Scudo Sports

Daha sağlıklı yağ yakımı nasıl olabilir?

Tepki
8
Merhabalar, başlıkta da belirttiğim gibi daha sağlıklı nasıl yağ yakılır. Ben öyle aman aman bisiklet süren biri değilim ki Ramazan dolayısıyla bu neredeyse sıfıra indi. Fakat ramazan sonrası akşamları sürmeyi düşünüyorum. Ama nasıl yapsak daha yararlı olur ? Kaç km sürülmeli ?

Scudo
bisikletin yanında bölgesel çalışmalarda yapmalısın forumda bu konu ile ilgili topicler mevcut arama kısmında ararsan bulabilirsin

Ne cok hafıf vıteste ne cok agır vıteste bellırlı kadans aralığında antreman yaktığınız vakıt yag yakımı hızlanacaktır.He sunuda deneyebılırsın belırlı aralıkla ınterval antreman gıbı dusun belırlı kadansda gidip arada bir sprint sonra yıne belırlı kadans sonra yıne sprint gibi benim söyleyeceklerim bunlar...

@Uğur MUTLU

Uğur beyinde dediği gibi interval şekilde yaparak faydası olur. Hatta size küçük bir sır vereyim. 2 dk yavaş 1 dk hızlı olacak şekilde sürün.Koşu bandı var ise 2 dk yürüyün 1 dk koşun. Koşmalar yürümenin 2 katı olacak. Yani 6 da yürüyorsanız 12 koşun. Mekik hareketleri ilede yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

Vücutta yağ yıkımı genelde 45 dakikalık ritmik egzersizler sonrası başlar. Bu yüzden ritmik çalışmalar sizin için çok mantıklı olacaktır. Mekik çekmek yağ yakmaz kaslarınızı sıkılaştırır. Alttaki kas kütlesinin gelişimini sağlar. Ama kesinlikle çok faydalıdır. günlük 45 dk - 1 saat kondisyonunuz varsa bunu 2 saate de çıkarabilirsiniz. Ardından
bu mekik çalışmasını yaparsanız acayip yararını görürsünüz. Ancak imkanınız varsa polar saat veya koşu bandı hiç olmadı bisiklette km olarak dengeli tutun kendinizi ancak bisiklette yokuşları dikkate alarak hesap edin ritminizi.Bu arada gıda alımı da çok önemli mümkün olduğunca protein ağırlıklı beslenebilirseniz çok hızlı yağlardan kurtulursunuz ancak fazla alınan proteinde vucütta yağ oluyor, o yüzden günlük harcadığınızdan fazla yememelisiniz. " BAZAL METABOLİK HIZ "

Nabız ölçme yöntemi biliyorsanız sürüş boyunca 130-140 aralığında bir nabız yakalamaya çalışın. Ve bunu en az 40 dakika sürdürün. Nabız saati kullanmak en sağlıklısıdır. Sabah saatlerinde çalışmak daha etkili olur ancak kan şekeriniz çok düşükken çalışmak riskler içerir buna dikkat edin. Diyetiniz de önemli. En az %40 oranında protein almaya çalışın. Basit şekerleri ve karbonhidratları tüketmekten kaçının. Lifli gıdaları tüketin ve sebze meyve ile yeterli vitamin alın. Porsiyonlarınıza da dikkat ederseniz bir süre sonra istediğiniz sonuçları görürsünüz. Tabi bir de su. Bol bol su için. Metobolizmanız hızlanır.

Bisiklet tek başına kilo verdirmez (aşırı şekilde kullanılmadıkça) ancak yeme alışkanlıklarınızı düzenlerseniz kilo verme sürecini çok hızlandırır. Ancak erkekler için vücut yağ oranı %20 nin altına düştükten sonra yağ yakmak çok zorlaşmaktadır. Bunu da belirtmeden geçmeyeyim.

@erhan.d
Erhan Bey size katılmakla birlikte basit bir düzeltme yapıyorum nabız için 130-140 norm olamaz. Kişinin maximum nabzına göre yapılabilir bu işlem.Yani yaşla orantılıdır bu. Yoksa, örnek olarak 50 yaşındaki biri için 130-140 çok yüksek değerdir.Kerem Bey in yaşını bilirsek daha net değerler verebiliriz. (130-140 değeri, 50 yaşındaki birine kardiyo antrenmanı için çok yüksek değerdir ya da bu değerde kardiyo antrenmanı yapabilen kişi "en az 45 dk" varsa elittir.Yoksa 50 yaşındaki birinin max nabzı 180 dir.)

• Beğen
Tepkiler: erhan.d
Haklısınız ben yaş olarak 30-40 aralığını düşünerek söylemiştim. Önemli bir hatırlatma yaptınız. Teşekkürler.

Şimdi yağ oranımızı hesapladığımızda Yüksek kısımda bulunuyor 28 kilo yağ ve %30.60 yağ gösteriyor. Bu arada belirtmemde fayda olacak sanırım yaşım 16. Boy 170 kilo ise 91.9 şuanda. (Not: Haziran civarı bu 100.1 idii bu kiloya düştüm.)

@PiskinKerem

Kerem Bey genel bir mantıkla açıklarsak sedanter kişilerde (Sedanter = aktif olarak spor yapmayan sağlıklı bireyler) kilo ile boy arasındaki fark 15 ekstrem altta ve üstte olmamalıdır. Ya da biraz daha detaylı ve biraz daha bilimsel bir sistemle BMİ = kg/boy2(boy kare) 31,80 küsür çıkıyor sizde bu da riskli değer . Bu değerler şöyle tabloda yer alıyor. Sedanterler için;
18-25 arası ideal kilo, 25-30 hafif kilolu, 30-35 kilolu , 35-40 aşırı kilolu (obez) , 40 + da morbid obez olarak geçmektedir .

Yaşınıza göre 112-172 arası nabız değerleri antreman için ideal aralık. Siz bunu 130 gibi sabitleyin. Diyetinize de özen gösterin. Günlük kalori ihtiyacınızı da belirlemeniz faydalı olur ancak çok yeseniz bile yediklerinizin kaliteli besinler olmasına özen gösterin. Yağ oranınız %25 civarına düşünce bile çok fark göreceksiniz.

Anlıyorum. Peki nabız ölçme saatim felan yok. Nabızı başka şekilde nasıl ölçebilirim yada ucuz yollu önerebileceğiniz bir nabız saati var mı ?

En güzeli nabız saati ile olur. En ucuz nabız saati de decathlondan alınır sanırım.

@PiskinKerem

Nabızı elle de ölçebilirsiniz en kısa yol boğazdan veya bilekten veya kasıktan artık ant sırasında neresi uygun geliyorsa 10 saniye de nabızdaki atımı sayıp 6 ile çarpabilirsiniz veya 15 saniyede 4 ile çarpabilirsiniz veya daha gerçek sonuç istiyorsanız direk 60 saniye boyunca sayarak sonuca ulaşabilirsiniz ancak bisiklet kullanırken bunu yapmak hayli zor olacaktır. En mantıklısı 20 dk de bir 10 veya 15 saniyelik ölçüm yapmak. Ya da olmadı ben bir ara Decathlon da görmüştüm 89 liraya polar saat vardı daha uygun bile vardır belki internette bir bakın derim .

İnternetten de sipariş verebilirsiniz. Aynı fiyatlara voit in bir modeli var. İnternetten kolayca temin edilebilir. Aklınızda bulunsun.

@Aşkın Şentürk
Bazen kalp atışlarımı sayamıyorum. 30 u geçtiği zamanlar tabi :)

Bu size yardımcı olur;
(link)

bu sitede yazdığı gibi yağ yakım nabzınızı bulun ve antrenmanlarda bu nabızda yüksek kadansta gidin.Dakikada ortalama 100 kadans olacak şekilde..Eğer bu şekilde uzun antrenmanlar yaparsanız yani benim tavsiyem haftada 3-4 gün orta uzunlukta,bir gün de uzun binerek birkaç ayda kilo verebilirsiniz.Hem bu şekilde yapılan antrenmanlar mukavemetide artırır.

Geri