Scudo Sports

Dahon kararsızlığı

@A.Sinan hayırlı olsun kadro çok şık duruyor. Fazla aksesuar teferruata bence de girmeyin zamanla hepsi fazlalık oluyor. Şimdi evde fazla ıvır zıvır dolu. Sadelik her zaman iyi oluyor. Ilerde ihtiyaç hissettikce gerekenleri almak en iyisi. Siboplari eski bisikletimde ben de degistirmistim benzin istasyonunda şisiririm diye 1 kere bile sisirmedim o sekilde.

Scudo
@osman öksüz teşekkürler.
(link)Bu pompadan aldım lastikde 40 psi hava vardı 4-5 kez bastım 80 psi a çıkdı. evde şişirmek için güzel. zaten bisiklet katlanır, lastik patlarsa katla bin birşeye git.

Pompanın üzerinde ve kullanma talimatnamesinde araba lastiği şişirmeyin yazıyor. ben arabaya 32 psi basıyorum neden acaba şişirmeyin diyor?

@A.Sinan
Evet haklisiniz katlanır bisikletin mantığı bu zaten. Katla sonra toplu taşıma sonra devam!

Kullandığımız bisikletleri üretim amacına uygun kullanmamız gerekli. Insanlar eleştiriyo neymiş efendim ufacık bisikletle gidilmez bunun yerine şu bisikleti alırım vs. diye ama kullanım amacını gözden kaçırıyoruz malesef. Zaten bütün problem de ezbere cahilce iş yapmaktan kaynaklı. Misal adamcagiz şehir içinde dağ/cross bisikletiyle geziyo ama şehir tur bisikletine karşı. Çünkü binmemis tur bisikletinin rahatlığını bilmiyor. Veya çok pahalı diye elestirip çelik yığını bisikleti üç kuruşa aldığını ve bunun mantığını ispat etmeye çalışıyor, halbuki 3 kuruşa aldığı çelik bisiklet "en pahalı bisiklet" farkında değil. Örnekleri çoğaltabiliriz.

Pompayla alakalı bilgim yok ama basınç farkindan dolayı pompayi zorlamamakla alakalı olabilir belki.

• Beğen
Tepkiler: pedalsor koray
@A.Sinan

Güzelmiş rengi de hayırlı olsun, sanırım dahonlar gibi sele borusu katlanınca alttan çıkıp destek oluyor. Dükkandan aldınız hiç bir yerinde çizik vs. bir şey yok muydu?

@mehmet aşkın teşekkürler sele borusu yere kadar iniyor katlandığında. çizik felan yoktu aldığımda çizikleride fazla önemsememek gerek. Ordan aldım bindim sirkecide eski borsa lokantasının orda telefon çaldı durdum ayağını açtım telefonla konuşurken biri yürürken nereye bakıyorsa çarptı bisiklet düştü katlanma yerine yakın bir yerden çizilmiş.

@A.Sinan İlk günden artık nazarı gitmiş olmuş böylece desenize...:)

Bence d8 daha uygun. Katlanir bisikletin doğası yüksek performanslı kullanima uygun değil. Dolayısıyla aşırı küçük oranlar veya çok uzun oranlara ihtiyaci pek yok. Mesela 35kmh üstüne çıkınca 20" link tekerler stabilite sorununa sebep oluyor... Benim inancim bu tip bir bisiklete 3-9 arası vites sayisin uygun olduğu yönünde.

• Beğen
Tepkiler: Otto_man
Arkadaşlar 24 jant katlanır bisiklet almayı düşünüyorum sürümü daha rahat olsun diye. Ama donüşte taksiye falan atlayabilirim belki diye dusunuyorum. bagaja rahat sıgar mı, yani taksici alır mı sizce:)? Bir de satan var mı dahon ya da tern 24 jant modellerinden mesela? :hhhhhh:

Kullanım amacınıza uygun olması açısından 20" daha uygun bence. Taksiye atıp veya toplu taşıma entegre edip devam etmek için. ..

tesekkur ederim, evet haklısınız katlayınca sıgması gerekli herseyden önce, ikinci önem rahat kullanım..

@Chapolasita
Daha önce yol veya iyi bi şehir tur bisikleti deneyiminiz yoksa rahatlikla ilgili bir probleminiz olacağını sanmam. Katlanır ust seviyede bisikletler diğerlerini aratmayacak rahatlıkla. Kullanım amaci her seyden önce göz önünde bulundurulması gereken nokta ki rahatlik konusu burada şekilleniyor.

@Mehmet Levent sizin gibi goruşleri olan oldu ben bisiklet alırken ama biniyorum millet ufo görmüş gibi bakıyor ? ama bu zevk meselesi seviyosun biniyosun salcano 6 vites var gayet memnunum hız sevmeyen birisiyim gezme amaçlı aldım salcano 2015 izmir var 6 vites vites az ama geliştirmeyi düşünüyorum ? bu aradada onu sorayım 6 yerine 18 'e dönüstürebilirmiyim uygun olurmu problem çıkar mı ?

@mehmet Levento zaman gerek yok öyle demi masraflı olacaksa 6 vites yetiyo ama yinede çıkarabilirmiyim diye ? fikir almak istedim

Biraz önce aslı bisikletle görüştüm mud8 bu haftasonu visc d18 temmuz sonu gelecekmis. Bu arada mud8 lastikletinde değişme olmus üzerinde swalbe yerine kenda lastiklerle gelecekmis.

@osman öksüz Lastiklerin değişmesi ilginçmiş, neden ola ki? i7 schwalbe marathon supreme ile geldi. Bunun da marathon racer olması gerekiyor kataloğa göre. i7 ve mu d8 arasında karar vereceğim, sizce Kenda'ya geçilmesi önemli bir fark yaratır mı?

@salvodaze ; açıkçası net bilgim olmamakla beraber tercihim schwalbe olurdu benim,daha önce schwalbe marathon kullanmış ve cok memnun kalmıştım bunun da etkisi var tabi. Kenda lastikler hk. Pek olumlu-olumsuz yorum duymadım.

• Beğen
Tepkiler: salvodaze
Ben de bir arayayım dedim. Dahon Mu D8'ler dediğiniz gibi Kenda lastiklerle gelecekmiş, Dahon tedarik sıkıntısı çekiyormuş. Zaten bayağı sorunlu oldu bu sene girişler dedi çalışan arkadaş. Bu durumda daha sonra orijinal donanımlı ürün gelir mi dedim, Eylül'e kadar gelmeyeceğini söylediler. Eylül'den sonra da kesin değil tabii. Çok büyük hayal kırıklığı oldu bu bende, başka donanım değişikliği var mıdır diye de düşünmeden edemiyorum. O nedenle ya bu yaz i7 alıp geçeceğim, ya Eylül'ü bekleyeceğim ya da Amerika'da 2015 modellerinin çıkışını takip edip Amazon'dan alacağım.

Bu arada Visc D18 bekleyen varsa, ilk giriş sırasında 1 model Gürsel Akay Bisiklet'e gitmiş, satılmıştır herhalde dediler ama ilgilenen bir sorabilir.

Ben visc D18 modelini aldim ön siparişle. Temmuz ayı içinde gelecekmis güya,bekliyorum. Inşallah lastik veya diğer birleşenlerde bi değişiklik olmaz.

Nereye on siparis verdiniz? Ben Bike & Outdoor ve Velespit ile gorustum, ikisi de on siparis almiyoruz, isim yazip ariyoruz gelince dedi. Gerci su durumda on siparise de guvenemem herhalde. Bakalim bir gelsin de modeller.

Geri