Scudo Sports

Dana olmak

@muratcolakoglu
Anlaşılan stravadan pek bilgin yok. Motor, araba vb motorlu taşıt ile tutulan kaydı direk flagged yapıyor strava yani yasak.. Bunun dışında bu tarz kayıtları segmentlerde gizleyerek egosu için hesabında tutanlara kimse birşey demediği gibi kimsede o kişileri umursamıyor.

Scudo
@muratcolakoglu
Site otomatik olarak segmentlerden kaldırıyor zaten.

Flagged olayı otomatik olan bişey değil, Strava yapmıyor. Kullanıcılar bu gibi kural dışı yapıldığını düşündükleri sürüşleri işaretleyebiliyorlar. Bi sürüş işaretlenince segmentlerde görünmüyor. Sürüşün sahibine de bi uyarı gidiyor, sürüşünüz işaretlendi diye. Burda sürüşü işaretlenen kullanıcının önüne bi kaç seçenek geliyor. İsterse "yoo ben gayet de sürerek yaptım bunu" diyerek işareti kaldırabiliyor. Veya araç desteği aldığı kısım varsa o kısmı kesebiliyor veya sürüşünü tamamen silip olayı kapatabliyor. Eğer sürüşü işaretlenen sporcu, bunda hata yok ben sürdüm derse ve ikinci kez aynı sürüşü işaretlenirse artık işareti kaldıramıyor. Ya sürüşünün bir kısmını/tamamını silmek zorunda veya Strava desteğe mail atıp onlarla çözebiliyor durumu.

Hadiseye gelirsek bence bu yine iyi, bi araç ile yapıldığı belli, çok sorun olmaz işaretlenir. Olay stravaya intikal etse strava da araç içinde yapıldığını görecektir. Asıl sorun motor vs. ile hızı fazla abartmadan KOM almaya çalışanlar, veya araç rüzgarına girenler. Onları tespit etmek zor olabiliyor. Asıl ego tatmini yapmaya çalışanlar da onlar zaten. Bu eleman belki stravanın tam olarak ne olduğunu bile bilmiyor olabilir, bisikletçi bile olmayabilir, tek sürüşü var o da bu.

Belki ben biraz fazla düşünüyorum ama bence “dana, öküz, ayı” gibi hayvan isimleri hakaret anlamında kullanılmamalı. İnsandan daha kötü bir hayvan türünün olmadığı şu dünyada insanların birbirine diğer hayvanların isimlerini hakaret olarak söylemesi ne kadar da ironik bir durum aslında.
Belki de çoğunuz için nu durum çok sıradan geliyor ve “amaaaan ne var bunda bu kadar duyar kasacak!” diyorsunuz fakat benim açımdan bu durum çok önemli.

@Bigpatron

@Leventİ

Senin de pek bilgin yok anlaşılan. Bak otomatik kalkmıyormuş. :)

Sizin flaglemeniz lazım arkadaşlar. Adam yokuş segmentini 113 km/h ile almış, babalar gibi de KOM yazmış strava :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@Serkan Mıstınoğlu

Strava mühendisleri, değişik insan türleri ve davranışları hakkında, özel bir araştırma yürütüyor olamaz mı ? İsteseler ufak bir yazılım ekleyerek motorsiklet, otomobil, yada uçak kulllarak KOM alanları tespit edip engelleyebilirler.
Hangi ülkeden kaç kişi, böyle saçma şeyleri yapıyor, bundan keyif alıyor, kaç kişi şikayet ediyor, bence bunların bile istatistiklerini tutuyorlar.

• Beğen
Tepkiler: samurusov
Geri