEYECANLA ALDIĞIN ÜRÜN,
eline geçince birden heyecanın yerini hayal kırıklığı ve fazla ücret edemiş hissi kaplıyor.

bende bu sıteyı yenı duydum. hıc alısverıs yapmadım ama alısverıs yapan tanıdıklarım sıtenın son derece guvenlı oldugunu soyluyorlar. her hangı bır sorun cıkmıyormus. urunun postada kaybolması ve elınıze ulasmaması durumunda da dırek olarak ıster para ıadesı yapıorlarmıs, ıster tekrar urun gonderıyorlarmıs.

Dealdan alısveriş yaptım bende bisiklete ön arka far takım 5 dolar civarı gayette iş görür . kablosuz km saati aldım sorunsuz calısıor cok memnunum oda 8 dolardı .arkadaslarım elektornik ürünler falan aldı nokia bluetot streo kulaklık falan orjinalinden farksız gerek görüntü gerekse ses olarak 25 dolardı orjinali 170 tl civarı falan filan.

sadece ücretsiz kargo oldugu için paketlemeler en sona atılıyor paketleme 5 gün kadar sürüor yolda 1.5 2 hafta buluor ortalam 2-3 hafta bekliosunuz sadece o .

Ayrıca alternatif olarak bi site söleyim www.buyincoins.com

arkadaşlar 3 hafta gibi bir sürede geldi siparişlerim..30 dk önce ulaştı ürünler...Sevdim ben bu siteyi..

DX ürün çeşitliliği ve müşteri hizmetleri açısından Çin kökenli siteler arasında rakipsiz fakat fiyat ve kargolama hızı açısından çoğu üründe aynı şeyi söyleyemicem. Ürünlerin %80 inde stoksuz çalışıyolar. Siparişlere göre ürünleri temin ediyolar ki bu da bazen 7-10 gün sürebiliyor.

Fiyat açısından en iyi Çin kökenli alışveriş sitesi bence Buyincoins. Ayrıca ürünlerin %90'ı stoklu. Fakat bu site de çeşitlilik açısından yetersiz...

(link)

siteden 30'dan fazla alışverişim oldu sorun yaşamadım.

Güvenle alışveriş yapabilirsiniz.Yine de eğer siparişiniz 30 doların altında ise 1.90 Dolar ödeyerek kargonuzun internetten takip edilebilen Registered Airmail ile gönderilmesini sağlarsanız paketiniz daha çabuk ve güvenli bir şekilde size ulaşır.

Ayrıca siteden yapacağınız ilk alışveriş için kullanabileceğiniz %20 indirim sağlayan aşağıdaki kupon kodlarını da kullanmayı unutmayın:

1 – Siteye girin: buyincoins.com

2 - Yeni bi hesap oluşturun

3 – Almak istediğiniz ürünleri sepete ekleyin

4 – Checkout 'a tıklayın

4 – Complete 'e tıklayın

5.1 – Coupon Code bölümüne bunu yazın: 10%eBay110

5.2 – Recommender bölümüne bunu yazın: fsmrt

6 - Paypal'da ödeme aşamasına gelince 5%OFFPP

Bu kodu girerseniz %5 indirim daha yapılıyor. Toplamda %20 indirim oluyor. Fakat bu indirimler her üyelik için 1 defa geçerli yani her siparişte yeni bir üyelik almanız gerek.

• Beğen
Tepkiler: Alper Onur ARSLAN
Son zamanlarda dealextreme.com' dan alışveriş yapan var mı? Acaba kargo kaç günde geliyor?

@ali katlamaz

23 haziranda verdiğim sipariş 17 temmuzda bana ulaştı.

Ben son iki ayda 5-6 ayrı alışverişim oldu çok değişiyor gelme süreleri. aynı anda kargoya verilen ürünler bile buraya bir hafta ara ile geldiler. Yani 15 ila 25 gün diyebiliriz

@Fatih Çetin

Benim ödemesini yaptığım üründe 7-10 iş günü yazıyordu. Acaba bu kargolanma süresi mi? Yoksa elime geçme süresi mi?

@isamorgil

Benim ödemesini yaptığım üründe 7-10 iş günü yazıyordu. Acaba bu kargolanma süresi mi? Yoksa elime geçme süresi mi?

My Orders bölümünden sipariş numarasına tıkladığında Order is being processed. yazıyor ise ürün temin aşamasında dır. ayrıca kargoya verilince sana mail atarlar. tam olarak hangi sayfada 7-10 gün yazıyordu anlayamadım ama 7 günde gelmesi mucize olur bence

edit:
dediğiniz yeri buldum Dispatch: Ships within 7-10 business days

orası kargoya verilebileceği günden bahsediyor

@isamorgil

Üye olmadım misafir olarak paypal ile ödememi yaptım çıktım. Ürünü alırken sepete ekle kısmının hemen altında yazıyordu heralde azami kargoya veriliş süresidir.

Evet aynen öyle tahmini kargoya veriliş süresi.

Geri