Scudo Sports

Dahon kararsızlığı

Scudo
Dahon Visc D18 de gidon ve sele boyu ayarlanabiliyor mu?Var mı bilen?

Selesi ayarlanmayan bir katlanır zaten yok.

Viscd18'in fotoğrafına bakarsak gidonun ayarlanabilir olduğu görülüyor.

o fiyata ayarlansın zaten ucuz bir alet değil o model...

Distribütör Aslı bisikletli aradım bugün. Ağustos 15 yeni parti siparişler geliyormuş ve visc d18 gelen modeller arasında yokmuş . Ağustosta fabrika tatildeymis. 2016 modeller cikiyomus ve 15 inden sonra visc d18 ler hala gelmezse o siparişleri iptal edip 2016 siparişlerini veeceklermis çünkü 2016 modeller daha önce teslim edilirmiş. Mış,muş,müş......Yılan hikayesi.....

Gıdon ayarı konusunda bir şey söyleyeyim, bu her katlanır bisiklette olması istenen bir özellik değil. Konforlu dik bir oturuş isteyenler için düşünülmüş bir özellik. Ancak iyice pahalı olan ve daha sportif katlanırlarda daha rijit olan ve daha alçakta konumlanmış tek parça gıdon boruları tercih edilir.

Dahon genellikle şehir içi ulaşım amaçladığı modellerinde yükseklik ayarlı gidon kullanıyor... Bende de ayarlı gidona sahip mup8 var evet çok konforlu ama bazen yokuşta ayağa kalkınca tek parça mı olsaydı diye düşünmüyor değilim.

Visc d18 ile alakalı haziran ayindan itibaren aslı bisikletle iletisim halindeydim ve sonuç olarak yaklaşık 4 aydır oyalandim. Sonuçta asagidaki mesajda,yani ayni.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/13/1d86ecaf021015846954621890dc803c.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/13/05b8ebe25b48aeb6024bd3f7fbd2f6da.jpg

@osman öksüz dahon Türkiye distribütörünü ben de hiç bir zaman anlayamadım. Değişik bir firma anlayışları var. Daha önce de benzer sorunlar olmuş yani yıllar önce de aynıymış. Bunun fabrikanın taşınması ile alakası yok. Bence siz de bekleyen diğer arkadaşlar gibi başka marka alın. Giant,Tern, Fuji bunlar olabilir...bunların üçü de kaliteli katlanır bisiklet...

@massaget
Aslında düşünmedim değil. Ön siparisle aldım ürünü ve bu ay 4. Taksitini ödedim [emoji23] . Sağolsun aldığım bayi isterseniz istediğiniz zaman siparişi iptal edip ödemeyi iade ederiz dedi ama ben diger modelleri de arastirmama rağmen özellik ve fiyat bakimindan beğendiğim bir model olmadi. Böyle giderse son çare iptal edip katlanırdan vazgeçip tur bisikletime geri dönüş olacak galiba.

Tern aldim,kafam rahat.Makine yolda resmen akiyor ve cok keyifli bir surusu var.

2 hafta once info@dahonturkiye ye gonderdigim mailde "Visc D18 eylul ayina kaldi oyle degil mi?" seklinde ironi kokan bir mail gonderdim ama hala yanit gelmedi gerisini siz dusunun.Cok ilgililer:)
Problem yok,Tern Verge P20 ile cok mutluyuz;)

@tugrulboraerkil sanırım verge p20 var sizde. O modeli incelemistim çok guzel bi model ancak visc d18 ile arasında 1000 tl gibi bir fark var. Katlanır için ayırdığım max bütçeyi aşıyor malesef.

@massaget
Yakinda;)Pazar gunu kismetse

@osman öksüz
Ben bisiklet bir kere aliniyor diye dusunerek kiydim paraya.Aynakol ile rublesi de visc d18 den cok daha iyi bu arada bisiklet yakindan cok daha guzelmis.Geceleri yataga alip beraber yatasim var:)

Genjler ithalat frenlenmiştir cari açık büyümesin diye. Parasını ödediği mal uzun süresini gümrük depolarında. Bir çoğunda tse belgesi vb gibi belgeler için bekletilmekteler bisiklet lastiklerini bile Labaratuar a gönderip sağlığa zararlı mı araştırıyorlarmış.
Yaz başı tv de bir kız ayaklarım yara oldu dediydi işte o olayı vesile yapıp ithal ürün girişini yavaşlattılar akilları sıra cari açık kapanacak. Bisiklet sektörü normal hacimdeki ithalatın sadece %15 gercekleştirdi dolar Euro borçlanan ithalatçı birde Ağustos hatta ocaktan sonra 2015 model bisiklet satmaya çalışacaklar.
Ayrıca pahalı bisiklet almayı hedefleyen arkadaşlar Paraları biriktirin çünkü çok ugun fiyatlar olacak önümüzdeki senenin sezonu açılmadan.

@Zekeriya Çab Hocam bence bu firma için bu geçerli değil çünkü önceki senelerde de aynı şeyler yaşanmış bu seneye özgü değil...

@massaget
Ben 2300 tlye almıştım. Siz ne kadara aldınız ? P20 için 3100-3500 aralığı fiyatlar gördüm. Ayrıntılı fotoğraf eklemeniz mümkün müdür ? Iyi günlerde kullanın.

@tugrulboraerkil Hayırlı olsun, aldın mı sen de P20, güle güle kazasız belasız kullan, binlerce km yap :D Hangi renk, siyah-beyaz mı aldın?

Tern Verge P20 benim katlanır bisiklete bakışımı değiştirdi. Geçen hafta aldım, hafta sonu sahilde hafta içi de Kurtköy'de %6-15 farklı eğimlere sahip rampalarda test ettim ve vites aralığı sayesinde hepsini de zorlanmadan geçtim. Üstelik SPD falan da yok, direk kendi pedalları...

Katlanır deyip geçmeyin, üst modellerinde kullandıkları kaliteli ekipmanlar sayesinde (göbek, jant seti, çekiş sistemi, tekerlekler vs.) büyük abilerini aratmıyorlar. Ancak alt modellerde mesela SRAM X9 gidiyor, yerine Shimano Tourney geliyor, FSA aynakol gidiyor, çelik no name aynakol geliyor vs. Kadro aynı bile olsa aynı zevki alamıyorsunuz bisikletten çünkü akmıyor. Ancak bütün bunlar da maalesef maddi külfet demek. Ben Verge P20 ile bütçemi epeyce aştım ama artık aldık bir kere. Aynı paraya ayfon 6 alıp 3 sene olmadan atacağıma kaliteli bir bisiklet evladiyelik olarak durur, en azından ilerde çocuğum kullanır diyorum, avunuyorum :D

@massaget firmaların suçu yok zaten devlet onları bu duruma sokuyor. Bisiklet bayisi ki hiç yoksa 10-15 bisiklet markası bayiliğini yapıyor kendisinin dediği 2015 modellerin %15 cıvarı getirilebildiğini ithalatta büyük şıkıntı yaşandığını söylüyor. Zaten döviz oynaklığından 10 verilen spariş 6 düşmüş.

Geri