Scudo Sports

Dahon Vitesse D8 Alacağım fakat..

Altaycn

Üye
Tepki
0
Bütün katlanır severlere selamlar.
Bir kaç aydır forumu dışarıdan takip ediyordum. Katlanır bisikletle ilgili forumdan ve birkaç yabancı kaynaktan bol miktarda bilgi sahibi oldum ve aklımda kalan soru işaretlerini giderme amacıyla üyeliğimi alıp, konuyu açtım. Umarım bu sayede aranıza katılırım.
Sezonun ortalarında da olsa paramı biriktirdiğim ve bir Dahona sahip olacağım için çok heyecanlıyım.
Lafı fazla uzatmadan konuya geçeyim.
Dahonu neden tercih ettiğimi zaten açıklamama gerek yoktur. (kalite, iyi yorumlar, 30 yıllık tecrübe, Türkiyede bulunabilirlik vs.) Model olarakta birçoğunuzun da tercihi olan Vitesse D8 modelini almak istiyorum çünkü araştırmama göre fiyatı, diğer markaların benzer modelleriyle arasındaki performans ve dayanıklılık farkına oranla gayet makul ve çamurluk, arka bagaj gibi aksesuarlarıyla bana ek masraf çıkarmayacak. (zaten selesi mecbur değiştirilecek benim kalçama oturacak gibi görünmüyor.) Ancak yine de internetteki fiyatları cep yakabilecek cinsten. Bu yüzden bulabileceğim en ucuz yerden almak istiyorum. Hatta 2 katlanır heveslisi arkadaşımı da bu model konusunda ikna ederek alıma dahil ettim ve belki bir indirim yakalayabiliriz.
Ve şimdi gelelim sorulara
1. İçinizden birileri bizimle birlikte bu modelden veya aynı yerde bulunabilecek bir başka modelden alıp mart ayında yapılan indirimli toplu alım gibi bir etkinliğe katılmak ister mi? (Bu hafta veya haftaya)
2. 3 veya daha fazla toplu alım için şöyle güzel bir indirim yapacak bir yer önerebilirmisiniz? (İstanbul içi tercihimiz olacaktır.)
3. Vitesse D8in 2013 modelini alacağız zira 30. Yıl amblemi ve sele borusuna entegre pompası 2014 modellerinde bulunmuyormuş. 13 model satan bir bayi biliyormusunuz?
4. Toplu alımda güzel bir indirim için ne gibi pazarlık stratejileri kullanmalıyız? (İnternette fiyatlar şu anki kurla ortalama 1420tl civarı, 1250ye kadar çekmek istiyorum.)
Deneyimli, fikir sahibi arkadaşların ve Dahon sahibi olmak isteyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Hepinize iyi pedallamalar.

Scudo
Normalde yurt dışında satılan 2014 modellerde sele borusu pompası yoktu fakat Türkiye'ye gelen modellerde olduğu görülebiliyor bu yüzden 2013 almaya uğraşmanıza gerek yok. Ha 30. yıl amblemi çok önemliyse tercih edebilirsiniz tabi. Normal fiyat üzerinden en fazla %10 indirim yaparlar diye düşünüyorum, adet artsa bile muhtemelen fiyat değişmez çünkü distribütör şart koşmuş şu fiyatın altına inmeyin diye, belli bir standart olmasını istiyormuş bayiler arasında.

Bilgi için teşekkürler ömer bey. tabiki 30.yıl amblemi pekte önemli değil fakat uzun yılla kullanmayı düşünüyorum ve ilerde belki koleksiyonluk olabileceği için 2013 arıyorum ancak bulamazsan 14 de alabilirim. İstanbuldaki bayiler hakkında bilgi sahibimisiniz bu %10 luk indirimi fazla naz yapmadan yapabilecek bir yer biliyormusunuz?

İstanbul'da yaşamadığım için malesef bilemeyeceğim.

Sirkecide asli bisiklet yapar % 10 zannimca bi dene sansini

Bostancı'da Bisikletsepeti'ne bir sorun derim.

Sağolun arkadaşlar, sanırım bir ön keşif gezisi yapmam gerekecek en iyisi bi liste yapmalı.
Bisiklet sepeti
Aslı bisiklet (en son tercihim olacak)
Bike&outdoor

Başka öneren olursa onlarıda ziyaret ederim

Bu arada kaç bisiklete toplu alım indirimi yaparlar acaba?

Eğer internetden satın almak ve kargo işleri sizin için sorun değilse, çalıştığım firma satıyor Dahon katlanır bisikletlerden. Bildiğim kadarıyla elimizdeki lacivert Vitesse D8 ler 2013 model olması lazım, yine kontrol edebilirim sizin için.
Söylediğiniz fiyata da verebiliriz diye tahmin ediyorum. Asıl işimiz bisiklet değil ama talep geldiği için katlanır bisiklet de satıyoruz.
Burdan bakabilirsiniz : (link)
Aklınıza yatarsa beni iletişim numarasından arayabilirsiniz, veya mesaj atın, farketmez.
İsmim Hakan.
Saygılar ...

Hakan bey teklifiniz ilgimi çekti muhakkak size ulaşacağım, fakat önce modeli görmem ve diğer alacak arkadaşlara göstermem gerekiyor. bunun için önce birkaç bayi gezeceğim ve onlarında fiyatını alacağım.
Sitenizde diğer d8 modellerini de görüyorum 2014lerdende alabilirim
En kısa zamanda sizinle irtibata geçeceğim
Teşekkürler

Tabii mutlaka yakından bakıp incelemekte fayda var. Her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Katlanır bisiklet olayı etrafta bayağa yaygınlaşmaya başladı, biraz daha zorlarsam ben bile sıcak bakıcam olaya :) İzmir de trene metroya otobüslere falan rahatça bineceğimi bilsem alırım da, maalesef öyle birşey söz konusu değil, illa ki zorluk çıkartıyorlar. Enes beyin katlanır bisiklet ile metroya girme çalışmalarını bu siteden seyredebilirsiniz : www.canavarkesifte.com

Evet izmirde öyleymiş baya şaşırtıcı doğrusu. Lakin istanbulda bu sezon nerdeyse herkesin altında katlanır görüyorum toplu taşıma hiç sorun çıkarmıyorlar. İzmir belediyesini bir kaç dilekçeyle bilgilendirmek lazım bence

@Ömer Dilek
Bende sirkecise esnafim tabii ki bu yasanan olay terbiyesizlikten baska bir sey degil. Benim orayi onermemdeki sebep o firmanin o tarz bisiklet sattifini bilmemden kaynakli yoksa her hangi bir bagim veya iletisimim yok. Ben esnafi kendim gibi dusundum sahsen bir musteri gelip bana 3 adet saat alicagini soylese ve fiyatlari ortalam 1000tl olsa ben elimden gelenin fazlasini yapmaya calisirim (tabii ki kar ederim ama aliciyida mahcup etmem)
Ozetle bu mantikla ilerleyerek orayi onerdim eger linkteki gibi bir sorun varsa tabii ki orayi tercih etmeyin ki belki anlarlar esnafligin nasil bir sey olmasi gerektigini bu tarz insanlar yuzunden butun esnaflar zan altinda kaliyor...

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_D
En güncel katlanır konusu bu olduğu için buraya yazıyorum. Kirlilik oluşturuyorsam kusuruma bakmayın zira yeni konu açmak istemedim.

Ben de yakın zamanda katlanır bisiklet almayı planlıyorum. Gerek bu forumda gerekse nette başka sayfalarda araştırdım, onlarca video izledim ve yorum okudum. Tam Dahon D8'de karar kıldım derken Ataşehir Yeşil Bisiklete gittim. Orda D8 yoktu, sanırım D7HG (göbekten vites) olan modeli inceledim ve bu sefer de göbekten vites sistemleri araştırmaya başladım. (Bu arada oraya gitmeden önce Tchibo nun göbekten 3 vites (ama kontra) modelini incelemiştim). Bunun üzerine araştırma yaparken de en son Tilt 9 almayı planlıyorum. Fiyat olarak D8 den pahalı ancak D7HG den daha ucuz. Göbekten 7 vites, zincirsiz (kayışlı) sistem.

Şimdi bu vesileyle 3 sorum olacak;

1- Göbekten mi yoksa normal vites mi?
2- Zincirli mi yoksa kayışlı mı?
3- Dahon mu Btwin mi?

Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için ayrıca teşekkür ederim. [emoji4]

Kenan bey isterseniz sizi de toplu alıma davet edebiliriz. Marka olarak ben dahon alın derim. internette bulduğum karşılaştırmalara dayanarak bunu söylüyorum. Ancak vites ve zincir konusunda birşey söyleyemem zira aradaki farkları pek bilmiyorum.

Aslı bisiklet konusuna gelince perşembe günü İstanbulda 4 noktayı ziyaret edeceğiz buna Aslı da dahil bakalım söylendiği kadar varmı.

D8 alan arkadaşların bazıları vitesten ses gelmesinden şikayet ediyordu hatta bu yüzden komple vitesi Shimano Altus ile değiştirende oldu. Göbekten vites alırsanız boyle sorunlar olmaz ama onunda ağırlık sorunu var , 2013 model D7HG bana oldukça ağır geldi kaldırınca fakat 2014 D7HG resmi sitesinde diğerine göre 1 kg civarı hafif görünüyor eğer hafiflik için bir güncelleme yapıldıysa bunu tercih edebilirsiniz.

Btwin Tilt modellerinin bir serisi Türkiye'de dahil olmak üzere güvenlik nedeniyle toplatıldı forumda eski konulara bakabilirsiniz, eğer bu sorun giderildiyse Tilt düşünebilirsiniz hatta satış sonrası servis ve destek hizmetinden herkes çok memnun genelde Dechatlon'un. Aslı bisiklet ise genelde satana kadar sizinle ilgilenir.

@Ömer Dilek

Tilt ile ilgili geri çağırma konusunda bilgi sahibiyim forum sağolsun :) Fakat Decathlon ile görüştüm, problemli bisikletler geri gönderilmiş, şu an satışta olanlar problemsiz seriymiş. Ağırlık çok önemli değil benim için, arabanın bagajında taşıyıp fırsat buldukça bineceğim. Yürüyüşle 15 kg. civarı verdim, yürümek belli bi noktadan sonra sıkıyor açıkçası, biraz da pedallayım istiyorum :)

@Altaycn
Maksimum bir hafta içinde kesin kararımı vereceğim. Dahon'da karar kılarsam emin olun listeye dahil olurum ;)

N11 de dahon d8 indirimli fiyattan satista fiyati 1309 TL. 300 tl üstüne 55 tl indirim kuponu ve avantajx iadesi ve paraf kartınız varsa 1000 tl uzeri 111 TL puan veriyor. Alacaklar için iyi bir firsat

N11 de dahon d8 indirimli fiyattan satista fiyati 1309 TL. 300 tl üstüne 55 tl indirim kuponu ve avantajx iadesi ve paraf kartınız varsa 1000 tl uzeri 111 TL puan veriyor. Alacaklar için iyi bir firsat

Bilgi için teşekkürler mehmet bey ancak biraz daha ucuza almayı düşünüyorum 3 adet alacağımız için güzel bir fiyat veren olur sanırım yarın istanbulda 4 noktayı ziyaret edeceğiz. İstediğimiz olmazsa n11 de değerlendirilecek

Edit: n11 üzerinden satılan dahonlar deniz sepetinin ürünleriymiş onlarla da bir görüşme yapacağız zaten

Geri