Flagged olayı otomatik olan bişey değil, Strava yapmıyor. Kullanıcılar bu gibi kural dışı yapıldığını düşündükleri sürüşleri işaretleyebiliyorlar. Bi sürüş işaretlenince segmentlerde görünmüyor. Sürüşün sahibine de bi uyarı gidiyor, sürüşünüz işaretlendi diye. Burda sürüşü işaretlenen kullanıcının önüne bi kaç seçenek geliyor. İsterse "yoo ben gayet de sürerek yaptım bunu" diyerek işareti kaldırabiliyor. Veya araç desteği aldığı kısım varsa o kısmı kesebiliyor veya sürüşünü tamamen silip olayı kapatabliyor. Eğer sürüşü işaretlenen sporcu, bunda hata yok ben sürdüm derse ve ikinci kez aynı sürüşü işaretlenirse artık işareti kaldıramıyor. Ya sürüşünün bir kısmını/tamamını silmek zorunda veya Strava desteğe mail atıp onlarla çözebiliyor durumu.
Hadiseye gelirsek bence bu yine iyi, bi araç ile yapıldığı belli, çok sorun olmaz işaretlenir. Olay stravaya intikal etse strava da araç içinde yapıldığını görecektir. Asıl sorun motor vs. ile hızı fazla abartmadan KOM almaya çalışanlar, veya araç rüzgarına girenler. Onları tespit etmek zor olabiliyor. Asıl ego tatmini yapmaya çalışanlar da onlar zaten. Bu eleman belki stravanın tam olarak ne olduğunu bile bilmiyor olabilir, bisikletçi bile olmayabilir, tek sürüşü var o da bu.