Scudo Sports

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Bende dahon kullanıcısı olsamda sizlerin tecrübesinden yararlansam. Şuan katlanır bisiklet arayışındayım. Selamlar

Scudo
Hafif tümsek-bozuk yollarda gidondan çıtırdama vb. sesler gelmeye başlayınca bir önceki sayfada yer alan menteşe sertliğini ayarlama işlemini uygulayayım dedim. 8-9 anahtarla hafif sıktım, mandalı kapatırken gidonun içindeki beyaz plastik parça çıt etti. mekanizmayı geri açtığımda plastiğin çatlamış olduğunu gördüm. kafayı yemek üzereyim bu aksilik sebebiyle.

Yarın yüksek ihtimalle işe bisikletle gideceğim. Bir sorun çıkar mı acaba bilmiyorum. Dönüşte bisikletçiye uğrasam halledebilirler mi acaba? Valla yerlere atacağım kendimi yahu.
Bende dahon kullanıcısı olsamda sizlerin tecrübesinden yararlansam. Şuan katlanır bisiklet arayışındayım. Selamlar
Şu sıralar stoklar iyi durumda. Her zaman olduğu gibi birkaç aya göre biraz daha pahalılaştı ama birkaç ay sonra daha pahalı olacak. Gözünüze kestirdiğinizi alıp geçin...

Hafif tümsek-bozuk yollarda gidondan çıtırdama vb. sesler gelmeye başlayınca bir önceki sayfada yer alan menteşe sertliğini ayarlama işlemini uygulayayım dedim. 8-9 anahtarla hafif sıktım, mandalı kapatırken gidonun içindeki beyaz plastik parça çıt etti. mekanizmayı geri açtığımda plastiğin çatlamış olduğunu gördüm. kafayı yemek üzereyim bu aksilik sebebiyle.
Dahonın en zayıf noktası bu kısmı. 2013 VYBE ve 2015 Vitesse bisikletleri 1'er yıl kullandım. Bu gidon ekleminin ayarı fazlasıyla hassas, zor ve kullanışsız. Mekanikçi olmama ve çok daha hassas aksamlar üzerinde çalışmış olmama rağmen dahonun gidon eklemi beni çok zorlamıştır.
Yarın yüksek ihtimalle işe bisikletle gideceğim. Bir sorun çıkar mı acaba bilmiyorum. Dönüşte bisikletçiye uğrasam halledebilirler mi acaba? Valla yerlere atacağım kendimi yahu.
Oradaki bayaz plastik parçanın yenisi her bisikletçide bulunmaz. Sirkecide Aslı bisiklete sorup varsa oradan isteyin. İstanbuldaysanız gidip alın. Daha önce arkadaşıma almıştık. Eliniz yatkın değilnise bu eklemin ayarını bisikletçiye yaptırmanızda fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
telefon tutucu olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar ayrıca arka bagaj ve çamurlukları çıkarmayı düşünüyorum öyle kullanan varsa fotoğraf atabilirse çok makbule geçer.

Dahonın en zayıf noktası bu kısmı. 2013 VYBE ve 2015 Vitesse bisikletleri 1'er yıl kullandım. Bu gidon ekleminin ayarı fazlasıyla hassas, zor ve kullanışsız. Mekanikçi olmama ve çok daha hassas aksamlar üzerinde çalışmış olmama rağmen dahonun gidon eklemi beni çok zorlamıştır.

Oradaki bayaz plastik parçanın yenisi her bisikletçide bulunmaz. Sirkecide Aslı bisiklete sorup varsa oradan isteyin. İstanbuldaysanız gidip alın. Daha önce arkadaşıma almıştık. Eliniz yatkın değilnise bu eklemin ayarını bisikletçiye yaptırmanızda fayda var.
Ankara'dayım. Bu sabah işe geldim herhangi bir sorun görmedim ancak bu şekilde kullanmamakta fayda var. Ankara'daki bisikletçilere bir soracağım bakalım. Yardımınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Herkese selamlar, Vitesse d8 2021 modelini almayı düşünüyorum önceki modellerden farklı olarak dahon kendi vites takımını kullanmış, daha önceki serilerde shimano altus modeli kullanılıyordu, bu değişiklik avantaj mıdır dezavantaj mıdır, temiz 2020 veya 2019 model arayışına gidilmeli midir, bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi

Şu sıralar stoklar iyi durumda. Her zaman olduğu gibi birkaç aya göre biraz daha pahalılaştı ama birkaç ay sonra daha pahalı olacak. Gözünüze kestirdiğinizi alıp geçin...
Merhaba benimde bu olay başıma geldi en uygun olarak (link) ve değiştirdim. Diğer sitelere göre daha uygun şuan piyasa nasıldır bilmiyorum belki çevrenizdeki bisikletçilerde uyguna bulabilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Merhaba benimde bu olay başıma geldi en uygun olarak (link) ve değiştirdim. Diğer sitelere göre daha uygun şuan piyasa nasıldır bilmiyorum belki çevrenizdeki bisikletçilerde uyguna bulabilirsiniz :)
Çok teşekkürler. Alayım 1-2 tane. Mutlaka yine kırarım zaten.

Merhabalar, Dahon Mariner bisiklete bullhorn veya drop gidon takılır mı? Bu şekilde kullanan var mı?

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    28,7 KB · Okunma: 55
mrb katlanırdaşlar, bisikletimin sele borusundan çıt çıt ses gelmekte. sorun ne olabilir sizce?

Sevgili Dahonseverler, sele borusu ve katlanır gidon borularının çizilmemesi için kullandığınız önereceğiniz herhangi bir ürün var mıdır?

Sevgili Dahonseverler, sele borusu ve katlanır gidon borularının çizilmemesi için kullandığınız önereceğiniz herhangi bir ürün var mıdır?
Çizilen yerleri gidermek için ne yapılabilir diye de ben sormak istiyorum 🤗

Benimki gibi siyah mat boyalı modellerde yapılabilecek fazla bişi yok sanırım.
gümüş renkli olanlarda hasar gözükmez en azından.

download.jpg

Merhabalar, Dahon Mariner bisiklete bullhorn veya drop gidon takılır mı? Bu şekilde kullanan var mı?
Tabiki takılabilir,ancak bullhorn tarzı gidon takacaksanız eğer bana göre gidon dışa katlanıyorsa tercih etmelisiniz.Mariner nasıldı hatırlamıyorum
Benimki gibi siyah mat boyalı modellerde yapılabilecek fazla bişi yok sanırım.
gümüş renkli olanlarda hasar gözükmez en azından.

267276 dosyayı görüntüle
Gümüş renkli olanlarda zamanla kararıyor maalesef,çok elzem birşey değil ama :)

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Arkadaşlar Vitesse D8 2021 modelini şu yasakların bitimi ile alacağım kısmetse. Aldığım yerden aksesuar ile alayım direkt diyorum uğraşmayayım taktırayım orada far set + kask bir de telefon tutacağı ve suluk yeterli olur dimi? Aksesuar marka model önerisi olan varsa çok sevinirim.
merhaba. bisikleti aldınız mı acaba? ben de alacağım da, belki birlikte alırsak indirim yaparlar dedim : ))

Geri