uzunnca bir araştırma sonucu şunu söyleyebilirim, çok pahalı bence bu sevdadan vazgeçelim, bende carraro force 271 var onu şehirimsi turumsu bir bisiklete çevirmek istedim, lastikleri değiştirdim işte sele kılıfı filan, ama aklıma bu yol gidonu takıldı, sonra araştırdım ettim, adam gibi bir şey olması için neredeyse bisikletin ikinci el fiyatı kadar para dökmem lazım(adam gibi olmayacaksa ne diye uğraşalım), e hadi döktüm de bu bisiklete de o kadarı fazla değmez 15 kilo bisiklet sonuçta, e hadi onu da göz ardı ettim bu kadar parayı dökeceğime ikinci elde güzel bir xrs20, xrs40 türevleri bile alınabilir o kadar para ve emeğe, gidin bir kumbara alın kenara atın parayı en iyisi, ben de şuan bu isteğimden vazgeçip araştırmalarımı sonlandırıyorum.
pahalı bir mtbniz varsa zaten dönüştüreceğinizi düşünmüyorum, zaten onu alabilmişseniz ufaktan bir yol bisikleti de alabilecek bütçeniz vardır.
yok param var ben bisikleti modifiye etcem zevk alacağım diyorsanız alacağınız yol gidonu, fren ve vites sistemine uygun kollar hatta uygun aktarıcı ve dişliler, gidon bandı, düz maşa, ha bir de bisikletiniz ağırsa hafifletmek de iyi gider hız için. kısacası gereksiz cidden. kendi olan bisikletinizi yükseltmek çok daha mantıklı.
saygılar.